Τρέχοντας έφυγε ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά τη λήξη της δίκης - Είδε τις κάμερες και...

Αποκλειστικές φωτογραφίες

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Τρέχοντας έφυγε ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά τη λήξη της δίκης - Είδε τις κάμερες και...

Η μεγάλη η ημέρα για την συνέχεια της δίκης για το όνομα του Πέτρου Φιλιππίδη έφτασε καθώς ο ίδιος κατέφθασε το πρωί της Δευτέρας 28/3 στο Μικτό ορκωτό δικαστήριο Αθηνών. Ο ηθοποιός με γκρι σακάκι είδαμε να είναι όντως φανερά αδυνατισμένος από την τελευταία του δημόσια έξοδο.

Η δίκη διεκόπη μια φορά καθώς η μάρτυρας από τις καταγγέλλουσες φορτίστηκε ψυχολογικά και χρειάστηκε λίγο χρόνο για να επανέλθει. Το σοκαριστικό ωστόσο είναι πως με τη λήξη της δίκης ο Φιλιππίδης με χειροπέδες στα χέρια «το έβαλε στα πόδια» θέλοντας με τον τρόπο αυτό να αποφύγει τις κάμερες.

Η έξοδος του Πέτρου Φιλιππίδη με την ολοκλήρωση της δίκης - Το ''έβαλε'' στα πόδια

Πέτρος Φιλιππίδης

Πάρθηκε η απόφαση - Θα συνεχιστεί κεκλεισμένων των θυρών

Την Δευτέρα 28/3, ήδη γνωρίζαμε πως στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, θα γίνει αίτηση από την πλευρά των καταγγελλουσών ώστε να συνεχιστεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών. Τελικά το δικαστήριο ομόφωνα έκανε δεκτό το αίτημα να καταθέσουν οι δύο καταγγέλλουσες κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, κατά αυτό τον τρόπο, παρότι η μία αντέδρασε έντονα.

Η πρόεδρος αναφέρθηκε στο σκεπτικό της απόφασης, λέγοντας ότι «Πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για να γίνει δεκτό το αίτημα. Το δικαστήριο κρίνει ότι, ως είθισται, η διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων θα βοηθήσει τις καταγγέλλουσες να μιλήσουν πιο άνετα».

Η εισαγγελέας της έδρας νωρίτερα είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα για κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση των δύο καταγγελλουσών, λέγοντας ότι «δεν θα προκαλέσει επιπλέον ψυχική ταλαιπωρία, επειδή έχει δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο των καταγγελιών».

Η εισαγγελική λειτουργός ανέπτυξε το σκεπτικό της, επισημαίνοντας ότι: «Πρέπει να υπάρξει στάθμιση συμφερόντων. Δηλαδή, η αρχή της δημοσιότητας της δίκης, αλλά και η δυνατότητα κάμψης της δημοσιότητας λόγω ειδικών λόγων πχ διασυρμός θύματος ή η αποφυγή περαιτέρω τραυματισμού του θύματος.

Η παρούσα δίκη έχει μια ιδιαιτερότητα. Καλώς ή κακώς οι καταγγελίες έχουν δημοσιοποιηθεί. Επομένως, η τήρηση της δημοσιότητας κρίνω ότι δεν θα τις επιβαρύνει περαιτέρω.
Δεν θα προκαλέσει επιπλέον ψυχική ταλαιπωρία επειδή έχει δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο των καταγγελιών. Να απορριφθεί το αίτημα».