Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Με χειροπέδες και αδύνατος στο δικαστήριο - Σοκαριστική φωτογραφία

Η νέα εικόνα του ηθοποιού

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Με χειροπέδες και αδύνατος στο δικαστήριο - Σοκαριστική φωτογραφία

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος από τον περασμένο Ιούλιο βρίσκεται προφυλακισμένος αφού κατηγορείται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες, δεν είχε εμφανιστεί την πρώτη ημέρα της δίκης στη δικαστική αίθουσα με το δικηγόρο του Μιχάλη Δημητρακόπουλο να ζητεί ολιγοήμερη διακοπή και να δηλώνει πως ο εντολέας του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά αν χρειαστεί θα έρθει στο δικαστήριο ακόμη και με καροτσάκι.

Το πρωί της Δευτέρας 28/3, όμως, εμφανίστηκε τελικά σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για να καθίσει στο εδώλιο.

Η σημερινή εικόνα του Πέτρου Φιλιππίδη

Το protothema.gr κατάφερε να αποσπάσει αποκλειστική φωτογραφία του.

Πέτρος Φιλιππίδης δίκη

Υπενθυμίζουμε πως ο συνήγορος του ηθοποιού σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι ο εντολέας του σήμερα θα έρθει στο ακροατήριο και «θα τα πει όλα ενώπιον της Δικαιοσύνης». «Θα πρέπει να ακουστεί επιτέλους ο λόγος του Πέτρου Φιλιππίδη» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος μάλιστα σχολίασε και το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα διεξαγωγής της δίκης κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία των τριών γυναικών που είχαν καταγγείλει τον ηθοποιό για σεξουαλική κακοποίησή τους.

Επί αυτού του θέματος ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα πράξει – αν θα συναινέσει ή όχι - αν και όπως είπε η δίκη θα πρέπει να διεξάγεται υπό το φως της δημοσιότητας ώστε να ακουστεί και η θέση του εντολέα του.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τα όποια αιτήματα τεθούν στην έδρα και την παρουσία ή μη του Πέτρου Φιλιππίδη στη δικαστική αίθουσα, στη δίκη σήμερα δεν αποκλείεται να καταθέσει η πρώτη γυναίκα που είχε καταγγείλει τον ηθοποιό για βιασμό της. Η εν λόγω γυναίκα, που είναι κόρη ηθοποιού με την οποία ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε συνεργαστεί σε δύο θεατρικές παραστάσεις, έχει καταθέσει στις δικαστικές αρχές ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 ότι ο κατηγορούμενος σήμερα συνάδελφός της, της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», ενώ τον είχε επισκεφθεί για επαγγελµατικό ραντεβού.

Εκεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, ενώ τρεις μήνες νωρίτερα, την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και είχε προσπαθήσει για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέλησή της. «Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε», φέρεται να έχει καταθέσει η γυναίκα.

Στο πλευρό του συζύγου της η Ελπίδα Νίνου - Οι καταθέσεις για την υπόθεση βιασμού το 2008

Ο ίδιος, λοιπόν, αρνείται να παραδεχτεί όσα συνέβησαν το 2008 δημιουργώντας νέες καταστάσεις και προβλήματα: «Ποτέ δεν προσπάθησα να τη προσεγγίσω ερωτικά, δεν της τηλεφωνούσα βραδινές ώρες όπως ισχυρίζεται, ούτε της έστελνα γραπτά μηνύματα. Αντιθέτως εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμη και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών που βρισκόμουν με την οικογένεια μου, κάτι το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση τόσο εμένα όσο και τη σύζυγό μου… […] Ούτε βέβαια προσπάθησα να έρθω σε σεξουαλική επαφή μαζί της και μάλιστα χωρίς τη θέλησή της, ως ψευδώς ισχυρίζεται».

Η καταγγέλλουσα, ωστόσο, είχε δηλώσει συγκεκριμένα: «Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στον διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από τον λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε».

Ο Τάσος Τεργιάκης, έτσι, μίλησε στο Πρωινό για την σύζυγο του ηθοποιού, Ελπίδα Νίνου, η οποία αναφέρθηκε στην καταγγέλουσα σχετικά με τον βιασμό που πραγματοποιήθηκε το 2008 και η οποία, στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον σύζυγό της, είπε: «Την καταγγέλλουσα τη γνώρισα από τη μητέρα της, η οποία ήταν ηθοποιός και τη σύστησε στον σύζυγό μου ο κ. Μπιμπίλας για να τη βοηθήσει να βρει δουλειά.

Όντως ο σύζυγός μου την προσέλαβε στην παράσταση σε έναν μικρό ρόλο και έμεινε τρεις σεζόν και εν συνεχεία συνέχισε και σε άλλη παράσταση. Το 2008 άρχισε να παίρνει τηλέφωνο τον σύζυγο μου. Συγκεκριμένα στις διακοπές το καλοκαίρι κατάλαβα ότι του τηλεφωνούσε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Εγώ όμως είχα καταλάβει ότι μάλλον αυτή είχε ερωτευτεί τον σύζυγό μου…

Μου κάνει εντύπωση ότι καταγγέλλει αυτό το γεγονός και μετά όπως λέει στην κατάθεσή της, παραμένει στον χώρο και παρακολουθεί την πρόβα».