Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι άδικα στη φυλακή»

Ξεκάθαρος ο δικηγόρος του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι άδικα στη φυλακή»

Δηλώσεις στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι έκανε το πρωί του Σαββάτου (19/3) ο Μιχλάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη νέα δίκη που έχει προγραμματιστεί (δείτε εδώ για πότε).

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη

«Το έχουμε κουβεντιάσει. Αλλά να ξέρετε ότι μία συνέντευξη ενώ είναι κρατούμενος, δεν είναι συνέντευξη σωστή.

Θέλω να ξέρετε ότι όλες οι απαντήσεις γι’ αυτήν την υπόθεση θα τις ακούσετε μέσα στον θεσμικό χώρο που λέγεται δικαστήριο.

Και πιστέψτε με όταν θα μάθετε όλες τις πτυχές της υποθέσεως, όλες όλες, θα δείτε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι άδικα στη φυλακή», είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Μέρος της κατάθεσης της συζύγου του Φιλιππίδη, Ελπίδας Νίνου

«Όσον αφορά στην καταγγέλλουσα, αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση στη συμπεριφορά της, ήταν ότι είχε θρασύτητα, ότι ήταν παρορμητική, δε σεβόταν τα όρια των άλλων και παρενέβαινε πολλές φορές στις προσωπικές συζητήσεις άλλων, χωρίς κανένα λόγο, πράγμα που δημιουργούσε στους άλλους απορία και αμηχανία. Χωρίς κανένα λόγο και απρόσκλητη, έμπαινε στα καμαρίνια των ηθοποιών με τους οποίους δεν είχε καμία σχέση με τη δικαιολογία ότι είχε έρθει για να δει τη μητέρα της.

Το 2008 η καταγγέλλουσα άρχισε να παίρνει τηλέφωνο τον σύζυγό μου… όταν ρώτησα γιατί συνέβαινε αυτό, μου απάντησε ότι λόγω της γνωριμίας τους από τη σχολή όπου δίδασκε ο σύζυγός μου και αυτή ήταν μαθήτρια, ενδιαφερόταν γι’ αυτόν και ήθελε να δει τι κάνει. Εγώ όμως είχα καταλάβει ότι μάλλον αυτή είχε ερωτευτεί τον σύζυγό μου. Μια ηθοποιός μου είχε πει… ότι είχε δει μια φορά την καταγγέλλουσα να κλαίει στις τουαλέτες και όταν τη ρώτησε τι είχε εκείνη της απάντησε αναφερόμενη στον σύζυγό μου, “εγώ τον αγαπάω και αυτός δε μου μιλάει”.

Το 2011 με κάλεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας να δω την παράσταση στην οποία έπαιζε ο ίδιος και όπως παρακολουθούσα, ήρθε και έκατσε δίπλα μου η μητέρα της καταγγέλλουσας. Όταν τελείωσε η παράσταση και βγήκαμε έξω οι τρεις μας, δηλαδή εγώ ο Μπιμπίλας και η μητέρα της καταγγέλλουσας και την ρωτήσαμε και εγώ και ο Σπύρος τι συμβαίνει με την κόρη της αφού της εξιστόρησα όλα τα ανωτέρω και την συμπεριφορά που είχε απέναντι στον Πέτρο, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση λέγοντάς μου,

“Δεν ξέρω, δε μου έχει πει τίποτα”. Εγώ, της ζήτησα ως μητέρα της να επέμβει και να της ζητήσει να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά απέναντι σε εμένα και τον Πέτρο. Μετά από λίγες ημέρες τηλεφώνησα στον Σπύρο Μπιμπίλα και τον ρώτησα αν έμαθε κάτι και μου είπε, “Δε μας λέει, μας λέει ότι τον Πέτρο τον έχει σαν πατέρα της”» αναφέρει στην κατάθεσή της η Ελπίδα Νίνου.