Δίκη Φιλιππίδη: «Είχα καταλάβει ότι είχε ερωτευτεί τον σύζυγό μου» - "Καταπέλτης" η Ελπίδα Νίνου στην κατάθεσή της

«Μια ηθοποιός μου είχε πει ότι είχε δει μια φορά την καταγγέλλουσα να...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δίκη Φιλιππίδη: «Είχα καταλάβει ότι είχε ερωτευτεί τον σύζυγό μου» -

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής 18/3 η δίκη για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες. Ο ίδιος ωστόσο δεν παρέστη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας του, σε αντίθεση με τις καταγγέλλουσες που εμφανίστηκαν με τις μάρτυρες κατηγορίας και τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα.

Συγκεκριμένα, στο δικαστήριο βρέθηκαν οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ζέτα Δούκα, Εβελίνα Παπούλια, Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη που έφτασε με τον σύζυγό της Αλέξανδρο Μπουρδούμη αλλά και ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

Όσον αφορά τον Πέτρο Φιλιππίδη, η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Παρόλα αυτά, ένα μέρος της κατάθεσής της για την υπόθεση του βιασμού παρουσιάστηκε νωρίτερα στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου.

Μέρος της κατάθεσης της συζύγου του Φιλιππίδη, Ελπίδας Νίνου

«Όσον αφορά στην καταγγέλλουσα, αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση στη συμπεριφορά της, ήταν ότι είχε θρασύτητα, ότι ήταν παρορμητική, δε σεβόταν τα όρια των άλλων και παρενέβαινε πολλές φορές στις προσωπικές συζητήσεις άλλων, χωρίς κανένα λόγο, πράγμα που δημιουργούσε στους άλλους απορία και αμηχανία. Χωρίς κανένα λόγο και απρόσκλητη, έμπαινε στα καμαρίνια των ηθοποιών με τους οποίους δεν είχε καμία σχέση με τη δικαιολογία ότι είχε έρθει για να δει τη μητέρα της.

Το 2008 η καταγγέλλουσα άρχισε να παίρνει τηλέφωνο τον σύζυγό μου… όταν ρώτησα γιατί συνέβαινε αυτό, μου απάντησε ότι λόγω της γνωριμίας τους από τη σχολή όπου δίδασκε ο σύζυγός μου και αυτή ήταν μαθήτρια, ενδιαφερόταν γι’ αυτόν και ήθελε να δει τι κάνει. Εγώ όμως είχα καταλάβει ότι μάλλον αυτή είχε ερωτευτεί τον σύζυγό μου. Μια ηθοποιός μου είχε πει… ότι είχε δει μια φορά την καταγγέλλουσα να κλαίει στις τουαλέτες και όταν τη ρώτησε τι είχε εκείνη της απάντησε αναφερόμενη στον σύζυγό μου, “εγώ τον αγαπάω και αυτός δε μου μιλάει”.

Το 2011 με κάλεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας να δω την παράσταση στην οποία έπαιζε ο ίδιος και όπως παρακολουθούσα, ήρθε και έκατσε δίπλα μου η μητέρα της καταγγέλλουσας. Όταν τελείωσε η παράσταση και βγήκαμε έξω οι τρεις μας, δηλαδή εγώ ο Μπιμπίλας και η μητέρα της καταγγέλλουσας και την ρωτήσαμε και εγώ και ο Σπύρος τι συμβαίνει με την κόρη της αφού της εξιστόρησα όλα τα ανωτέρω και την συμπεριφορά που είχε απέναντι στον Πέτρο, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση λέγοντάς μου,

“Δεν ξέρω, δε μου έχει πει τίποτα”. Εγώ, της ζήτησα ως μητέρα της να επέμβει και να της ζητήσει να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά απέναντι σε εμένα και τον Πέτρο. Μετά από λίγες ημέρες τηλεφώνησα στον Σπύρο Μπιμπίλα και τον ρώτησα αν έμαθε κάτι και μου είπε, “Δε μας λέει, μας λέει ότι τον Πέτρο τον έχει σαν πατέρα της”» αναφέρει στην κατάθεσή της η Ελπίδα Νίνου.

«Έχει χάσει 25 κιλά, έχει σοβαρό πρόβλημα» - H απάντηση του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη για την απουσία του

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής (18/3) με την απουσία του ηθοποιού. Ο δικηγόρος του, εξήγησε πως η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ άσχημη και πως πλέον η εικόνα του δεν θυμίζει σε τίποτα τον άνθρωπο που είχαμε κάποτε κατά νου.

«Ο κ. Φιλιππίδης για λόγους υγείας δεν παραβρίσκεται ενώπιον σας. Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει χάσει 25 κιλά. Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δε θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του. Είναι δικαστήριο εδώ, όχι θεατρική παράσταση».

Η Πολιτική Αγωγή πρότεινε την εξέταση ως μαρτύρων των ηθοποιών Κάτια Δανδουλάκη, Χρύσα Παππά, Λένα Δροσάκη και Εβελίνα Παπούλια με τον κύριο Δημητρακόπουλο να ξεκαθαρίζει πως έχει λάβει γνώση αυτής της εξέλιξης.

«Είναι αληθές, με την έννοια ότι μας κοινοποιήθηκε εξώδικο από τις γυναίκες που τον κατηγορούν, οι οποίες προτείνουν τις συγκεκριμένες γυναίκες ως μάρτυρες στο δικαστήριο. Θα είναι “παρών” ο κ. Φιλιππίδης και θα απαντήσει».