Κρίσιμες ώρες για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ - Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κρίσιμες ώρες για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ - Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Ολοένα και μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας για το παλάτι και το Ηνωμένο Βασίλειο εν γένει αποτελεί η κατάσταση υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία είναι πλέον καθημερινό αντικείμενο σχολιασμού για τα διεθνή μέσα.

Η Βρετανίδα μονάρχης είναι η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία, έχοντας μάλιστα γιορτάσει την 70η επέτειό της στον βρετανικό θώκο τον περασμένο μήνα, και έχει δηλώσει πολλάκις αποφασισμένη να παραμείνει στο θρόνο μέχρι το τέλος της ζωής της.

Η 95χρονη Ελισάβετ είχε μέχρι προσφάτως καταφέρει να διατηρήσει άθικτο το ατσαλάκωτο προσωπείο της, αποπνέοντας στους υπηκόους της μια ασφάλεια που μόνο κάποιος άτρωτος από τις ανθρώπινες αδυναμίες (όπως η αρρώστια και ο θάνατος) μπορεί. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, στη Βρετανία έχουν έλθει και παρέλθει 14 πρωθυπουργοί, με την ίδια να παραμένει η μοναδική σταθερά, ένα σύμβολο εθνικής ενότητας, σε ένα τοπίο που διαρκώς μεταβάλλεται.

Τι συμβαίνει με την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ωστόσο, τον τελευταίο χρόνο -και ιδιαίτερα μετά τον θάνατο του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου τον περασμένο Απρίλιο- τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της σχεδόν καθημερινά.Λίγους μήνες μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου, η βασίλισσα Ελισάβετ χρειάστηκε να περάσει μια νύχτα στο νοσοκομείο μετά από πολλά χρόνια, προκειμένου να υποβληθεί σε μια σειρά από εξετάσεις. Μερικές εβδομάδες αργότερα, η ίδια επέστρεψε στα καθήκοντά της, εντούτοις κάποιες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν πυροδότησαν τις φήμες για την εξασθενημένη υγεία της.

Πιο συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας και απεικόνιζαν τα χέρια της να έχουν μια ασυνήθιστη, μωβ απόχρωση. Προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν την κατάσταση, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν γιατρούς και ειδικούς σχετικά με το θέμα, οι οποίοι ωστόσο φάνηκαν να διαφωνούν μεταξύ τους.

Τα "μαζεύει" και φεύγει από το παλάτι - Όλο το σκηνικό

Από ότι φαίνεται, περίμενε να αναρρώσει από την πρόσφατη περιπέτεια που πέρασε με τον κορωνοϊό, και μόλις συνήλθε άρχισε να φτιάχνει βαλίτσες! Η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να εγκαταλείψει το Παλάτι του Μπάκιγχαμ όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα «βόμβα» της Daily Mail, κάτι που πολλοί πιστεύουν πως θα είναι και το τέλος εποχής για την αγαπητή τους μονάρχη.

Έτσι και αλλιώς η Βασίλισσα έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτό το θέμα καθώς πλησιάζει ο καιρός που θα αποσυρθεί και θα γίνει βασιλιάς ο Κάρολος ενώ αποκάλυψε και τη θέση της Καμίλας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ λοιπόν θα μετακομίσει στο Κάστρο του Γουίνσδορ και δε σκέφτεται να επιστρέψει ποτέ στο Παλάτι, όπου θα ανακαινίζεται μέχρι το 2027 και στη συνέχεια θα μετακομίσουν σε αυτό ο Κάρολος και η Καμίλα.

Η Βασίλισσα της Αγγλίας μετακομίζει

Το Κάστρο του Γουίνσδορ είναι γεμάτο από όμορφες στιγμές και ευχάριστες αναμνήσεις για τη βασίλισσα Ελισάβετ, που έχασε τον Φίλιππο τον Απρίλιο του 2021.