Σασμός: ''Υποκλίθηκε'' το Twitter στην γιαγιά Ειρήνη - Η σκηνή με την Καλλιόπη που έγινε viral

Συγκλονιστική ερμηνεία

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Σασμός: ''Υποκλίθηκε'' το Twitter στην γιαγιά Ειρήνη - Η σκηνή με την Καλλιόπη που έγινε viral

Ρεσιτάλ ερμηνείας είχαμε για ακόμα μια φορά στο αποψινό 15/3 επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του Alpha, Σασμός. Οι χρήστες του Twitter φαίνεται πως περιμένουν με αγωνία κάθε νέο επεισόδιο της σειράς - δείτε εδώ πως αντέδρασαν στο φιλί Μαρίνας και Αντώνη - αφού κάθε μέρα αποθεώνουν τους πρωταγωνιστές της για τις συγκλονιστικές τους ικανότητες στην υποκριτική.

Η Όλγα Δαμάνη, για ακόμα μια φορά, συγκέντρωσε τα βλέμματα όλων των τηλεθεατών και καθήλωσε στην σκηνή που είχε με την Καλλιόπη αλλά και με όσα είχε να της πει για την αποχώρηση της Μαρίνας και του Αντώνη από το χωριό.

Τα σχόλια των χρηστών του Twitter για τον Σασμό

Οι δηλώσεις της Μαρίας Τζομπανάκη για το δεύτερο κύκλο του Σασμού

Η Μαρία Τζομπανάκη έδωσε συνέντευξη στον Τηλεθεατή αποκαλύπτοντας πληροφορίες για τον ρόλο της Καλλιόπης, που υποδύεται στο Σασμό, αλλά και το πιο βασικό ό,τι θα είναι και στον δεύτερο κύκλο. Η γνωστή στους τηλεθεατές καπετάνισσα έχει κάνει θραύση τόσο για τον έντονο χαρακτήρα της όσο και για το πόσο πολύ έχει παραμείνει πιστή στις παραδόσεις της Κρήτης. Είναι πολύ γεμάτη με την συμμετοχή της στο σίριαλ, παρ΄όλο που στην αρχή τρόμαξε με την εικόνα της.

Όπως δηλώνει και η ίδια, μπορεί η Καλλιόπη να μην είναι παράδειγμα για τις σημερινές κοινωνίες, ωστόσο τόνισε πως υπάρχουν πολλά είδη γυναικών στην τοπική κοινωνία της Κρήτης. Η Τζομπανάκη ενσαρκώνει σίγουρα εκείνη που γίνεται θυσία για τα παιδιά της με όποιο κόστος!

Η Καλλιόπη ανήκει στην κατηγορία των γυναικών, τις “καπετάνισσες”, που φθίνει σιγά σιγά στην Κρήτη;
Υπάρχει και η πιο σύγχρονη εκδοχή τους. Πιο στρογγυλεμένη στις εκφάνσεις της δύναμης, που πολλές φορές εκφράζουν με σκληρότητα. Μια γυναίκα στην Κρήτη, που παίρνει τον τιμητικό τίτλο της “καπετάνισσας”, έχει ζήσει με αξίες που δεν πατά. Έχει τη δύναμη να ξεπερνά δυσκολίες και βάσανα και είναι πρόσωπο που χαίρει σεβασμού, αλλά καμιά φορά και φόβου. Δεν είναι γυναίκες που σπέρνουν το κακό, αλλά γυναίκες που διαφεντεύουν τα σπίτια τους με σιδερένια γροθιά. Πολλές φορές γυναίκες που είναι χωρίς άντρα ή σύζυγοι αντρών που κάνουν κουμάντο σε μικρές κοινωνίες. Γυναίκες καπετάνιων δηλαδή.

Τηρεί με ευλάβεια τις αρχές της και τη δική της δικαιοσύνη, “το αίμα ζητά αίμα”;
Η Καλλιόπη θα σκότωνε για την οικογένειά της μόνο. Πιστεύει πως “το αίμα ζητά αίμα”, ειδικά αν είναι ανθρώπου δικού της. Καταλαβαίνει αυτή τη δικαιοσύνη. Με αυτήν ανατράφηκε κι αυτήν τιμά και προστατεύει. Μόνο για τα παιδιά της, για τη ζωή τους και την ευημερία τους, θα έκανε πέρα τα πιστεύω της.

Mαρία Τζομπανάκη - Σασμός

Θα έφτανε μέχρι το έγκλημα για χάρη του Μαθιού;
Για χάρη και των δύο παιδιών της. Και για το θάνατο του άντρα της, του μόνου άντρα που αγάπησε. Η Καλλιόπη κλείδωσε την πόρτα της καρδιάς της όταν τον έχασε και έβαλε μαύρα, μαντίλι και ρούχα, για πάντα. Απόλυτη και σ’ αυτό.