Ανησυχία με την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ - Η ανακοίνωση του παλατιού

Κρίσιμες ώρες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ανησυχία με την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ - Η ανακοίνωση του παλατιού

Η κατάσταση της Βασίλισσας Ελισάβετ είναι μάλλον ανησυχητική, αφού φαίνεται πως δύσκολα ξεπερνά το πρόβλημα υγείας της, έχοντας πρόσφατα νοσήσει από κορωνοϊό.

Τι συμβαίνει με την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Όπως ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα δώσει το «παρόν» στη λειτουργία της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ την ερχόμενη Δευτέρα 14 Μαρτίου.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος θα παραστεί στην εκδήλωση αντικαθιστώντας τη βασίλισσα Ελισάβετ. Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ δεν αναφέρει τον λόγο για τον οποίο η Ελισάβετ θα απουσιάσει από την εκδήλωση, που θα έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε δημόσιο γεγονός μετά την ασθένειά της από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του του Sky News, αρμόδια για τα ζητήματα του παλατιού, Ριάνον Μιλς, η απόφαση να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση η Βασίλισσα Ελισάβετ σχετίζεται με τη δυνατότητα της βασίλισσας να ταξιδέψει και να παραστεί στην τελετή.

«Η απόφαση δεν σχετίζεται με κάποια ασθένεια», πρόσθεσε η Mills σε ανάρτησή της στο Twitter, αλλά φυσικά δόθηκε εκ νέου αφορμή να «φουντώσουν» οι φήμες.

Τα "μαζεύει" και φεύγει από το παλάτι - Όλο το σκηνικό

Από ότι φαίνεται, περίμενε να αναρρώσει από την πρόσφατη περιπέτεια που πέρασε με τον κορωνοϊό, και μόλις συνήλθε άρχισε να φτιάχνει βαλίτσες! Η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να εγκαταλείψει το Παλάτι του Μπάκιγχαμ όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα «βόμβα» της Daily Mail, κάτι που πολλοί πιστεύουν πως θα είναι και το τέλος εποχής για την αγαπητή τους μονάρχη.

Έτσι και αλλιώς η Βασίλισσα έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτό το θέμα καθώς πλησιάζει ο καιρός που θα αποσυρθεί και θα γίνει βασιλιάς ο Κάρολος ενώ αποκάλυψε και τη θέση της Καμίλας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ λοιπόν θα μετακομίσει στο Κάστρο του Γουίνσδορ και δε σκέφτεται να επιστρέψει ποτέ στο Παλάτι, όπου θα ανακαινίζεται μέχρι το 2027 και στη συνέχεια θα μετακομίσουν σε αυτό ο Κάρολος και η Καμίλα.

Η Βασίλισσα της Αγγλίας μετακομίζει

Το Κάστρο του Γουίνσδορ είναι γεμάτο από όμορφες στιγμές και ευχάριστες αναμνήσεις για τη βασίλισσα Ελισάβετ, που έχασε τον Φίλιππο τον Απρίλιο του 2021.