Άγιος Παΐσιος: Η Χριστίνα Παυλίδου αποκαλύπτει για το ρόλο της στη σειρά

Και η κόρη της συμμετείχε στη σειρά!

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Άγιος Παΐσιος: Η Χριστίνα Παυλίδου αποκαλύπτει για το ρόλο της στη σειρά

Είναι πλέον γεγονός πως οι Πέμπτες είναι καθιερωμένες στην ιστορική σειρά του Mega, Άγιος Παΐσιος η οποία έχει καθηλώσει μικρούς και μεγάλους, με τις ερμηνείες των ηθοποιών αλλά και με την πλοκή που όσο πάει γίνεται και πιο συγκλονιστική (δείτε εδώ όσα θα παρακολουθήσετε στο αποψινό 24/3 επεισόδιο της σειράς).

Η Χριστίνα Παυλίδου, μία εκ των πρωταγωνιστών, βρέθηκε καλεσμένη στο MEGA Καλημέρα το πρωί της Πέμπτης 24/3 και μίλησε για τον ρόλο της, τη μητέρα δηλαδή του Αγίου. Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι ήταν ένας πολύ δύσκολος ρόλος, ενώ είχε αμφιβολίες για το αν θα ανταπεξέλθει τελικά ή όχι.

Η αποκάλυψη της Χριστίνας Χατζίδου για τη σειρά και την οικογένεια της

Πιο συγκεκριμένα, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι όλοι στην οικογένειά της έχουν “το μικρόβιο της υποκριτικής”, αφού τόσο η μητέρα της όσο και ο θείος της ήταν ηθοποιοί. Έτσι, μεγάλωσαν στο θέατρο, με αποτέλεσμα εκείνη και οι αδερφές της να ασχοληθούν με τον χώρο. Μάλιστα μία από τις 4 κόρες της είναι ηθοποιός, ενώ η πιο μικρή έχει κι εκείνη μία κλίση προς την υποκριτική, αφού μάλιστα υποδυόταν και στον «Άγιο Παΐσιο» την Αμαλία.

Η Χριστίνα Παυλίδου αποκάλυψε ότι όσο μπορούσε βοηθούσε τον σύζυγό της στις έρευνες για τον Άγιο Παΐσιο, ο οποίος είχε αναλάβει το σενάριο της σειράς. Όταν μάλιστα της ζήτησε να υποδυθεί τη μητέρα του Αγίου, δεν έκρυψε ότι την έπιασε μία αγωνία.

«Ήταν πολύ διαφορετικό απ’ ότι έχω κάνει μέχρι τώρα, πέραν του γεγονότος ότι θα ενσάρκωνα ένα υπαρκτό πρόσωπο και μία γυναίκα μίας άλλης εποχής, με ένα άλλο ήθος. Κουβαλάει κάτι διαφορετικό από μία σύγχρονη γυναίκα», εξήγησε.

To ''καυτό'' spoiler της Χριστίνας Παυλίδου για την δεύτερη σεζόν

Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό», Χριστίνα Παυλίδου μίλησε στην κάμερα του «Πάμε Δανάη», το πρωί της Τετάρτης 9/3 και αναφέρθηκε στη συμμετοχή της στην αγαπημένη σειρά του Mega, η οποία σημειώνει τεράστια επιτυχία σύμφωνα και με τα λεγόμενα του κοινού αλλά και στις πνευματικές της αναζητήσει και στο πώς ήταν σαν μητέρα.

Η ηθοποιός μάλιστα αναφέρθηκε και στον Γιώργο Τσιάκκα, ο οποίος είναι όχι μόνο ο σεναριογράφος της σειράς αλλά και σύζυγος της.

«Ήταν μεγάλη επιθυμία του Γιώργου να κάνει τη σειρά εδώ και πολλά χρόνια. Ο δικός μου ρόλος είναι πολύ ιδιαίτερος. Υποδύομαι τη μητέρα του Αγίου. Όταν μου έγινε η πρόταση αγχώθηκα. Διάβασα ότι έχει γραφτεί για τη μητέρα του την οποία υπεραγαπούσε. Η ίδια είχε ήθος μιας άλλης εποχής.

Ήταν μια γυναίκα που είχε περάσει πολλά στη ζωή της. Ήταν ένας βαθιά πνευματικός άνθρωπος. Η μητέρα του του έδωσε τα πρώτα ερεθίσματα αλλά και ο ίδιος έφερε αυτή την κλίση από πολύ μικρό παιδάκι. Ο Άγιος Παΐσιος είναι πολύ δημοφιλής και έζησε στις μέρες μας. Δεν διαπραγματεύεται μόνο τη ζωή του αλλά και την ιστορία του ελληνισμού», είπε χαρακτηριστικά η Χριστίνα Παυλίδου και πρόσθεσε:

«Ο γιος της αποφάσισε να μην την αποχαιρετίσει για να μην έχει στο μυαλό του την εικόνα αυτή. Της έγραψε ένα ποίημα που της έλεγε ότι την αγάπα και την χαιρετά για να μονάσει. Αυτή η σκηνή με συγκίνησε πάρα πολύ».

«Στη μελέτη που έκανε ο σύζυγός μου για τον βίο του αγίου είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε μέλη της οικογένειάς του, τα ανίψια του. Μας έδωσαν πολύ ωραίες λεπτομέρειες, πράγματα που δεν γράφτηκαν που δεν γράφτηκαν σε βιβλία. Ένας κύπριος που γνώρισα και τον ήξερε προσωπικά μας έλεγε ότι όταν πήγε κοντά του αντιμετώπιζε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και ο Άγιος του έδωσε συμβουλές.

Του έλεγε όμως: ‘δεν μου φτάνουν, σε θέλω κοντά μου. Θα με έχεις σύντομα πολύ κοντά σου, 600 μέτρα από το σπίτι σου. Ο κύπριος δεν καταλάβαινε τι του έλεγε γιατί ο άγιος μετά από λίγο πέθανε. Σήμερα 600 μέτρα από το σπίτι του υπάρχει μια εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Παΐσιο», είπε κλείνοντας η ηθοποιός.

Ευχή της ωστόσο είναι να καταφέρουν να γυρίσουν τον δεύτερο κύκλο της σειράς, με νέα επεισόδια, τα οποία θα εστιάσουν στη μετέπειτα Αγίου, μέχρι να κλείσει τα μάτια του, αποχαιρετώντας τον κόσμο.