«Είναι συστημικός και δικάζεται από το σύστημα!» - Οι δηλώσεις του Φίλιππου Σοφιανού για τον Λιγνάδη

"Καταπέλτης" με τα λεγόμενα του

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Είναι συστημικός και δικάζεται από το σύστημα!» - Οι δηλώσεις του Φίλιππου Σοφιανού για τον Λιγνάδη

Καλεσμένος στο «Πρωινό» ήταν το πρωί της Παρασκευής 18/3, ο σπουδαίος ηθοποιός Φίλιππος Σοφιανός. Όπως ήταν αναμενόμενο λόγο ημέρας ερωτήθηκε στους δύο κατηγορούμενους που δικάζονταν σήμερα για κακοποιητικές συμπεριφορές και βιασμούς, τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Τα είπε έξω από τα δόντια ο Φίλιππος Σοφιανός στο Πρωινό

Ο αγαπητός ηθοποιός ανέφερε: «Ο Λιγνάδης είναι συστημικός άνθρωπος. Είναι άνθρωπος του συστήματος. Είναι άνθρωπος που είναι πολύ κοντά στους ανθρώπους που παίρνουν αποφάσεις, που νομοθετούν. Ήταν διορισμένος διευθυντής του Εθνικού θεάτρου, χωρίς προκήρυξη της θέσης αλλά με πολιτική απόφαση.

Σημασία έχει ότι ένας άνθρωπος που είναι συστημικός δικάζεται από το ίδιο το σύστημα», πρόσθεσε.

«Στα μηνύματα μού έλεγε....» - Τι αναφέρει ο 26χρονος που τον καταγγέλλει για βιασμό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο έχει μηνύσει μεταξύ άλλων ένας 26χρονος για βιασμό, όταν ήταν στην ηλικία των 15 ετών. Ο ίδιος μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης 17/3 στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και την Ρία Τσοχαντάρη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του στο δικαστήριο

«Τη δεύτερη μέρα φύγαμε τελείως από την ουσία του θέματος. Οι ερωτήσεις ήταν άσχετες με το θέμα της δικογραφίας. Παρέμεινα εκεί πέντε έξι ώρες. Το παράπονό μου είναι ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε με τη δικογραφία και να μη ρίχνουμε τη μπάλα έξω από το γήπεδο. Να μη μιλάμε και να λέμε "πού μένω", "πού δουλεύω". Αυτά τα στοιχεία τα έχει η δικαιοσύνη, και εγώ δεν κρύβομαι. Εδώ, έχω έρθει από την πρώτη ημέρα και θα συνεχίσω να είμαι εδώ. Ας κοιτάξουμε λίγο τι γίνεται στη δικογραφία.

Ας μιλήσουμε λίγο για το υλικό που έχουμε στα χέρια μας. Ο κατηγορούμενος, λέει, ότι εμένα δεν με ξέρει. Ότι δεν με έχει δει ποτέ. Εγώ δήλωσα στο δικαστήριο στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι ο κατηγορούμενος με ξέρει και ότι είχαμε μια επικοινωνία. Υπάρχουν συνομιλίες που όταν δεν ήμουν συνδεδεμένος στο Facebook, οι ειδοποιήσεις πήγαιναν στο e-mail, και επειδή εγώ έχω ακόμα αυτόν τον λογαριασμό μειλ, μπήκα μέσα και βρήκα αυτές τις συνομιλίες. Στα μηνύματα μού έλεγε, "μου έλειψες", "πού είσαι ρε μούρη", "θα σου πω από κοντά" και άλλα πράγματα. Υπάρχει υλικό που αποδεικνύει ότι ο κατηγορούμενος λέει ψέμματα».

Την ώρα μάλιστα που η δίκη του βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Δημήτρης Λιγνάδης προχώρησε σε ένα νέο αίτημα