Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 | Επικοινωνία

Δίκη Φιλιππίδη: Πάρθηκε η απόφαση - Θα συνεχιστεί κεκλεισμένων των θυρών

«Πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για να γίνει δεκτό το αίτημα»

Δίκη Φιλιππίδη: Πάρθηκε η απόφαση - Θα συνεχιστεί κεκλεισμένων των θυρών
News 28.03.2022 13:30
Από Πέννυ Μαστοράκου

Την Δευτέρα 28/3, ήδη γνωρίζαμε πως στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, θα γίνει αίτηση από την πλευρά των καταγγελλουσών ώστε να συνεχιστεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών. Τελικά το δικαστήριο ομόφωνα έκανε δεκτό το αίτημα να καταθέσουν οι δύο καταγγέλλουσες κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, κατά αυτό τον τρόπο, παρότι η μία αντέδρασε έντονα.

Η πρόεδρος αναφέρθηκε στο σκεπτικό της απόφασης, λέγοντας ότι «Πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για να γίνει δεκτό το αίτημα. Το δικαστήριο κρίνει ότι, ως είθισται, η διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων θα βοηθήσει τις καταγγέλλουσες να μιλήσουν πιο άνετα».

Η εισαγγελέας δεν είχε την ίδια γνώμη λίγο νωρίτερα

Η εισαγγελέας της έδρας νωρίτερα είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα για κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση των δύο καταγγελλουσών, λέγοντας ότι «δεν θα προκαλέσει επιπλέον ψυχική ταλαιπωρία, επειδή έχει δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο των καταγγελιών».

Η εισαγγελική λειτουργός ανέπτυξε το σκεπτικό της, επισημαίνοντας ότι: «Πρέπει να υπάρξει στάθμιση συμφερόντων. Δηλαδή, η αρχή της δημοσιότητας της δίκης, αλλά και η δυνατότητα κάμψης της δημοσιότητας λόγω ειδικών λόγων πχ διασυρμός θύματος ή η αποφυγή περαιτέρω τραυματισμού του θύματος.

Η παρούσα δίκη έχει μια ιδιαιτερότητα. Καλώς ή κακώς οι καταγγελίες έχουν δημοσιοποιηθεί. Επομένως, η τήρηση της δημοσιότητας κρίνω ότι δεν θα τις επιβαρύνει περαιτέρω.
Δεν θα προκαλέσει επιπλέον ψυχική ταλαιπωρία επειδή έχει δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο των καταγγελιών. Να απορριφθεί το αίτημα».

Μεγάλη ένταση μεταξύ του Σπύρου Μπιμπίλα και του γιου του ηθοποιού, Δημήτρη - Τι συνέβη

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 28/3, κατά την οποία σημειώθηκε μεγάλη ένταση καθώς η μία εκ των δύο δικηγόρων του, Κική Μπακιρτζίδου αντιτάχθηκε στο αίτημα για κατάθεση των δυο εκ των γυναικών που τον έχουν καταγγείλει κεκλεισμένων των θυρών.

«Εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» είπε η συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, κάτι που όμως προκάλεσε την αντίδραση των θυμάτων και των δικηγόρων τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη ενώ είχε μόλις λίγα λεπτά που είχε ξεκινήσει.

«Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας, ο δικηγόρος των δυο θυμάτων.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που εκπροσωπεί τον Πέτρο Φιλιππίδη, είχε επισημάνει: «Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχαν διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππίδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

Μάλιστα, δημιουργήθηκε ένταση και ανάμεσα στον Σπύρο Μπιμπίλα και τον Δημήτρη Φιλιππίδη, τον γιο του ηθοποιού. Σύμφωνα με την εκπομπή Πρωινό και τον Τάσο Τεργιάκη, ειπώθηκαν τα εξής: «Υπάρχει πληροφορία ότι έχουν λογοφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, με τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη, τον Δημήτρη Φιλιππίδη εντός της δικαστικής αίθουσας».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δίκη Φιλιππίδη: Κατέρρευσε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου - Στο πλάι της η Παπαχαραλάμπους

Δίκη Φιλιππίδη: Μαζί στο δικαστήριο οι καταγγέλλουσες - Αναστασοπούλου, Δροσάκη και Παπαχαραλάμπους

Share