Τζούλια Νόβα:«Μιλάω με τις γιαγιάδες και τον αδερφό μου αλλά...» - Η αγωνία για την οικογένεια της στην Ουκρανία

Δύσκολες ώρες για την παρουσιάστρια

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Τζούλια Νόβα:«Μιλάω με τις γιαγιάδες και τον αδερφό μου αλλά...» - Η αγωνία για την οικογένεια της στην Ουκρανία

Ένας μήνας κοντεύει να συμπληρωθεί από την ώρα που η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο στην Ουκρανία, και ξεκίνησε μία δίχως τέλος ανθρώπινη κατά κύριο λόγο καταστροφή. εκατομμύρια ανθρώπων ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους και άλλοι πόσοι έχασαν τη ζωή τους.

Ιδιαίτερα δύσκολες είναι οι στιγμές που ζει το τελευταίο διάστημα η Τζούλια Νόβα, καθώς όπως έχει ήδη πει, η οικογένεια της βρίσκεται στην Ουκρανία, την πατρίδα της, και ξαναμίλησε για αυτή την κατάσταση χωρίς να κρύβει την αγωνία και τη στεναχώρια της για όσα συμβαίνουν εκεί.

Η Τζούλια Νόβα για αγωνιά για την οικογένεια της στην Ουκρανία

«Η κατάσταση στην Ουκρανία μου δημιουργεί μεγάλη θλίψη, αλλά και μεγάλο φόβο. Τις πρώτες μέρες σοκαρίστηκα και αγχώθηκα. Δε κοιμόμουν τα βράδια και έψαχνα διαρκώς στα sites να καταλάβω τι ακριβώς έχει συμβεί. Προσευχόμουν να γίνει κάτι να τελειώσουν όλα« ανέφερε η ίδια.

«Προσωπικά όλο αυτό εγώ το αντιλαμβάνομαι σαν έναν εμφύλιο και πιστεύω πως κανένας από τους δυο λαούς, καμία μάνα και κανένας πατέρας και κανένας άνθρωπος γενικά δε θέλει αυτόν τον πόλεμο. Όλοι θέλουμε ειρήνη. Και οι δυο λαοί θέλουν ειρήνη. Προσεύχομαι κάθε μέρα να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία» ανέφερε συγκινημένη τονίζοντας ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τους δικούς της ανθρώπους που ζουν στην Ουκρανία.

«Μιλάω με τις γιαγιάδες αλλά και με φίλους και τον αδερφό μου. Είναι δύσκολα τα πράγματα εκεί, αλλά ευτυχώς στην πόλη από την οποία κατάγομαι τα πράγματα είναι σχετικά ήσυχα ακόμη. Έχουν γίνει δυο επιθέσεις αλλά υπήρξε προειδοποίηση και ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα. Οι γιαγιάδες είναι πολύ ψύχραιμες και σε καμία περίπτωση δεν αφήνουν τον τόπο όπου γεννήθηκαν, ελπίζοντας ο πόλεμος να σταματήσει σύντομα. Υπάρχουν οικογένειες φίλων και κυρίως μανάδες που έφυγαν για να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

Οι άντρες έμειναν όλοι πίσω και σταδιακά μπαίνουν στον πόλεμο. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και θέλω να τελειώσει σύντομα, να μη χαθούν άλλες ζωές» κατέληξε η όμορφη Τζούλια Νόβα.

"Καταφέραμε με δυσκολία να..."

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για ακόμα μια μέρα, ενώ οι συγκρούσεις στην πρωτεύουσα τις χώρες γίνονται όλο και πιο σφοδρές. Οι περισσότεροι Ουκρανοί έχουν μεταναστεύσει στις γύρω χώρες, ώστε να βρουν μια ασφαλή κατοικία για εκείνους και την οικογένειά τους. (Δείτε εδώ μαρτυρίες ανθρώπων που ζουν τον πόλεμο στο Κίεβο) Την απόφαση να βοηθήσει αυτούς ο ανθρώπους έλαβε και ο Γιάννης Χατζηγεωργίου.

Ο ηθοποιός πήγε μαζί με την ομάδα του στα Mολδαβικά - ουκρανικά σύνορα να στηρίξει τους πρόσφυγες από την εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας και μίλησε στην εκπομπή, «MEGA Καλημέρα» και στην Ελεονώρα Μελέτη για αυτή του την κίνηση.

«Δε το σκέφτηκα καθόλου. Την Τρίτη η ομάδα μου, μου είπε ότι θα πρέπει να πάμε στην Ουκρανία, και αμέσως είπα ναι. Η ομάδα μου έχει κλιμάκια ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών και πήγαμε Ρουμανία για να μπορούμε να δούμε την κατάσταση στα σύνορα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν χάσει τίποτα, που έχουν μία οικονομική ευχέρεια, έχουν ένα φορτηγό και τα κατάφεραν. Αλλά υπάρχουν και χιλιάδες άνθρωποι που άφησαν πίσω τους τις περιουσίες τους, τους άνδρες τους, τα αδέλφια τους, γιατί είναι εμπόλεμη ζώνη», ανέφερε.

«Καταφέραμε με δυσκολία να περάσουμε τρόφιμα και ρούχα, δώσαμε 2 τόνους καθαρού ρουχισμού και παιχνίδια. Περάσαμε μέχρι το Ρεμί, που δεν έχει περάσει κανείς έως τώρα, περάσαμε από πολλά μπλόκα, κάναμε 4 ώρες να φτάσουμε. Συνεννοηθήκαμε με τον δήμαρχο εκεί, προκειμένου να δημιουργήσουμε μία αλυσίδα εφοδιασμού για την Οδησσό. Εκμεταλλευτήκαμε την αλυσίδα αυτή για να περάσουμε φάρμακα στα νοσοκομεία», συμπλήρωσε.

«Στα σύνορα υπήρχε και η κακή πλευρά, υπάρχει ο κίνδυνος του human trafficking, ήθελε πολλή προσοχή», κατέληξε λέγοντας ο Γιάννης Χατζηγεωργίου.