Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά κατάγεται από... - Αυτή είναι η καταγωγή του Γιώργου Παπαδάκη

Το γνωρίζατε;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά κατάγεται από... - Αυτή είναι η καταγωγή του Γιώργου Παπαδάκη

Ο Γιώργος Παπαδάκης, είναι από τους δημοσιογράφους - παρουσιαστές με την μεγαλύτερη πορεία στην ελληνική τηλεόραση. Η εκπομπή του μάλιστα, σημειώνει σταθερά υψηλά νούμερα τηλεθέασης, καθώς χιλιάδες τηλεθεατές τον εμπιστεύονται και τον παρακολουθούν ενώ μάλιστα και ο γιος του ξεκίνησε στο πάνελ μιας νέας εκπομπής.

Κάτι όμως που μπορεί να μην ξέρατε όμως για τον Παπαδάκη, είναι η καταγωγή του.

Η καταγωγή και η ζωή του Γιώργου Παπαδάκη

Ο Γιώργος Παπαδάκης λοιπόν, γεννήθηκε στο Χαλάνδρι στις 4 Φεβρουαρίου 1951 και κατάγεται από την όμορφη Κρήτη. Εκτός από την επιτυχημένη του δημοσιογραφική καριέρα στην τηλεόραση, ο Γιώργος Παπαδάκης έχει διαγράψει σημαντική πορεία και στον έντυπο τύπο. Πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση τη δεκαετία του 1980 από την εκπομπή «Τρεις στον αέρα» που μεταδιδόταν το μεσημέρι από την ΕΤ1, ως συμπαρουσιαστής με τη Σεμίνα Διγενή και τον Νάσο Αθανασίου.

Από το 1992 και μετά, ο Γιώργος Παπαδάκης παρουσίαζε την πρώτη, χρονολογικά, πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Ελληνικής Τηλεόρασης Καλημέρα Ελλάδα έως το 2011. Από το 2011 μέχρι το 2015, παρουσίαζε την αντίστοιχη ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 με τίτλο Πρωινό ΑΝΤ1. Από τις 7 Σεπτεμβρίου 2015, η πρωινή ενημερωτική εκπομπή μετονομάστηκε εκ νέου σε «Καλημέρα Ελλάδα», ύστερα από επιθυμία του ίδιου, που φυσικά έγινε δεκτή από το κανάλι.

Η καταγωγή και η ζωή του Γιώργου Παπαδάκη

Αγνώριστος - Σε ποια θρυλική σειρά είχε κάνει guest o Γιώργος Παπαδάκης;

Ο Γιώργος Παπαδάκης είναι κατά ομολογία ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων παρουσιαστών, καθώς η πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» αποτελεί μια σταθερή αξία. Ασφαλώς τον ξέρουμε για το ρόλο του στην παρουσίαση, αλλά σε πολλούς από εμάς είχε διαφύγει πως έχε παίξει σε πετυχημένη ελληνική σειρά.

Φυσικά ο Παπαδάκης είχε συνεργαστεί και πάλι με τον Αντ1 στο σίριαλ Κωνσταντίνου και Ελένης κάνοντας αυτό που ξέρει πάρα πολύ καλά, τον παρουσιαστή σε δελτίο ειδήσεων. Όλοι θυμόμαστε την Ελένη Βλαχάκη να ονειρεύεται τον παρουσιαστή να δηλώνει μέσα από την εκπομπή του στο πανελλήνιο, πως εκείνη δεν έχει πάρει απολυτήριο Λυκείου. Η στιγμή αυτή μας θυμίζει πως ο δημοσιογράφος δεν έχει μόνο το σοβαρό ύφος που επιβάλει η εκπομπή του, αλλά κατά άλλα είναι ένα πολύ εύθυμο πρόσωπο (Δείτε να χορεύει στα γενέθλια του).

Κωνσταντίνου και Ελένης - Παπαδάκης