Συγκλονίζει η Βίκυ Βολιώτη - «Έχω ζήσει από πολύ κοντά την ασθένεια του καρκίνου...»

Η "τραγική" σύμπτωση στην θεατρική παράσταση που συμμετέχει

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Συγκλονίζει η Βίκυ Βολιώτη - «Έχω ζήσει από πολύ κοντά την ασθένεια του καρκίνου...»

Η Βίκυ Βολιώτη μίλησε στην κάμερα του «Πάμε Δανάη», το πρωί της Παρασκευής 18/3, για τον καταλυτικό ρόλο του καρκίνου στη ζωή της, την επιστολή με την τελευταία επιθυμία του πατερά της και τη σκέψη για μια δεύτερη υιοθεσία, καθώς η πρώτη κόρη της - δείτε την εδώ - είναι και αυτή υιοθετημένη.

Οι δηλώσεις της Βίκυς Βολιώτη

«Η ηρωίδα μου στην παράσταση νοσεί από καρκίνο και εγώ έχω ζήσει από πολύ κοντά την ασθένεια του καρκίνου γιατί έχασα και τους δυο γονείς μου από καρκίνο. Και η μητέρα μου πέθανε από καρκίνο πριν από δώδεκα χρόνια. Οπότε είναι κάτι το οποίο το έχω ζήσει από πρώτο χέρι και εμπεριστατωμένα.

Θέλω να πω πως ξέρω το τι διανύει ένας άνθρωπος που ασθενεί από καρκίνο, πως το διαχειρίζεται ή δεν το διαχειρίζεται, όλες τις διακυμάνσεις. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο πατέρας μου δεν το είχε καταλάβει και δεν το είχε υποψιαστεί, απλώς έκανε και αυτός ότι δεν συμβαίνει. Οπότε δεν μπορέσαμε και να αποχαιρετιστούμε όπως έπρεπε», είπε χαρακτηριστικά η Βίκυ Βολιώτη και πρόσθεσε:

«Ο αδελφός μου πίστευε ότι εγώ πρέπει να το μάθω οπωσδήποτε γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσα να διαχειριστώ καθόλου το μετά και τον ευγνωμονώ για αυτό. Ουσιαστικά εκείνος μου το είπε και μετά παίζαμε όλοι μαζί ένα θέατρο στο σπίτι. Πολύ πονετικό αυτό και αυτό είναι που με διαμόρφωσε πάρα πολύ.

Όταν έχασα και την μητέρα μου τότε που ήμουν και πολύ μεγαλύτερη, άλλαξαν και οι εποχές και πια έχουν βγει σχετικά βιβλία. Το να μπορείς να μιλήσεις και να πεις όλα αυτά που δεν έχεις πει ή να αποφασίσεις να μην πεις, αλλά να είναι επιλογή. Για χρόνια πολλά έχασα τη δυναμική μου και έγινα φοβική».

Η αποκάλυψη της ηθοποιού για την υιοθεσία της κόρης της

Μετά από την αποκάλυψη για αυτούς που την έβριζαν, το απόγευμα της Παρασκευής 19/11 η Βίκυ Βολιώτη βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο 4». Η ίδια μίλησε για την διαδικασία που έζησε μέχρι να υιοθετήσει το παιδάκι της.

«Είναι όλα αυτά, δύσκολο και ψυχοφθόρο… Η θεωρία από την πράξη απέχει πολύ. Με δυσκόλεψε το ότι δεν μπορείς να πάρεις αμέσως το παιδί. Το ήθελα πάντα. Γενικά δεν με ενδιέφερε να αποκτήσω παιδί, δεν το επιθυμούσα διακαώς αλλά έλεγα ότι εάν ποτέ, θέλω να υιοθετήσω ένα παιδί.

Όταν γνωριστήκαμε με τον Σίμο κι ήθελε παιδί κι άρχισε να κάμπτει την αντίστασή μου, του είπα ότι θα ήθελα να κάνουμε αυτό κι έτσι το ξεκινήσαμε. Για λόγους πρακτικούς εγώ έφυγα δύο ημέρες νωρίτερα κι ο Σίμος μαζί με το παιδί από την Αιθιοπία. Δεν είχαν βγει ακόμα τα χαρτιά κι υπήρχε ένα θέμα με την βίζα.

Μέχρι να φτάσουν στο αεροδρόμιο που τους περίμενα για να την πάρω αγκαλιά και να πω πως είμαστε στην Αθήνα, δεν ησύχασα… Ήταν μωρό».