Στα σύνορα της Ουκρανίας o Γιάννης Χατζηγεωργίου: "Καταφέραμε με δυσκολία να..."

«Ο κίνδυνος του human trafficking είναι μια πραγματική απειλή»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στα σύνορα της Ουκρανίας o Γιάννης Χατζηγεωργίου:

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για ακόμα μια μέρα, ενώ οι συγκρούσεις στην πρωτεύουσα τις χώρες γίνονται όλο και πιο σφοδρές. Οι περισσότεροι Ουκρανοί έχουν μεταναστεύσει στις γύρω χώρες, ώστε να βρουν μια ασφαλή κατοικία για εκείνους και την οικογένειά τους. (Δείτε εδώ μαρτυρίες ανθρώπων που ζουν τον πόλεμο στο Κίεβο) Την απόφαση να βοηθήσει αυτούς ο ανθρώπους έλαβε και ο Γιάννης Χατζηγεωργίου.

Ο ηθοποιός πήγε μαζί με την ομάδα του στα Mολδαβικά - ουκρανικά σύνορα να στηρίξει τους πρόσφυγες από την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας και μίλησε στην εκπομπή, «MEGA Καλημέρα» και στην Ελεονώρα Μελέτη για αυτή του την κίνηση.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Χατζηγεωργίου

«Δε το σκέφτηκα καθόλου. Την Τρίτη η ομάδα μου, μου είπε ότι θα πρέπει να πάμε στην Ουκρανία, και αμέσως είπα ναι. Η ομάδα μου έχει κλιμάκια ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών και πήγαμε Ρουμανία για να μπορούμε να δούμε την κατάσταση στα σύνορα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν χάσει τίποτα, που έχουν μία οικονομική ευχέρεια, έχουν ένα φορτηγό και τα κατάφεραν. Αλλά υπάρχουν και χιλιάδες άνθρωποι που άφησαν πίσω τους τις περιουσίες τους, τους άνδρες τους, τα αδέλφια τους, γιατί είναι εμπόλεμη ζώνη», ανέφερε.

«Καταφέραμε με δυσκολία να περάσουμε τρόφιμα και ρούχα, δώσαμε 2 τόνους καθαρού ρουχισμού και παιχνίδια. Περάσαμε μέχρι το Ρεμί, που δεν έχει περάσει κανείς έως τώρα, περάσαμε από πολλά μπλόκα, κάναμε 4 ώρες να φτάσουμε. Συνεννοηθήκαμε με τον δήμαρχο εκεί, προκειμένου να δημιουργήσουμε μία αλυσίδα εφοδιασμού για την Οδησσό. Εκμεταλλευτήκαμε την αλυσίδα αυτή για να περάσουμε φάρμακα στα νοσοκομεία», συμπλήρωσε.

«Στα σύνορα υπήρχε και η κακή πλευρά, υπάρχει ο κίνδυνος του human trafficking, ήθελε πολλή προσοχή», κατέληξε λέγοντας ο Γιάννης Χατζηγεωργίου.

Γροθιά στο στομάχι η φωτογραφία ενός Ουκρανού να κρατά σκύλο που φοβάται

Από όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, έχουμε δει πλήθος Ουκρανών να φυδαγεύονται σε καταφύγια ή να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Πολλοί από αυτούς κρατούν στις αγκαλιές τους τα παιδιά τους, ενώ άλλοι φροντίζουν να πάρουν και τα κατοικίδιά τους τα οποία δεν φταίνε σε τίποτα να μείνουν πίσω.

Σήμερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας μοιράστηκε μία φωτογραφία, ενός άνδρα στο Ιρπίν, συνοικία του Κιέβου που έχει βομβαρδιστεί από τους Ρώσους, να προσπαθεί να βοηθήσει ένα σκυλάκι που έχει παραλύσει από το φόβο του και είναι ακίνητο στη μέση του δρόμου με κίνδυνο τη ζωή του.

Η φωτογραφία ανήκει στον ανταποκριτή και φωτορεπόρτερ των Los Angeles Times Marcus Yam, και τραβήχθηκε την 18η μέρα της Ρωσικής εισβολής.