Δήμος Βερύκιος για κηδεία Δημήτρη Κοντομηνά: «Δεν πραγματοποίησαν την τελευταία του επιθυμία»

«Δεν είχε να φοβηθεί τίποτα, γιατί είχε το μέτωπό του καθαρό»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δήμος Βερύκιος για κηδεία Δημήτρη Κοντομηνά: «Δεν πραγματοποίησαν την τελευταία του επιθυμία»

Στην τελευταία του κατοικία, στο Α' Νεκροταφία Αθηνών, οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης 15/3 ο Δημήτρης Κοντομηνάς, παρουσία συγγενών, φίλων και συνεργατών. Η ταφή τελέστηκε τελικά στις 9 το πρωί, ενώ η αρχική ημερομηνία που είχε γνωστοποιηθεί ήταν για την ίδια μέρα στις 11:00 π.μ.

Η τελευταία επιθυμία του Δημήτρη Κοντομηνά

Ο δημοσιογράφος και χρόνια φίλος του εκλιπόντα, Δήμος Βερύκιος ήταν αυτός που, το βράδυ της Δευτέρας 14/3, με ανάρτησή του, ενημέρωσε πως η ώρα της κηδείας που έχουν δώσει είναι παραπλανητική. Συγκεκριμένα, έγραψε: «Τον ταλαιπωρούν και μετά θάνατον. Δίνουν παραπλανητική ώρα για την ταφή. Την έχουν προγραμματίσει να την κάνουν ινκόγκνιτο στις 9πμ, ενώ έχουν διαρρεύσει στους φίλους του ότι θα είναι στις 11πμ ! ΝΤΡΟΠΗ», έγραψε ο δημοσιογράφος στο Twitter.

Το πρωί της Τρίτης 15/3, λοιπόν , ο Δήμος Βερύκιος, στον αέρα του Happy Day, τόνισε: «Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ουδέποτε είχε εκφράσει την επιθυμία η κηδεία του να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, στα κλεφτά και στα μουλωχτά» και συνέχισε: «Δεν στεναχωριέμαι, δεν τσαντίζομαι που με κόβεται. Πρόεδρε, μην τσαντίζεσαι. Σήμερα το Happy Day έκανε πράξη την τελευταία επιθυμία του, να μη φύγει στα κλεφτά και στα μουλωχτά. Γιατί δεν είχε να φοβηθεί τίποτα, γιατί είχε το μέτωπό του καθαρό».

«Πήραν από τη λάμψη του και...»

Ο Δήμος Βερύκιος είναι φανερά συγκλονισμένος από τον θάνατο του Δημήτρη Κοντομηνά, κάτι που ανακοινώθηκε μέσα από το Happy Day, που συμμετέχει και ο ίδιος. Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε το μεγάλο πρόβλημα υγείας του πρώην προέδρου αλλά και το πως κατέληξε στο τέλος.

Με νέες δηλώσεις επανήλθε το πρωί της Παρασκευής 11/3 ο Δήμος θέλοντας να μιλήσει όσο πιο αντικειμενικά γίνεται για τον φίλο του. Πιο αναλυτικά επεσήμανε τη φοβερή σχέση του Κοντομηνά με την μητέρα και την αδερφή του, αλλά και το αξεπέραστο ελάττωμα του να είναι τόσο δοτικός στους ανθρώπους του.

«Τα πιο συγκλονιστικά λόγια για τον Δημήτρη Κοντομηνά ακούγονται από εκείνους οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί του, πήραν από τη λάμψη του και κατάλαβαν ότι στη ζωή το επιχειρείν, χωρίς τον ανθρώπινο παράγοντα, δε μπορεί να αναπτυχθεί. Είναι πολύ σημαντικό αυτό στις ημέρες μας»

«Ο Δημήτρης Κοντομηνάς όποιον αγαπούσε τον ταλαιπωρούσε. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο και να μην αγιοποιούμε μόνο. Ο Κοντομηνάς όπως έγραψα χθες, είχε και την πίσω αυλή, όχι τους κόλακες. Η πίσω αυλή του έκανε κακό. Του κατέστρεφε ό,τι έχτιζε. Δε μπορούσε όμως χωρίς την πίσω αυλή».