Γρηγόρης Μπιθικώτσης: «Mε την Άννα...» - Νέα τροπή στην διαμάχη με την αδερφή του

Τι συμβαίνει ανάμεσα τους;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Γρηγόρης Μπιθικώτσης: «Mε την Άννα...» - Νέα τροπή στην διαμάχη με την αδερφή του

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης έδωσε συνέντευξη στη εφημερίδα Espresso και τον Ηλία Μαραβέγια μιλώντας για την παράσταση, που ανεβάζει στην μνήμη του πατέρα του αλλά και για την κόντρα με την αδερφή του Άννα, η οποία φαίνεται να αποτελεί παρελθόν.

Ο τραγουδιστής έχει απασχολήσει αναμφίβολα για το ταλέντο του καθώς αυτό προέρχεται σαν κληρονομιά από τον αείμνηστο Γρηγόρη Μπιθικώτση. Είχε μεγάλη αγάπη για εκείνον και σίγουρα ο θάνατος του τον στιγμάτισε, όπως όταν πέθανε πολύ γνωστό όνομα του ελληνικού τραγουδιού.

Όσο για την κόντρα με την αδερφή του Άννα, η οποία ξεκίνησε για «χάρη» του πατέρα τους, αποτελεί σήμερα παρελθόν και όπως αποκάλυψε ετοιμάζουν από κοινού μια μουσικοχορευτική παράσταση.

Οι δηλώσεις του Γρηγόρη Μπιθικώτση για την κόντρα με την αδερφή του

«Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ενωθούμε με την Άννα και να γιορτάσουμε τον πατέρα μας παντού, όπως του αξίζει. Έτσι κι αλλιώς, τα είχαμε βρει μεταξύ μας πολύ νωρίτερα…»

«Εφόσον λοιπόν με την αδελφή μου είμαστε πλέον μια γροθιά, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε κιόλας σε τούτη την παράσταση, την οποία έχουμε επιμεληθεί από κοινού. Η Άννα έχει γράψει τα κείμενα, ενώ κάνει και την αφήγηση, συνδέοντας τη ζωή του πατέρα μας με τα τραγούδια του.

Όσο για μένα, τον τραγουδώ έχοντας γύρω μου τα μέλη της Λαϊκής Ορχήστρας Γρηγόρη Μπιθικώτση. Ουσιαστικά είναι μια παράσταση μέσα από την οποία ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει καλύτερα τον πατέρα μας ως άνθρωπο και καλλιτέχνη, καθώς περιλαμβάνει όλους τους μεγάλους σταθμούς της ζωής και της καριέρας του».

Γρηγόρης Μπιθικώτσης - Άννα

Η μουσική παράσταση «100 χρόνια Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922-2022», που έκανε πρεμιέρα με επιτυχία στις 25 Ιανουαρίου, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γρηγορίου, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», κλείνει τώρα ραντεβού με το κοινό στις 7 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Δεν είναι τυχαία μάλιστα ούτε αυτή η ημερομηνία, αφού στις 7 Απριλίου του 2005 ο «σερ» του ελληνικού τραγουδιού, όπως τον είχε αποκαλέσει πρώτος σε χρονογράφημά του ο Δημήτρης Ψαθάς, έφυγε από τη ζωή, περνώντας στην αθανασία.

Η παράσταση για τον τραγουδιστή της «Ρωμιοσύνης», που θα περιοδεύσει αρχικά σε Ελλάδα και Κύπρο και έπειτα στην ομογένεια, όπου υπάρχουν Έλληνες, λειτούργησε ως αφορμή για να έρθουν πάλι κοντά τα δύο παιδιά του, ο Γρηγόρης και η Άννα Μπιθικώτση, οι οποίοι είχαν κοντραριστεί πριν από λίγα χρόνια».

Οι πρώτες δηλώσεις του Μπιθικώτση μετά από τον ερχομό της κόρης του

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης καθώς η σύντροφός του, Ελένη Τσιριγκάκη έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Έτσι, ο ίδιος παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα» ενώ συγκίνησε με τα τρυφερά του λόγια.

Η Ελενίτσα μου ήταν αγχωμένη και μου λέει δεν το πιστεύω ότι θα πάρουμε επιτέλους το μωρό μας αγκαλιά. Το μωρό θα πάρει το όνομα της μητέρας μου που την έχασα πριν από 2 χρόνια και θα την πούμε Μεταξούλα».