Διεκόπη η δίκη Φιλιππίδη - Ορίστηκε νέα ημερομηνία

Οι νέες εξελίξεις της υπόθεσης

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Διεκόπη η δίκη Φιλιππίδη - Ορίστηκε νέα ημερομηνία

Σε διακοπή για τις 28 Μαρτίου οδηγήθηκε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, προκειμένου να παρασταθεί ο ίδιος στη διαδικασία και να συμμετέχει.

Όπως είχε γίνει γνωστό από εχθές 17/3, ο δικηγόρος του στο Πρωινό είχε δηλώσει πως θα ζητήσει διακοπή της δίκης, καθώς ο κατηγορούμενος δεν θα μπορούσε να παραστεί στο δικαστήριο, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Τι ανέφερε η Εισαγγελέας για την διακοπή της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη

Η Εισαγγελέας της έδρας είχε ήδη αναφέρει πως: «Είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας. Αν και το πρόβλημα υγείας του δεν προκύπτει από έγγραφα, θα προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα του προκειμένου να μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος στο δικαστήριο».

Λίγο πριν τις 9 το πρωί έφτασαν στο δικαστήριο οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια και η Ζέτα Δούκα.

Συνολικά στη λίστα των μαρτύρων της υπόθεσης που έχουν κληθεί από τις δικαστικές αρχές, περιλαμβάνονται 15 πρόσωπα μεταξύ αυτών οι τρεις καταγγέλλουσες καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας καθώς και η σύζυγος του ηθοποιού, Ελπίδα Νίνου.

Από την πλευρά ωστόσο των γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη έχει προταθεί να εξεταστούν και τρεις γνωστές ηθοποιοί, η Κάτια Δανδουλάκη, η Λένα Δροσάκη και η Εβελίνα Παπούλια.

Μάλιστα, η Λένα Δροσάκη μαζί με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και την Πηνελόπη Αναστοσοπούλου ήταν οι πρώτες τρεις που είχαν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για αδικήματα τα οποία αφορούν την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας τα οποία ωστόσο έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Η πλευρά των μηνυτών αμφισβητεί το πρόβλημα υγείας του ηθοποιού

H δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής (18/3) χωρίς την παρουσία του γνωστού ηθοποιού, ενώ όπως εξήγησε ο δικηγόρος του, η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ άσχημη και μάλιστα η εικόνα του είναι τελείως διαφορετική (δείτε εδώ όσα είπε).

Όπως ανέφερε ο Αλέξανδρος Μίντζιας, συνύγος υπεράσπισης των ηοποιών, αμφισβητείται ο λόγος για τον οποίο δεν έδωσε το παρών ο ηθοποιός στην δίκη: «Όταν προϊδεάζεις έναν κόσμο ότι θα δικάσεις στις 18 Μαρτίου, δικάζεις. Επιτρέψτε μου να είμαι καχύποπτος από την ημέρα που ξεκίνησε όλο αυτό. Υπάρχουν επικαλούμενοι λόγοι υγείας χωρίς κανένα πιστοποιητικό. Έρχονται δικηγόροι αντί γιατροί και λένε ότι θα τον δείτε και θα σας πείσει και ότι το πρόβλημα είναι ψυχολογικό»