Δημήτρης Μοθωναίος: «5 χρόνια νηφάλιος» - Η συγκινητική ανάρτηση για τη μάχη με τον αλκοολισμό

Έχει αποδείξει πόσο δυνατός είναι!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Δημήτρης Μοθωναίος: «5 χρόνια νηφάλιος» - Η συγκινητική ανάρτηση για τη μάχη με τον αλκοολισμό

Ο Δημήτρης Μοθωναίος είναι ένας πολύ ενεργός χρήστης στο Instagram και προσπαθεί να κρατάει μια αληθινή σχέση με τους followers του. Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε λοιπόν ο ηθοποιός, θέλοντας να γιορτάσει τη δική του νίκη και παράλληλα να δώσει ένα μήνυμα σε όσους παλεύουν με το αλκοόλ.

Έχουν περάσει πέντε ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά, που ήπιε το ποτό του ο Δημήτρης και σίγουρα αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα απέναντι στη δύσκολη εξάρτηση. Σίγουρα έχει κάνει σοβαρή δουλειά με τον εαυτό του για να τα καταφέρει, ωστόσο και το γεγονός του ότι είναι ερωτευμένος, παίζει μεγάλο ρόλο.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Μοθωναίου για την απεξάρτηση από το αλκοόλ

«5 χρόνια νηφάλιος τον προηγούμενο μήνα! Η προσπάθεια για λογική σε αυτή την παραφροσύνη που έχει κατακλύσει τον κόσμο μας σήμερα, είναι η προσωπική μου πράξη επανάστασης. Ευχαριστώ όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό μου», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Δημήτρης Μοθωναίος.

Η αποκάλυψη του για το ατύχημα ενώ ήταν μεθυσμένος

Ο Δημήτρης Μοθωναίος παραχώρησε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη, όπου μίλησε για τις πιο δύσκολες στιγμές που έχει περάσει στη ζωή του, αλλά και για τη συνεργασία του με την Φαίη Σκορδά.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων, εξομολογήθηκε το ατύχημα που είχε, όταν βγήκε μεθυσμένος στο δρόμο και τον χτύπησε αυτοκίνητο.

Στην ψυχοθεραπεία σε οδήγησε η ανάγκη να ανακαλύψεις τον εαυτό σου ή ένα συγκεκριμένο γεγονός;

Ένα πολύ συγκεκριμένο γεγονός. Μου συνέβη ένα ατύχημα που αποτέλεσε κομβικό σημείο στη ζωή μου. Ήταν αυτό που λες «η κατάλληλη στιγμή». Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχεις το ερέθισμα που θα δώσει ένα αίτημα, μπορεί να χάσεις χρόνο χωρίς να βοηθηθείς. Εγώ πήγα για ψυχοθεραπεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ήθελα να σταματήσω να είμαι αυτοκαταστροφικός. Να μπορέσω να με αγαπήσω

Δημήτρης Μοθωναίος μεθυσμένος τροχαίο

Πώς κατάλαβες ότι είσαι αυτοκαταστροφικός;

Πολύ απλά, ήμουν σε ένα party, ήμουν μεθυσμένος, βγήκα στον δρόμο και με πάτησε ένα αυτοκίνητο. Είχα τρακάρει επανειλημμένως άλλες φορές επειδή έπινα και εκείνο το βράδυ αποφάσισα να μην πάρω αυτοκίνητο για να μην πάθω κάτι. Και βγήκα πεζός και με πάτησαν. Καταλαβαίνεις;

Σε τι φάση ήταν τότε η ζωή σου;

Ήμουν σε μεταβατική φάση. Μεταξύ ιδιωτικού σχολείου, Νομικής και Θεάτρου Τέχνης. Προσπαθούσα να αντιληφθώ τις διαφορετικές εκφάνσεις μου. Δεν μπορούσα να επεξεργαστώ αυτή την τριχοτόμηση. Σε αυτό το party ήταν όλοι οι συμμαθητές μου, εγώ αισθανόμουν ότι ήμουν σε άλλη φάση από αυτούς και όλη η συνθήκη μου δημιουργούσε μια θολούρα που δεν μπορούσα να διαχειριστώ. Δεν μπορούσα να ελέγξω ούτε το σώμα μου, είπε στο Down Town.