Τραγωδία Πάτρα: Οι Αρχές καταλήγουν σε συμπέρασμα - Το πόρισμα των ιατρoδικαστών που θα δείξει τον ένοχο

Οι εξελίξεις της υπόθεσης θανάτου των 3 παιδιών στην Πάτρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: Οι Αρχές καταλήγουν σε συμπέρασμα - Το πόρισμα των ιατρoδικαστών που θα δείξει τον ένοχο

Οι αρχές πιστεύουν ότι είναι πολύ κοντά στο να λύσουν το μυστήριο του θανάτου των 3 παιδιών στην Πάτρα, καθώς έχουν στη διάθεσή τους κάποια στοιχεία που φαίνεται πως εντοπίζουν τον ένοχο των δολοφονιών. Ίσως δηλαδή, είναι πιθανό να φτάσουμε στο τέλος του μυστηρίου μέσα στις επόμενες μέρες.

Οι έρευνες των Αρχών ολοκληρωνονται με την ιατροδικαστική εξέταση της Τζωρτζίνας

Συγκεκεριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πως η υπόθεση οδεύει προς εξιχνίαση, καθώς έως και την Τετάρτη θα έχουν γίνει συλλήψεις των υπευθύνων για τον θάνατο των παιδιών.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, οι δύο πρώτες περίπτωσεις της Μαλένας και της Ίριδας συνηγορούν στον ασφυκτικό θάνατο ως αιτία θανάτου και ερευνάται και εάν ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας οφείλεται σε αυτό.

Μέσα στην εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση της 9χρονης, και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, έχουν βρεθεί ουσίες στον οργανισμό του παιδιου, ωστόσο διερευνάται εάν αυτές οι ουσίες, ταιριάζουν και ποσοτικά με την φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε η 9χρονη.

«Εάν βρεθεί ότι έχει χορηγηθεί υπερβολική δόση φαρμάκων ή ένδειξη βαρέων μετάλλων τότε πρόκειται για εγκληματική ενέργεια», τόνισε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

«Έχει καταλήξει η αστυνομία σε ένα συμπέρασμα, προς το παρόν είναι μη ανακοινώσιμο. Η αστυνομία ξέρει. Πέραν από το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, θα εξεταστούν και οι καταθέσεις των μαρτύρων, όπως και η μαρτυρία της εργαζόμενης του νοσοκομείου», πρόσθεσε.

«Το πόρισμα του ιατροδικαστή, είναι ένα από τα στοιχεία που μπορεί να στηριχθεί ο Εισαγγελέας για να ασκηθεί ποινική δίωξη, εφόσον, αποδειχθεί ασφυκτικός βίαιος θάνατος, αποστέρηση οξυγόνου. Σε συνάρτηση και σε σχέση με τις μαρτυρικές καταθέσεις που δείχνουν ότι κάποιος είναι ύποπτος να έχει διαπράξει ένα έγκλημα, ο Εισαγγελέας θα καταλήξει στο άτομο που θα ασκήσει την δίωξη», συμπλήρωσε η κ. Βαρελά.

Ανατροπή των δεδομένων - Φωτογραφίες της 8χρονης με μελανιασμένο χέρι

Για ανατροπή των δεδομένων στην υπόθεση της Πάτρας, μιλάνε οι ειδικοί, έπειτα από μία φωτογραφία ντοκουμέντο που αποκαλύφθηκε στην εκπομπή Χαμογέλα και πάλι. Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο των Αρχών φαίνεται πως είναι οι γονείς, μιας και βγαίνουν προς τα έξω νέα περιστατικά για τη συμπεριφορά της μητέρας ιδιαίτερα.

Στην φωτογραφία φαίνεται το χεράκι της 8χρονης να έχει πολλές μελανιές, και υποστηρίχθηκε πως έγιναν κατά την μεταφορά του παιδιού στο καροτσάκι και ότι με την αλλαγή του χεριού δεν υπήρχε κάποια μελανιά.

«Φαίνονται ξεκάθαρα εκχυμώσεις. Όταν έχουμε μία φωτογραφία λέμε ότι έχει μία σχετική αποδεικτική σημασία. Εάν δεν την αμφισβητήσει κανείς αυτή τη φωτογραφία πρέπει να την εξετάσει άμεσα», είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων ο οποίος ήταν καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Χαμογέλα και πάλι, η οικογένεια ζήτησε από το κέντρο να απαντήσει από πού είχαν προέλθει αυτές οι μελανιές και το κέντρο είχε απαντήσει πως και σε εκείνους που το εξέτασαν προξένησε εντύπωση.

«Σε κάθε εκχύμωση βλέπουμε το μέγεθός της, το βάθος και όντως ένα πράγμα που βλέπουμε είναι το χρώμα τους και κάποιες από τις εκχυμώσεις είναι πιο κόκκινες. Πιθανώς να έχουν προκληθεί διαφορετικές μέρες» τόνισε ο κ. Λέων.