"Ο μπαμπάς μου είναι ακόμη..." - Σοκάρει η Κωνσταντίνα με την εξομολόγησή της

Οι συγκινητικές της δηλώσεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Το βράδυ της Τετάρτης 17/3 βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, The 2night Show, η Κωνσταντίνα, η οποία συγκίνησε το κοινό με την εξομολόγησή της για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και την απώλεια του πατέρα της, καθώς ακόμη και σήμερα αγνοείται.

48 χρόνια μετά από τον ξεριζωμό της οικογένειας η ίδια θυμάται με κλάματα στα μάτια όσα συνέβησαν, μιλάει για το πως βίωσε την επιστροφή της χρόνια μετά και για το γεγονός πως πάντα ο αθώος κόσμος πληρώνει την σκληρότητα και την τραγικότητα του πολέμου.

Τα λόγια της θυμίζουν τις εικόνες τις οποίες βλέπουμε καθημερινά πλέον, εξαιτίας του πολέμου στη Ουκρανία, με πιο πρόσφατη συγκινητική εικόνα αυτή με τον φοβισμένο σκύλο.

Η εξομολόγηση της Κωνσταντίνας

Η Κωνσταντίνα αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο μπαμπάς μου είναι ακόμη αγνοούμενος. Ξυπνάνε μνήμες και βιώνεις την παιδική σου ηλικία, ξέρω τον ήχο από τις σειρήνες και τον ήχο από τους βομβαρδισμούς. Ξέρω τι θα πει να έχεις συγγενείς αιχμάλωτους. Δεν ξέρεις ποτέ που είναι ο εχθρός.

Πριν μερικά χρόνια πιστεύαμε πως ο μπαμπάς μου μπορεί να είναι ακόμη ζωντανός, περιμένουμε τώρα να τον δούμε σε έναν ομαδικό τάφο. Tα έχω ζήσει όλα, ξέρω πολύ καλά αυτή την ιστορία, αυτό το δράμα».

"Συλλάβανε τα αδέρφια μου..."

Στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται” και τον Κώστα Τσουρό είχε δώσει συνέντευξη η Κωνσταντίνα δύο χρόνια πριν, η οποία συγκινημένη μίλησε για τον πατέρα της, ο οποίος είχε συλληφθεί από τους Τούρκους στην εισβολή του 1974 και μέχρι σήμερα θεωρείται αγνοούμενος.

«Μεγάλη οικογένεια, πέντε παιδιά. Χάσαμε τον πατέρα μας στον πόλεμο του ’74, στην εισβολή… Ο πατέρας μου είναι αγνοούμενος, είναι από τους αγνοούμενους της Κύπρου, είναι μια ανοιχτή πληγή αυτό. Θέλω να πω πολλά, τι να πω όμως; Πρέπει η κυβέρνηση της Κύπρου να κοιτάξει το θέμα των αγνοουμένων.

Ένας αγνοούμενος δεν μπορεί να είναι άφαντος, δεν μπορεί να κηρυχτεί άφαντος και μας αναγκάζουν για να μπορέσουμε να πάμε παραπέρα και να διαχειριστούμε θέματα που αφορούν τον πατέρα μας και περιουσίες κλπ, να πάμε στο δικαστήριο να κηρύξουμε τον πατέρα μας άφαντο. Αυτό δεν είναι νόμος. Ευελπιστούμε να βρεθεί, περιμένουμε κάποια ειδοποίηση ότι τον βρήκαν κάπου, τουλάχιστον να θάψουμε τα οστά του. Δείτε την αποκαλυπτική συνέντευξη και της Λίζας Δουκακάρου

«Δεν άνοιξε την πόρτα κι έφυγε, ξέρουμε ότι τον συλλάβανε, ξέρουμε που, κάτω από ποιες συνθήκες… Συλλάβανε και τα αδέρφια μου και ευτυχώς τα αφήσανε. Εννοείται ότι τα θυμάμαι όλα, είμαστε παιδιά του πολέμου. Η μητέρα μου πέθανε με αυτόν τον καημό», είπε συγκινημένη η Κωνσταντίνα.

Κωνσταντίνα τραγουδίστρια