Δίκη Φιλιππίδη: Η συμβολική κίνηση των ηθοποιών μετά τη διακοπή της δίκης - Βγήκαν έξω και...

Αποκλειστικές φωτογραφίες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δίκη Φιλιππίδη: Η συμβολική κίνηση των ηθοποιών μετά τη διακοπή της δίκης - Βγήκαν έξω και...

Όπως γνωστοποιήθηκε πριν από λίγο διεκόπη η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ενώ ορίστηκε νέα δικάσιμος (Δείτε εδώ την ημερομηνία). Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ζήτησε να είναι «παρών» ο πελάτης του, ο οποίος σήμερα δεν κατάφερε να παραστεί λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Η συμβολική κίνηση των ηθοποιών μετά τη διακοπή της δίκης Φιλιππίδη

Ωστόσο την διακοπή πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας, τονίζοντας πως: «Είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας. Αν και το πρόβλημα υγείας του δεν προκύπτει από έγγραφα, θα προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα του προκειμένου να μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος στο δικαστήριο».

Όταν οι δίκη διεκόπη, οι ηθοποιοί που παρευρέθηκαν είτε ως μάρτυρες είτε ως στήριξη στους μάρτυρες προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση, ώστε να δείξουν πως είναι ενωμένοι και απέναντι στην υπόθεση Φιλιππίδη αλλά και απέναντι σε οποιαδήποτε κακοποιητική συμπεριφορά στον καλλιτεχνικό χώρο.

Συγκεκριμένα οι ηθοποιοί: Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ζέτα Δούκα, Εβελίνα Παπούλια, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσάκη και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης βγήκαν από την αίθουσα χέρι χέρι, σαν μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα.

Αναστασοπούλου - Δίκη Φιλιππίδη

Παπούλια - Αναστασοπούλου

Δροσάκη - Μπουρδούμης

Η πλευρά των μηνυτών αμφισβητεί το πρόβλημα υγείας του ηθοποιού

Ο Αλέξανδρος Μίντζιας, συνήγορος υπεράσπισης των ηθοποιών, αμφισβητείται ο λόγος για τον οποίο δεν έδωσε το παρών ο Πέτρος Φιλιππίδης στην δίκη: «Όταν προϊδεάζεις έναν κόσμο ότι θα δικάσεις στις 18 Μαρτίου, δικάζεις. Επιτρέψτε μου να είμαι καχύποπτος από την ημέρα που ξεκίνησε όλο αυτό. Υπάρχουν επικαλούμενοι λόγοι υγείας χωρίς κανένα πιστοποιητικό. Έρχονται δικηγόροι αντί γιατροί και λένε ότι θα τον δείτε και θα σας πείσει και ότι το πρόβλημα είναι ψυχολογικό»