Κίνηση ανθρωπιάς από τον David Beckham - Παραχώρησε τα social media του σε Ουκρανή παιδίατρο

Η ανακοίνωση στο Instagram

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Κίνηση ανθρωπιάς από τον David Beckham - Παραχώρησε τα social media του σε Ουκρανή παιδίατρο

Η έκρυθμη κατάσταση που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία έχει ευαισθητοποιήσει πολλούς Έλληνες αλλά και ξένους celebrities, οι οποίοι κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν με όσα μέσα διαθέτουν την κατάσταση και τους συνανθρώπους τους.

Μετά την Gigi Hadid και την κίνησή της, σειρά πήρε και ο David Beckham, ο οποίος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram θέλησε να ενημερώσει ότι θα παραχωρήσει το προφίλ του στην ιατρό επικεφαλή ενός περιγεννητικού κέντρου στο Χάρκοβο, ενώ, μάλιστα, ξεκίνησε και κάποιες δωρεές οι οποίες αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τα νεογέννητα που προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο προφίλ του αριθμεί πάνω από 70 εκατομμύρια ακολούθους και είναι και πρεσβευτής της UNICEF, πέρα από την εξαιρετική πορεία του στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Η κίνηση του David Beckham για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Γεια σε όλους, παραδίδω το Instagram μου στην Iryna, την επικεφαλής του Περιφερειακού Περιγεννητικού Κέντρου στο Χάρκοβο της Ουκρανίας όπου βοηθά εγκύους να γεννήσουν με ασφάλεια. Χάρη στις δωρεές σας, οι γεννήτριες οξυγόνου που έχουν φτάσει εδώ βοηθούν τα νεογέννητα να επιβιώσουν κάτω από φρικτές συνθήκες», έγραψε στην ανάρτησή του ο David Beckham.

Και ο Leonardo Dicaprio βοήθησε με τον δικό του τρόπο τα θύματα του πολέμου

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ευαισθητοποιήσει ακόμα και τους μεγαλύτερος σταρ του Hollywood, μεταξύ των οποίων τον Leonardo Dicaprio αλλά και το ζεύγος Mila Kunis και Ashton Kutcher. Μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός αποφάσισε να δωρίσει 10 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Polish News, η Ουκρανία ήταν η γιαγιά του ηθοποιού, η οποία γεννήθηκε εκεί το 1915 στην Οδησσό και δύο χρόνια αργότερα μετανάστευσε στη Γερμανία με τους γονείς της. Πέθανε το 2008 σε ηλικία 93 ετών. Ο Dicaprio ήταν πολύ δεμένος με την γιαγιά του, Γελένα Στεπάνοβνα Σμιρνόβα, η οποία πέθανε το 2008 σε ηλικία 93 ετών. Εκείνη βρισκόταν συχνά μαζί του στις πρεμιέρες των ταινιών του και εκείνος την αποκαλούσε «Όμα». Η δωρεά του ανακοινώθηκε από τον οργανισμό International Visegrad Fund.

Ο Dicaprio εκτός από ταλαντούχος ηθοποιός είναι και ακτιβιστής, ενώ όλοι γνωρίζουν για την έντονη φιλανθρωπική του δράση. Η πατρίδα του, Οδησσός θεωρείται ένας από τους βασικούς στόχους του Πούτιν στην Ουκρανία για τη στρατηγική παράκτια θέση της, ενώ οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται στα νότια της χώρας προκειμένου να αποκόψουν την Ουκρανία από τη ζωτική πρόσβασή της στη Μαύρη Θάλασσα.