Τάκης Ζαχαράτος: «Δύσκολα είναι όταν κάνεις μεγάλη επιτυχία και σε προδίδουν οι...»

Η αποκάλυψή του

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Τάκης Ζαχαράτος: «Δύσκολα είναι όταν κάνεις μεγάλη επιτυχία και σε προδίδουν οι...»

Ο Τάκης Ζχαράτος παραχώρησε συνέντευξη όπου μεταξύ άλλων "άνοιξε" την καρδιά του και μίλησε για την πιο δύσκολη φάση της ζωής του. Μάλιστα, να τονίσουμε πως τον βλέπουμε μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΑΝΤ1 στον ρόλο του κριτή στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» ενώ πριν από λίγο καιρό έχασε τον αγαπημένο του πατέρα.

Οι δηλώσεις του Τάκη Ζαχαράτου

Ποια θα χαρακτήριζες ως τη δυσκολότερη φάση της ζωής σου;

Έχω περάσει πολλές. Θεωρώ πως αυτό που φοβάται ο άνθρωπος περισσότερο είναι οι αλλαγές. Έφυγα από την πόλη μου και βρέθηκα ξαφνικά στου λύκου το στόμα, στην Αθήνα, χωρίς να ξέρω τίποτα και κανέναν.

Αλλά και στα μεγάλα μου αδιέξοδα, όταν ήμουν εγκλωβισμένος μέσα στα σκοτεινά τούνελ και δεν έβλεπα πουθενά φως, έπρεπε ο ίδιος να ανακαλύψω το φως από μέσα μου για να φωτίσω, για να βρω την άκρη σαν τον Οδυσσέα στη δική μου οδύσσεια.

Δύσκολα είναι και όταν κάνεις μεγάλη επιτυχία και σε προδίδουν οι καλύτεροί σου φίλοι ή όταν χάνεις τους γονείς σου. Η ζωή έχει και τα δύσκολα, τα μεγάλα μαθήματα, τα πανεπιστήμια, όπως τα λέω, όπου δίνεις εξετάσεις. Θέλει κουράγιο και δύναμη για να παραμείνεις στο κέντρο σου.

Πώς νιώθεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία;

Είναι απαράδεκτο το 2022 να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Είναι αδιανόητο και τραγικό άνθρωποι να ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους με το «έτσι θέλω». Ανθρωποι που μέσα σε μία σακούλα χωρούν όλη τους τη ζωή με προορισμό το άγνωστο. Μακάρι να τελειώσει το συντομότερο. Είναι τραγικό να συνειδητοποιείς ότι όλος ο πλανήτης αυτή τη στιγμή κινδυνεύει από το πάτημα ενός κουμπιού κι από ένα μυαλό που αγνοεί τις συνέπειες όσων κάνει.Ποιο στιγμιότυπο σε συγκλόνισε;

Πάρα πολλά. Από τα καραβάνια προσφύγων μέχρι τα ακρωτηριασμένα παιδικά κορμάκια. Η Μαριούπολη είναι πλέον μια πόλη φάντασμα. Αλλά και ο βομβαρδισμός αυτής της εννιαώροφης πολυκατοικίας. Ο θάνατος της εγκύου μητέρας μαζί με το μωράκι της. Απορώ τι έφταιξαν και εκρήγνυμαι. Ελεος!

Ποιο είναι το επιμύθιο της εποχής;

Νομίζω πιο πολύ από ποτέ αυτό που ζητάει η εποχή είναι η ομαδικότητα. Θέλει ειρήνη, σύμπνοια, αποδοχή της διαφορετικότητας. Δεν μπορεί να είναι όλα ένα χρώμα. Ο Θεός τα δημιούργησε πολύχρωμα και διαφορετικά για να μη βαριόμαστε, να ενθουσιαζόμαστε, να έχουμε περιέργεια, να δημιουργούμε, να ψάχνουμε, να εξελισσόμαστε και να φεύγουμε από τη βολή μας. Πρέπει να ξεφύγουμε από τον εγωισμό. Αν τελειώσει το Εγώ, θα έρθει το Εμείς. Αν θέλουμε να φτάσουμε στην Ιθάκη μας, θα πρέπει μπούμε στο πλοίο «Εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά στο «Gala».

«Είναι σκληρό να βλέπεις τον γονιό σου να...»

O Τάκης Ζαχαράτος ήταν καλεσμένος το πρωί της Τετάρτης 16/3 στην εκπομπή Πρωινό και μίλησε με συγκλονιστικά λόγια για τον πατέρα του που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες.

Ο κωμικός ανέφερε μεταξύ άλλων στην Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα πως παρά τα συλλυπητήρια που του στέλνει ο κόσμος για την κηδεία, εξαιτίας της τεράστιας αδυναμίας που είχε στον πατέρα του, η τελετή ήταν για αυτόν σαν μια γιορτή αγάπης.

Ο Τάκης Ζαχαράτος ανέφερε ότι: «Ήταν άρρωστος καιρό, είχε μία φθίνουσα πορεία. Είχε αρχίσει το Αλτσχάιμερ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Είναι σκληρό να βλέπεις τον γονιό σου να σε κοιτά λες και είσαι άγνωστος. Θέλει πολύ δύναμη για να το αντέξεις αυτό, είναι πολύ σκληρό»

Και συνέχισε λέγοντας: «Ήμουν μαζί με τα αδέρφια μου αυτές τις δύσκολες στιγμές και καταλάβαμε τι αρχές έχουμε πάρει και πόσο πολύ αγαπάμε ο ένας τον άλλον και πόσο κουβαλάμε τα καλά των γονιών μου.»!

Τέλος ο κωμικός σημείωσε ότι ο πατέρας του, πέθανε από κορωνοϊό παρόλο που είχε κάνει και τις τρεις δόσεις αλλά ήταν ήδη πολύ άσχημα με την υγεία του.