«Τάσσομαι υπέρ μιας...» - Η Μαρία Τζομπανάκη μιλά ανοιχτά για το #MeToo

«Αυτό είναι το δικό μου #Metoo»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Τάσσομαι υπέρ μιας...» - Η Μαρία Τζομπανάκη μιλά ανοιχτά για το #MeToo

Σε μία εξομολογητική και εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο In Style, προχώρησε μία εκ των πρωταγωνιστριών της σειράς που έχει αγαπήσει το κοινό, το Σασμό, η Μαρία Τζομπανάκη!

Με αφορμή την επιτυχία της τηλεοπτικής καθημερινής σειράς, η ηθοποιός μίλησε από καρδιάς για το κίνημα metoo και την δικαιοσύνη προς το γυναικείο φύλο ενώ τοποθετήθηκε σχετικά με το τι θεωρεί εκείνη ως metoo!

H Μαρία Τζομπανάκη για το κίνημα #metoo

Με αφορμή το #metoo, διανύουμε τελικά μια εποχή δικαιοσύνης ως γυναίκες;

Δεν μου αρκεί αυτό. Δεν διαχωρίζω σε φύλα την απόδοση δικαιοσύνης. Ο επαγγελματικός εκφοβισμός, ο πολιτικός, ο κοινωνικός είναι βόθροι που πρέπει να ανασκαφθουν και να ξεβριμίσουν. Είναι παρηγορητικό και γενναίο που άνοιξαν τα στόματα των γυναικών, αλλά πρέπει να ξεκλειδώσουμε και τις πύλες που όρθωσε ο βόθρος αιώνες τώρα. Ο φόβος μη χάσεις τη δουλειά σου, μη χάσεις τα αγαθά σου, μη χάσεις την εξουσία σου, μη χάσεις τον φίλο σου, πάντα γα να μη χάσεις κάτι.

Η Μαρία Τζομπανάκη για το metoo

Με αιτία τον φόβο, όμως, έχασε μαζικά η ανθρωπότητα το πολυτιμότερο αγαθό της. Την ελευθερία. Σκέφτεται υποταγμένη και αποφασίζει φοβούμενη κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη των αντιποίνων αν κάνει αλλιώς. Αυτό είναι το δικό μου metoo. Τάσσομαι υπέρ μιας συλλογικής αφύπνισης ενάντια σε ότι καταστρέφει τις θεμελιώδεις αξίες του ανθρώπου, που είναι να έχει ελευθερία βούλησης και να πράττει δικαία.

«Το θέατρο λεκιάστηκε με το metoo και...» - Αιχμηρές οι δηλώσεις της Μαρίας Ιωαννίδου on air

Καλεσμένη στο πλατό του Όλα Γκουντ βρέθηκε η Μαρία Ιωαννίδου, το απόγευμα της Κυριακής 20/3, και μίλησε για όλους και για όλα χωρίς να μασάει τα λόγια της. Όπως ήταν αναμενόμενο, η διάσημη ηθοποιός ρωτήθηκε για το επίμαχο θέμα των ημερών, δηλαδή τις δίκες Λιγνάδη και Φιλιππίδη, και έδωσε τη δική της τοποθέτηση πάνω στην κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία Ιωαννίδου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «Δεν θέλω να ασχοληθούμε με αυτές τις αηδίες και δεν θέλω να πιθηκίζω και να λέω ότι λένε οι άλλοι. Υπάρχει ο Κούγιας, υπάρχει η Ευελπίδων, υπάρχουν όλοι αυτοί και ήδη τιμωρήθηκαν οι άνθρωποι αυτοί. Θα ξαναβγεί στο θέατρο ο Φιλιππίδης μετά από όλα αυτά; Δυστυχώς όχι. Δεν θέλω να την πιάσω όμως αυτή τη συζήτηση».

«Καμία γνώμη και καμία άποψη, δεν θέλω να με ξαναρωτήσετε! Θα το αρπάξουν και θα λένε… Δεν θέλω, παιδιά! Δεν θέλω, σας παρακαλώ δηλαδή. Όποιος φταίει να τιμωρείται αλλά φταίει; Γιατί βγάλαμε απόφαση; Τα κανάλια έβγαλαν απόφαση».

«Δεν μπορείς να συνεννοηθείς με τους ανθρώπους πια! Είναι βρώμικο πια! Βγαίνει ο καθένας και λέει τα διάφορα του. Δεν γουστάρω. Δεν γουστάρω, τελείωσε. Ξεχωρίζουμε τις παθούσες και τα θύματα, είμαι μαζί τους. Αλίμονο, είμαι μαζί τους. Από κει και έπειτα βρώμισε! Το θέατρο λεκιάστηκε, βρώμισε και δεν γουστάρω! Έχω δώσει όλη την ζωή μου στο θέατρο. Κομμάτια της ζωής μου, κομμάτια από τις σάρκες και λερώθηκε το θέατρο» είπε κλείνοντας το θέμα.