Χάρης Ρώμας για κίνημα #metoo: «Θα είναι οδυνηρό να αποδειχτεί ότι οι κοπέλες αυτές λένε ψέματα»

«Δεν μου είναι εύκολο να δυσπιστήσω απέναντι στον λόγο αυτών των κοριτσιών»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Χάρης Ρώμας για κίνημα #metoo: «Θα είναι οδυνηρό να αποδειχτεί ότι οι κοπέλες αυτές λένε ψέματα»

Το μεσημέρι της Τρίτης 22/3 ο Χάρης Ρώμας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι με την Μάριον» όπου μίλησε για όλους και για όλα. Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός δεν δίστασε να αναφερθεί για το κίνημα #metoo όπου απασχολεί έντονα τον τελευταίο καιρό ενώ από την άλλη αναφέρθηκε και για ένα περιστατικό που είχε συμβεί στον ίδιο όταν ήταν στο ξεκίνημα της καριέρας του.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μια άποψη για το ποιος είναι το θύμα και ο θύτης, έχοντας γνωρίσει αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μου επιτρέπεται όμως να προχωρήσω περαιτέρω, από τη στιγμή που το θέμα προχωράει στη Δικαιοσύνη.

Όσο δύσκολο είναι να αποδεχτείς ότι ένας συνάδελφος έκανε απόπειρα βιασμού που τον ξέρεις μια ζωή, αναφέρομαι στον Πέτρο Φιλιππίδη, θα είναι επίσης οδυνηρό να αποδειχτεί ότι οι κοπέλες αυτές λένε ψέματα για να διαβάλουν αυτόν τον άνθρωπο και να του καταστρέψουν τη ζωή.

Η ζωή έχει ανατροπές, αλλά εδώ πρέπει να γίνει μια πολύ μεγάλη ανατροπή. Δηλαδή, πρέπει πολλές γυναίκες να αποδειχτεί ότι έκαναν μια συνωμοσία ή είχαν όλες στοχευμένα μια εμμονή με τον ίδιο άνθρωπο. Αν γίνει μια τέτοια ανατροπή, τότε ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος μοιάζει κατεστραμμένος, τότε θα γίνει ήρωας. Δεν μου είναι εύκολο να δυσπιστήσω απέναντι στον λόγο αυτών των κοριτσιών, γιατί τις γνωρίζω και τις αγαπώ.

Καλά έκανε ο Γιώργος Κιμούλης, αφού πίστευε ότι έπρεπε να το κάνει. Είναι ο λόγος του εναντίον τριών άλλων συναδέλφων και από ό,τι διάβασα την ανάρτηση της Ζέτας Δούκα, τον περιμένουν με χαρά στα δικαστήρια. Άρα εδώ πρόκειται για μια μετωπική σύγκρουση. Αν αποδειχτεί ότι ο Γιώργος Κιμούλης έχει δίκιο, τότε θα πρέπει να του ζητήσουν συγγνώμη κι εμείς μαζί».

Οι δηλώσεις του Χάρη Ρώμα

"Θα ήταν απρέπεια!" - Αρνήθηκε να μιλήσει για τον Γιώργο Κιμούλη

Μαζί με αρκετούς διάσημους, έδωσε το παρόν στην πρεμιέρα της παράστασης «Παιχνίδια στη σοφίτα» στο θέατρο Χυτήριο, ο Χάρης Ρώμας. Φυσικά οι δημοσιογράφοι άρπαξαν την ευκαιρία να τον ρωτήσουν για την αγωγή του Γιώργου Κιμούλη.

Ο Χάρης Ρώμας μας έχει συνηθίσει στο να παίρνει θέση για τα όσα συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο και έχει σταθεί πολλές φορές δίπλα στο κίνημα #Metoo. Ωστόσο αυτή την φορά ο σεναριογράφος αποφάσισε να μην πάρει θέση, διότι προτίμησε να σεβαστεί την κόρη του Κιμούλη, Μαριάννα Κιμούλη, η οποία πρωταγωνιστεί στην παράσταση.

«Μια από τις ηθοποιούς που συμμετείχαν σήμερα στην παράσταση σε πρωταγωνιστικό ρόλο είναι η κόρη του Γιώργου Κιμούλη οπότε θα ήταν απρέπεια να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο από τη στιγμή που το κορίτσι έχει δώσει όλο της τον εαυτό στη σκηνή. Είναι εξαιρετική. Είναι τελείως διαφορετική από τον πατέρα της» αρκέστηκε να σχολιάσει ο ηθοποιός.