«Θέλει να τον αντιμετωπίσει κατάματα» - "Κόλαφος" ο δικηγόρος καταγγέλλουσας του Πέτρου Φιλιππίδη

Η σπόντα του για το πρόβλημα υγείας του ηθοποιού

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Θέλει να τον αντιμετωπίσει κατάματα» -

Στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι μίλησε το πρωί του Σαββάτου (19/3) ο κύριος Ανδρέας Βαγγόπουλος, δικηγόρος μίας από τις καταγγέλλουσες του Πέτρου Φιλιππίδη. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διακοπή της δίκης (δείτε εδώ ποια είναι η νέα ημερομηνία) καθώς και στο πρόβλημα υγείας που φέρεται να έχει ο ηθοποιός.

Ήδη από εχθές (18/3) η πλευρά των φερόμενων ως θυμάτων αμφισβήτησε τις δηλώσεις του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη για την κατάσταση της υγείας του, ενώ έκαναν όλοι ξεκάθαρο ότι περιμένουν να τον αντιμετωπίσουν κατάματα στη δίκη.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της καταγγέλλουσας του Πέτρου Φιλιππίδη

«Η εντολέας μου θέλει να αντιμετωπίσει τον κατηγορούμενο κατάματα. Έχουμε φτάσει σε σημείο να λέμε αν αυτός ο άνθρωπος θα ζει και αν θα έρθει με αναπηρικό αμαξίδιο για να καταθέσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Βαγγόπουλος.

Η συμβολική κίνηση των ηθοποιών μετά τη διακοπή της δίκης - Βγήκαν έξω και...

Όπως γνωστοποιήθηκε πριν από λίγο διεκόπη η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ενώ ορίστηκε νέα δικάσιμος. Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ζήτησε να είναι «παρών» ο πελάτης του, ο οποίος σήμερα δεν κατάφερε να παραστεί λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Ωστόσο την διακοπή πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας, τονίζοντας πως: «Είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας. Αν και το πρόβλημα υγείας του δεν προκύπτει από έγγραφα, θα προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα του προκειμένου να μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος στο δικαστήριο».

Όταν οι δίκη διεκόπη, οι ηθοποιοί που παρευρέθηκαν είτε ως μάρτυρες είτε ως στήριξη στους μάρτυρες προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση, ώστε να δείξουν πως είναι ενωμένοι και απέναντι στην υπόθεση Φιλιππίδη αλλά και απέναντι σε οποιαδήποτε κακοποιητική συμπεριφορά στον καλλιτεχνικό χώρο.

Συγκεκριμένα οι ηθοποιοί: Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ζέτα Δούκα, Εβελίνα Παπούλια, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Λένα Δροσάκη και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης βγήκαν από την αίθουσα χέρι χέρι, σαν μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα.

Αναστασοπούλου - Δίκη Φιλιππίδη

Παπούλια - Αναστασοπούλου

Δροσάκη - Μπουρδούμης