«Δεν ξέρω τι σημαίνει άντρας παλιάς κοπής»: Η ανάρτηση γροθιά στην πατριαρχία από τον Νίκο Συρίγο

«Πες απλά ένα σε θέλω, αρκεί»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Δεν ξέρω τι σημαίνει άντρας παλιάς κοπής»: Η ανάρτηση γροθιά στην πατριαρχία από τον Νίκο Συρίγο

Θέση για την πατριαρχία, το revenge porn και όλες του τις προεκτάσεις έλαβε ο Νίκος Συρίγος, μέσα από το Instagram. Ο δημοσιογράφος του «Χαμογέλα και Πάλι» άστραψε και βρόντηξε για τους άνδρες «παλιάς» κοπής και αποθεώθηκε τόσο από τους χρήστες των social media, όσο και από την συνεργάτιδά του, Σίσσυ Χρηστίδου.

Ο Νίκος Συρίγος έχει δείξει και στο παρελθόν την ευαισθησία του για το συγκεκριμένο θέμα, όταν ξέσπασε με τις δηλώσεις του Μαρίας Μπακοδήμου που γενίκευαν την κακοποιητική συμπεριφορά και τους άντρες.

Η ανάρτηση του Νίκου Συρίγου

«Δεν ξέρω τι σημαίνει άντρας παλιάς κοπής. Δεν μου αρέσει σαν έκφραση. Γιατί αδικεί τους σημερινούς.
Όσους θεωρούμε τη λέξη άντρας «ευθύνη» και «υποχρέωση»… Από την άλλη, δεν μπορώ να μην βαρέσω το κεφάλι μου στον τοίχο με κάποιους σημερινούς.

Αυτούς που θεωρούν ότι μπορούν να στέλνουν φωτογραφία το πουλί τους λες και είναι… αξιοθέατο χωρίς καν να τους το ζητήσεις ή αυτούς που πιστεύουν ότι φλερτάρουν λέγοντας σε ένα κορίτσι «θα σε ξεσκίσω, θα σε κάνω, θα σε δείξω… κοκ». Έτσι, επειδή (πιστεύουν ότι) μπορούν. Και ναι, στο σεξ ο καθένας μπορεί να φτιάχνεται όπως γουστάρει, αρκεί όμως να υπάρχει αμοιβαιότητα… Ή τουλάχιστον συνεννόηση.

Το να έρχεται ένα μήνυμα από τον «σκίστη» έτσι από το πουθενά ή ακόμη χειρότερα το… πουλί του σκίστη πάλι από το πουθενά, δεν κάνει τον άλλο μάγκα. Μαλάκα τον κάνει. Και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Φαντάζομαι ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν υπάρχει γυναίκα εκεί έξω που να κολακεύεται, πολλώ δε μάλλον να γουστάρει αυτούς τους τύπους…

Και να λέμε την αλήθεια, το ίδιο λίγοι είναι και οι άντρες που φτιάχνονται με το «φόρα παρτίδα» των γυναικών… Γιατί άμα μου τα δείξεις όλα και μάλιστα με το «καλησπέρα», χάθηκε το μυστήριο, η αγωνία, η προσπάθεια για την… κατάκτηση του στόχου! Αυτό το παιχνίδι που θέλει το χρόνο του για να το ευχαριστηθείς… Το φλερτ… Ναι, να τα πούμε και τα υπόλοιπα και να τα δούμε… Αλλά στην ώρα τους.

Παίξε με λίγο, να σε παίξω κι εγώ, να ερωτευτούμε, να ποθήσουμε ο ένας τον άλλον, να φαντασιωθούμε, να γουστάρουμε! Δεν είναι «κρεοπωλείο» ο έρωτας, να κρέμονται τα κορμιά στα τσιγκέλια… Κι εσύ, μεγάλε, αν είσαι μεγάλος γενικά άστο για… έκπληξη. Δεν χρειάζεται να πάρεις πιστοποίηση ή έγκριση για να προχωρήσεις! Το μυαλό πρέπει να της κατακτήσεις (αλλιώς λέγεται) και μετά το σώμα…

Όσο το χυδαίο θα κυριαρχεί έναντι του φλερτ, όσο το θράσος θα περνιέται για θάρρος και η αγένεια θα παίρνει τη θέση της ευγένειας, θύμα του δεν θα πέφτει μόνο ο έρωτας. Θα πέφτει και η ίδια η ζωή… Δοκίμασε να πεις στον άλλο «σε θέλω». Τα έχει όλα. Σε θέλω… Λιτά, απέριττα, ερωτικά. Και που’σαι φίλε… Την άλλη φορά αντί για το πουλί σου, στείλε φωτό το βλέμμα σου… Ή ακόμη καλύτερα μην στείλεις τίποτα.

Απλά ένα «σε θέλω».

Αρκεί.»

Την ανάρτηση έκανε αναδημοσίευση και η Σίσσυ Χρηστίδου γράφοντας: «Μαθήματα για άντρες και “άντρες”».

«Να φέρεσαι στις γυναίκες όπως θέλεις να φερθούν στην κόρη σου»

Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν κρύβει τον σεβασμό του προς τις γυναίκες, οι οποίες δυστυχώς ακόμα αδικούνται. Συγκεκριμένα σε ένα προσωπικό του blog, έχει μιλήσει πολλές φορές για τον τρόπο που που αρκετοί άντρες συμπεριφέρονται στο γυναικείο φύλο.

Στην παρακάτω δημοσίευση τονίζει στους άντρες πως πρέπει να συμπεριφέρονται στις γυναίκες με σεβασμό και ειλικρίνεια. Τους προτρέπει να είναι ο καλύτερος τους εαυτός δίπλα στις συντρόφους τους και να μην προσπαθούν να επιβληθούν με σωματική βία.

«Δεν έχω γιο. Έχω κόρες.

Αλλά όλο αυτό δεν είναι μάχη μεταξύ αντρών και γυναικών. Δεν είναι θέμα που φταίει αυτός και δεν φταίει εκείνος. Δεν είναι θέμα που θα πρέπει να το φορτώσουμε κάπου για να… αράξουμε εμείς.

Είναι η μητέρα των μαχών. Ένας πόλεμος ανάμεσα στον άνθρωπο και το τέρας.

Και για να τελειώσουμε με τα τέρατα- επειδή είναι πολλά εκεί έξω- πρέπει να μπούμε όλοι στη μάχη. Όλοι. Εν προκειμένω αγορομπαμπάδες και κοριτσομπαμπάδες… Κι όχι μόνο για να μάθουμε κάτι στα αγόρια ή στα κορίτσια μας. Αλλά να μάθουμε στον εαυτό μας. Να γίνουμε εμείς τα παραδείγματα. Να δείξουμε εμείς τον δρόμο.

Εσύ λοιπόν που είσαι κοριτσομπαμπάς… Φέρσου στις γυναίκες, όπως θέλεις να φερθούν στην κόρη σου. Φέρσου στη γυναίκα σου, στη σύντροφο σου, στη σχέση της μιας ζωής ή της μιας βραδιάς, της μιας ώρας, όπως θα ήθελες να φερθεί κάποιος στην κόρη σου.

Με σεβασμό και ειλικρίνεια. Μην πεις και μην κάνεις κάτι που δεν πρέπει. Μην προσπαθήσεις να επιβληθείς με τη σωματική δύναμη ή με τη βία. Μην πεις ψέματα. Μόνο αν είναι να κολακέψεις. Πολλές φορές ούτε για αυτό. Μην πουλήσεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μην κάνεις κάποιον που δεν είσαι…

Να είσαι ο εαυτός σου.

Λάθος. Να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Πάντα και παντού. Γιατί ακόμη και αν δεν πετύχει η σχέση, αν δεν είναι της μιας ζωής αλλά της μιας βραδιάς, εσύ θα έχεις κάνει το καλύτερο. Και μαζί με σένα, με τον κάθε εσένα, θα έχει φτιάξει κατά τι η κοινωνία…

Κι αν όλοι οι μπαμπάδες, όλοι οι άντρες, φερθούμε στα κορίτσια όπως θέλουμε να φέρονται οι άλλοι στα κορίτσια μας, αυτός ο κόσμος θα γίνει καλύτερος. Για όλους. Σκέψου το. Ειδικά αν είσαι χωρισμένος μπαμπάς. Άρα ξέρεις από λάθη… Και από πάθη».