Eurovision 2022: Η πρώτη 5αδα στις στοιχηματικές - Που βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος

Το «Die Together» στην κορυφή των στοιχημάτων

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Eurovision 2022: Η πρώτη 5αδα στις στοιχηματικές - Που βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην τελική ευθεία για τον φετινό Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και αφού έχουν ανακοινωθεί όλοι οι διαγωνιζόμενοι, τα γραφεία στοιχημάτων έχουν ξεκινήσει να «προμηνύουν» τον φετινό νικητή του 66ου διαγωνισμό.

Η θέση της Ελλάδας στον πίνακα στοιχημάτων για τον νικητή της Eurovision

Όπως είναι ήδη γνωστό φέτος το Τορίνο της Ιταλίας θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό, που αναμένεται να είναι πιο φαντασμαγορικός από ποτέ. Υπενθυμίζουμε ότι την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Amanda Tenfjord Georgiadi, όπου θα συμμετέχει στο πρώτο ημιτελικό στις την Τρίτη 10/5. (Δείτε εδώ τη σειρά που θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον ημιτελικό)

Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Die Together», με φόντο το μοναδικό τοπίο της ακριτικής Σύμης, όπου έγιναν τα γυρίσματα, φαίνεται πως εντυπωσίασε τους fans της Eurovision με αποτέλεσμα η χώρα μας να συνεχίσει να βρίσκεται σε πολύ υψηλή θέση ανάμεσα στα στοιχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Eurovision World, που συγκεντρώνει τις αποδόσεις από όλες τις εταιρείες στοιχημάτων, το ελληνικό τραγούδι φιγουράρει στην 5η θέση πίσω από την πρώτη Ουκρανία, την δεύτερη Ιταλία, την τρίτη Σουηδία και το τέταρτο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά την Ελλάδα, τη δεκάδα συμπληρώνουν, η Πολωνία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Ισπανία και Αυστραλία.

Από την άλλη, η Κύπρος με την πιο ethnik συμμετοχή της Ανδρομάχης και το τραγούδι «Ela» εμφανίζεται σήμερα στην 18η θέση των στοιχημάτων για τη νίκη στη Eurovision.

eurovison

Τι θα συμβεί με την Ουκρανία στην φετινή Eurovision

Παρά τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία για περισσότερες από 3 εβδομάδες, οι υπεύθυνοι της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης, Rai ανακοίνωσαν ότι η Ουκρανία θα διαγωνιστεί στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision, όπως προβλέπεται. Μάλιστα οι ουκρανοί «Kalusch Orchestra», με το τραγούδι «Stefania» είναι φαβορί για τη πρώτη θέση.

«Η ουκρανική αποστολή έχει σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις της και μας έστειλε και το βίντεο του τραγουδιού, το οποίο μπορεί να προβληθεί σε περίπτωση προβλημάτων της τελευταίας στιγμής», δήλωσαν οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων της Rai.

Πρόσθεσαν, δε, ότι η μουσική αυτή διοργάνωση θα αποτελέσει και μια ευκαιρία για να υπογραμμιστεί η μεγάλη αξία της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Ο ιστότοπος στοιχημάτων Oddschecker ανέδειξε το συγκρότημα Kalush Orchestra ως φαβορί για να κερδίσει τον φετινό διαγωνισμό, όμως ο Πσιουκ (ο τραγουδιστής του συγκροτήματος) δεν είναι έτοιμος να γιορτάσει για αυτό.

Ο Όλεχ Πσιουκ κατάγεται από τη δυτική Ουκρανία και αποφάσισε να σταμτήσει τις συναυλίες του, ώστε να ηγηθεί μια 20μελούς ομάδας εθελοντών, που διανέμει φάρμακα και βοηθάει τους ανθρώπους να γλυτώσουν από τον πόλεμο. Από την άλλη, ένα από τα μέλη του συγκροτήματός του υπηρετεί στις μονάδες άμυνας στο πεδίο.

«Δεν μπορώ να το χαρώ, καθώς ανησυχώ για τους αγαπημένους μου. Ο πόλεμος με χώρισε από τη σύντροφό μου. Εκείνη βρίσκεται 300 χιλιόμετρα μακριά από εμένα. Δεν μπορούμε να συναντηθούμε, διότι είναι πολύ επικίνδυνο», είπε ο ίδιος στο Reuters.

Η σύντροφός του τραγουδιστή φτιάχνει βόμβες μολότοφ στο πλαίσιο των αμυντικών προσπαθειών.

Τα μέλη του συγκροτήματος κάνουν χωριστά πρόβες, όμως θα συναντηθούν στο Λβιβ για να παίξουν το τραγούδι τους, το "Stefania", το οποίο, σύμφωνα με τον Πσιουκ, έχει γίνει ένας ύμνος για τους Ουκρανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου.

«Ανεξαρτήτως υπό ποιες συνθήκες θα πάμε στην Eurovision, θα προσπαθήσω να φανώ χρήσιμος για την Ουκρανία. Ακόμα κι αν ο πόλεμος τελειώσει στο εγγύς μέλλον, δεν θα είναι εύκολο σε καμία περίπτωση, διότι θα χρειαστούμε πολύ χρόνο για την ανοικοδόμηση. Η χώρα έχει μετατραπεί σε συντρίμμια», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Εάν νομίζεις ότι δεν θα συμβεί αυτό στη χώρα σου, δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Κι εμείς πιστεύαμε ότι δεν θα μας συμβεί. Για αυτό ακριβώς ας το σταματήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα». «Θέλουμε η ειρήνη να επικρατήσει εντέλει στην Ουκρανία», κατέληξε.