Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 | Επικοινωνία

Δίκη Φιλιππίδη: Οι καταγγέλλουσες ξανά στο δικαστήριο σήμερα 28/3

Θα γίνει τελικά κεκλεισμένων των θυρών;

Δίκη Φιλιππίδη: Οι καταγγέλλουσες ξανά στο δικαστήριο σήμερα 28/3
News 28.03.2022 09:07
Από Πέννυ Μαστοράκου

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθεται σήμερα Δευτέρα 28/3 για πρώτη φορά ο Πέτρος Φιλιππίδης, στη δεύτερη κατά σειρά σειρά συνεδρίαση της πολύκροτης δίκης του η οποία είχε διακοπεί καθώς ο ηθοποιός δεν είχε παραστεί στο δικαστήριο.
Ο κατηγορούμενος ηθοποιός κάθεται για πρώτη φορά στο εδώλιο του δικαστηρίου, αντιμέτωπος τόσο με τους φυσικούς δικαστές του όσο και με τις τρεις γυναίκες που έχουν καταθέσει σε βάρος του, καταγγέλλοντας βιασμό και απόπειρα βιασμού σε βάρος τους. Ο ίδιος έφτασε στα Δικαστήρια λίγο πριν τις 9 το πρωί προσπαθώντας να αποφύγει τις κάμερες, και αναμένεται για το αν θα γίνει δεκτό το αίτημα για να γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του για την παρουσία του Φιλιππίδη στο δικαστήριο

"Ο κ. Φιλιππίδης θα είναι εδώ έστω και με καροτσάκι εφόσον είναι καλά και δεν αποδημήσει εις Κύριον…", είχε πει χαρακτηριστικά ο συνήγορός του, ζητώντας μάλιστα να του δοθεί μία ολιγοήμερη διακοπή προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάσταση της υγείας του ηθοποιού. Όπως υπογράμμισε ο δικηγόρος, "θέλει να έρθει θα απαντήσει σε όλα. Θα γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, θα υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες γιατί γίνεται μια προσημείωση δίκης όλο αυτόν τον καιρό στα κανάλια".

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, κατά την οποία δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις των τριών γυναικών, προβλέπεται να προσέλθουν ξανά προς συμπαράσταση των καταγγελουσών ηθοποιοί, ενώ παράλληλα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Αλ. Μίντζιας, ήδη έχει καταθέσει στο δικαστήριο τον κατάλογο των μαρτύρων που έχει προτείνει η πολιτική αγωγή.

Στο πλευρό του συζύγου της η Ελπίδα Νίνου - Οι καταθέσεις για την υπόθεση βιασμού το 2008

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη θα συνεχιστεί και αυτή τη φορά ο ηθοποιός, παρόλο που συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβρά θέματα υγείας, θα παραστεί κανονικά στο δικαστήριο.

Ο ηθοποιός και η σύζυγός του προσπαθούν να αποδείξουν την αθωότητά του πρώτου και γι' αυτό η γυναίκα του πρσπαθεί να ενισχύσει την κατάθεσή του και μάλιστα έχει πραγματοποιήσει δηλώσεις και για τις μάρτυρες με μία από τις χειρότερες, ίσως, αυτή για την τρίτη μάρτυρα.

Ο ίδιος, λοιπόν, αρνείται να παραδεχτεί όσα συνέβησαν το 2008 δημιουργώντας νέες καταστάσεις και προβλήματα: «Ποτέ δεν προσπάθησα να τη προσεγγίσω ερωτικά, δεν της τηλεφωνούσα βραδινές ώρες όπως ισχυρίζεται, ούτε της έστελνα γραπτά μηνύματα. Αντιθέτως εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμη και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών που βρισκόμουν με την οικογένεια μου, κάτι το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση τόσο εμένα όσο και τη σύζυγό μου… […] Ούτε βέβαια προσπάθησα να έρθω σε σεξουαλική επαφή μαζί της και μάλιστα χωρίς τη θέλησή της, ως ψευδώς ισχυρίζεται».

Πέτρος Φιλιππίδης

Η καταγγέλουσα, ωστόσο, είχε δηλώσει συγκεκριμένα: «Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στον διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από τον λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε».

Ο Τάσος Τεργιάκης, έτσι, μίλησε στο Πρωινό για την σύζυγο του ηθοποιού, Ελπίδα Νίνου, η οποία αναφέρθηκε στην καταγγέλουσα σχετικά με τον βιασμό που πραγματοποιήθηκε το 2008 και η οποία, στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον σύζυγό της, είπε: «Την καταγγέλλουσα τη γνώρισα από τη μητέρα της, η οποία ήταν ηθοποιός και τη σύστησε στον σύζυγό μου ο κ. Μπιμπίλας για να τη βοηθήσει να βρει δουλειά.

Όντως ο σύζυγός μου την προσέλαβε στην παράσταση σε έναν μικρό ρόλο και έμεινε τρεις σεζόν και εν συνεχεία συνέχισε και σε άλλη παράσταση. Το 2008 άρχισε να παίρνει τηλέφωνο τον σύζυγο μου. Συγκεκριμένα στις διακοπές το καλοκαίρι κατάλαβα ότι του τηλεφωνούσε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Εγώ όμως είχα καταλάβει ότι μάλλον αυτή είχε ερωτευτεί τον σύζυγό μου…

Μου κάνει εντύπωση ότι καταγγέλλει αυτό το γεγονός και μετά όπως λέει στην κατάθεσή της, παραμένει στον χώρο και παρακολουθεί την πρόβα».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δεν θα παραστεί η Κάτια Δανδουλάκη στη δίκη - Τι δήλωσε;

«Περιμένει πως και πως την ημέρα...» - Η αποκάλυψη του δικηγόρου του Φιλιππίδη στο Πρωινό

Share