Δύσκολες ώρες για τη Βασίλισσα Ελισάβετ - «Είναι πλέον καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ανησυχητικές εξελίξεις με την υγεία της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δύσκολες ώρες για τη Βασίλισσα Ελισάβετ - «Είναι πλέον καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι»

Σε μία δήλωση «βόμβα» προχώρησε ο Βρετανός ηθοποιός, Κρίστοφερ Μπίγκινς, καθώς ισχυρίζεται πως η βασίλισσα Ελισάβετ πλέον βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι και αυτός είναι ο λόγος που δεν εμφανίζεται σε δημόσιες εκδηλώσεις, ενώ τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία της με μελανιασμένα χέρια.

Τι συμβαίνει με την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

«Η βασίλισσα Ελισάβετ χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι και ακυρώνει πολλές από τις υποχρεώσεις της επειδή είναι περήφανη και δεν θέλει κανείς να τη δει να δυσκολεύεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρετανός ηθοποιός.

Ο Κρίστοφερ Μπίγκινς, στις δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας (21/3) στο GB News, τις οποίες επικαλείται σε δημοσίευμά της η Daily Mail, ανέφερε πως «έχω ακούσει πως ο λόγος που η βασίλισσα Ελισάβετ δεν παρίσταται σε πολλές από τις εκδηλώσεις που θα έπρεπε να πάει και τις ακυρώνει, είναι επειδή βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι. Δεν θέλει να τη δουν, είναι πολύ περήφανη. Είναι η σημαντικότερη μονάρχης μας όλων των εποχών. Είναι πολύ λυπηρό και ελπίζω να μπορέσει να κάνει τους εορτασμούς της επετείου της στη βασιλεία».

Τι συμβαίνει με την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Οι δηλώσεις του Κρίστοφερ Μπίγκινς στρέφουν το ενδιαφέρον στις πρόσφατες αναφορές για τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ότι έχουν καταστρώσει ένα σχολαστικό «στρατιωτικού τύπου» σχέδιο για να μεταφερθεί η 95χρονη βασίλισσα στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φιλίππου την επόμενη εβδομάδα. Το σχέδιο λέγεται ότι περιλαμβάνει τη μεταφορά της βασίλισσας από το Κάστρο του Ουίνδσορ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με ελικόπτερο, την επιβίβασή της σε αυτοκίνητο και τη χρήση οθονών για την προστασία της από τους φωτογράφους.

Η δωρεά της Βασίλισσας στους πρόσφυγες

«Η μονάρχης έκανε δωρεά για να βοηθήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες», αυτά ήταν τα λόγια μιας συμμαχίας κορυφαίων φιλανθρωπικών οργανώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης Καταστροφών (DEC), που εκπροσωπεί τον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό και 14 άλλες ομάδες, ευχαρίστησε τη Βασίλισσα «για τη γενναιόδωρη δωρεά» στην ανθρωπιστική έκκλησή της για την Ουκρανία.

Η έκκληση είναι να η συγκέντρωση αγαθών για να βοηθηθούν οι Ουκρανοί που διαφεύγουν από τη σύγκρουση που πυροδότησε η εισβολή της Ρωσίας, τόσο εντός της χώρας όσο και σε γειτονικές χώρες όπου οι πρόσφυγες φτάνουν σε τεράστιους αριθμούς μετά από ώρες προσπάθειας να περάσουν τα σύνορα.

Η έκκληση θα δει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να πληρώσει έως και 20 εκατομμύρια λίρες σε δωρεές. Ο βασιλικός ανταποκριτής του ITV, Chris Ship, έγραψε στο Twitter ότι η δωρεά της βασίλισσας προήλθε από το ιδιωτικό της εισόδημα.

Ο Ζελένσκι απάντησε στο Twitter ότι είναι «ευγνώμων» που «στέκονται δίπλα στη χώρα μας και υποστηρίζουν τους γενναίους πολίτες μας». Ο μικρότερος αδερφός του William, πρίγκιπας Harry, και η σύζυγός του, Meghan, έγραψαν την περασμένη Παρασκευή στον ιστότοπο της φιλανθρωπικής τους οργάνωσης Archewell:

«Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας», αποκαλώντας την εισβολή της Ρωσίας «παραβίαση του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου».

Η Βασίλισσα Ελισάβετ και η δωρεά στους πρόσφυγες