Ιωάννης Αθανασόπουλος για την εμπειρία του στον χώρο του θεάτρου - «Έβρισε τα θεία και αποχώρησα»

«Έχω ζήσει τη φωτεινή πλευρά του θεάτρου»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ιωάννης Αθανασόπουλος για την εμπειρία του στον χώρο του θεάτρου - «Έβρισε τα θεία και αποχώρησα»

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στον Θάνο Ξάνθο για το περιοδικό «ΕΓΩ» όπου μίλησε μεταξύ άλλων για τις θεατρικές του δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε συνεργασίες και στο γεγονός που τον έκανε να αποχωρήσει από την πρόβα. Μάλιστα, σε άλλη του συνέντευξη είχε μιλήσει "ανοιχτά" και είχε αποκαλύψει πως θα ήθελε κάποια στιγμή να γίνει πατέρας.

Οι δηλώσεις του Ιωάννη Αθανασόπουλου

Έφτασες ποτέ σε σημείο να αποχωρήσεις από δουλειά, λόγω κακής συμπεριφοράς συναδέλφου;

Όχι. Η μόνη φορά που έχω φύγει ήταν σε πρόβα, γιατί θύμωσα επειδή κάποιος έβρισε τα θεία. Αποχώρησα για δυο τρεις μέρες, επειδή ένιωσα ότι θίγονται τα πιστεύω μου. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που θέτω τα όριά μου από την αρχή. Στη διάρκεια των προβών έχουν τύχει περίεργες κι έντονες στιγμές, αλλά δεν συνεχίζονταν.

Αν γινόταν κάτι, θα μιλούσα. Έχω ζήσει τη φωτεινή πλευρά του θεάτρου. Αλλά σε τέτοιες άσχημες συμπεριφορές, αξίζει να μιλάμε. Δεν μπορεί να ξεσπάς και να βγάζεις τα απωθημένα σου στους άλλους, ευτελίζοντάς τους, επειδή έχεις εξουσία. Ο καθένας τον γιατρό του. Υπάρχουν ευτυχώς ειδικοί εκεί έξω.

Πιστεύεις σε πιο φωτεινές μέρες μετά από τα όσα ακούστηκαν στον χώρο σας;

Δεν ξέρω αν τα πράγματα θα αλλάξουν. Αλλάζουν κάπως, αλλά σίγουρα θα συνεχίσει να υπάρχει η νοοτροπία του «μη μιλάς, κράτα το». Ας σταματήσουμε πια να τα κρατάμε όλα μέσα μας!

«Στα έξι μου ήμουν ένα μήνα σε κώμα, ήταν πολύ μεγάλη η...»

Το μεσημέρι της Τετάρτης 5/1 ο Ιωάννης Αθανασόπουλος βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο 4» όπου μίλησε για όλους και για όλα.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε στα έξι του χρόνια, όταν έπεσε σε κώμα για έναν ολόκληρο μήνα. Μάλιστα. πριν από λίγο καιρό αποκάλυψε πως έφυγε από τη ζωή ο σκύλος του

«Ήμουν γύρω στον έναν μήνα σε κώμα. Θυμάμαι ότι ο μπαμπάς μου ήταν τόσο στεναχωρημένος που του άσπρισαν σε χρόνο απίστευτο. Ήμουν μικρούλης, έξι ετών, θα πήγαινα Α’ Δημοτικού.

Θυμάμαι ότι με άφησε ο αδερφός μου να πάει μια βόλτα και μου είπε θα έρθω να σε πάρω και η επόμενη εικόνα που θυμάμαι είναι σε κρεβάτι νοσοκομείου να λέω στον αδερφό μου “τι κάνεις εδώ ρε βλάκα;”. Έκανα ισορροπία και έπεσα. Δεν θυμάμαι τίποτα μετά.

Κάθε χρόνο με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε έχουμε επέτειο σήμερα. Νομίζω ότι το σοκ εκείνης της στιγμής θα είναι μέσα τους για πάντα. Είναι αυτή η αγωνία… Έπεσα με το κεφάλι και είχα εσωτερική αιμορραγία. Ήταν πολύ μεγάλη βλάβη. Είχα θέματα μετά, μου πήρε κάποιο διάστημα να αναρρώσω.

Με έκανε να πιστεύω πάρα πολύ. Ξύπνησα την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου. Έχω την ίδια προσευχή από τότε. Νιώθω μια συγκίνηση κάθε φορά που πάω στην εκκλησία. Μου δίνει δύναμη αυτό. Η προσευχή είναι σαν να πηγαίνω σε ψυχολόγο…».