Βασίλης Χαραλαμπόπουλος για Σάσα Σταμάτη: «Αυτό το έχει κάνει μόνο η Χούντα»

Γιατί ο ηθοποιός ζήτησε από την παρουσιάστρια να φύγει από θεατρική του παράσταση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος για Σάσα Σταμάτη: «Αυτό το έχει κάνει μόνο η Χούντα»

Μετά από όλα όσα έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια στον χώρο του θεάτρου, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αποφάσισε να πάρει θέση και να μιλήσει στον Τάσο Τρύφωνος και στην εκπομπή, «Τετ α Τετ». Εκεί ο γνωστός ηθοποιός μίλησε δημόσια για την απόφασή του να απομακρύνει τη Σάσα Σταμάτη από την θεατρική του παράσταση. (Δείτε εδώ τι συνέβη μεταξύ τους)

Οι δηλώσεις του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου

«Δεν έχω κανένα θέμα ή κάτι να με χωρίζει από τη Σάσα Σταμάτη. Είχα θέμα με την πράξη της. Οποιουδήποτε άλλου να ήταν αυτή η πράξη, θα ήμουν απέναντι. Το θέατρο για εμάς που είμαστε σε αυτό, που πολύς κόσμος μπορεί να μην το ξέρει, έχει κάποιους κανόνες. Και μερικοί είναι άγραφοι κανόνες. Ένας από τους κανόνες είναι ότι δεν έχεις το δικαίωμα να σταματήσεις μία παράσταση και να πατήσεις το πόδι σου πάνω στη σκηνή για να τη διακόψεις.

Έχεις το δικαίωμα ως θεατής από τα αρχαία χρόνια μέχρι και ντομάτες να ρίξεις από τη θέση σου. Μπορείς να φωνάξεις 'ου', δεν με ενδιαφέρει. Αλλά αυτό το έχει κάνει μόνο η χούντα. Την πράξη λοιπόν δεν μπορούσα να τη δεχθώ λίγες ημέρες μετά, γιατί θα ήταν σαν να συναινούσα ή σαν να μην υπερασπιζόμουν τον λόγο για τον οποίο διάλεξα να γίνω ηθοποιός» εξήγησε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Υπενθυμίζουμε ότι το σκηνικό για το οποίο κάνει λόγο ο ηθοποιός έγινε τον Δεκέμβριο του 2021. Τότε η παρουσιάστρια είχε πάει στο θέατρο «Ακροπόλ» για να παρακολουθήσει τον «Κουρέα της Σεβίλλης» σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου με το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Βασίλη Χαραλαμπόπουλου και Φάνη Μουρατίδη. Η δημοσιογράφος κάθισε μπροστά-μπροστά και τότε μια ευγενής ταξιθέτρια της ψιθύρισε διακριτικά «ο κ. Χαραλαμπόπουλος μου είπε να σας πω ότι αν δεν φύγετε, ο ίδιος δεν θα παίξει απόψε». Διακριτικά έφυγε κι εκείνη.

"Περιμέναμε ότι θα την χάσουμε"

Εκτός τον άλλων, ο ηθοποιός αποκάλυψε πως παραλίγο να "χάσει" την ζωή του και πως όσο καιρό νοσηλευόταν περίμεναν από στιγμή σε στιγμή να φύγει απ' τη ζωή. Το γεγονός ότι έζησε για τον ίδιο είναι ένα θαύμα, καθώς δεν ήξεραν πως θα εξελισσόταν η κατάσταση, την στιγμή που νέοι άνθρωποι πέθαιναν εξαιτίας του ιού.

"Παρόλο που κόλλησα δεν ταλαιπωρήθηκα καθόλου από τον κορωνοϊό. Πέρασα πολύ άσχημες στιγμές γιατί παραλίγο να χάσω τη μητέρα μου. Ήταν άσχημα. Στην πρώτη καραντίνα κόλλησαν η μητέρα μου, ο πατέρας μου, η αδερφή μου, το μωρό και ο γαμπρός μου. Εμείς τη γλιτώσαμε. Η μητέρα μου διασωληνώθηκε 16 μέρες.

Ουσιαστικά περιμέναμε από στιγμή σε στιγμή ότι θα τη χάσουμε και έγινε ένα θαύμα και αντέδρασε ο οργανισμός της. Λέω θαύμα γιατί σε παρόμοια κατάσταση φεύγανε άνθρωποι 30 και 35 χρονών. Έγινε αυτό το θαύμα και συνειδητοποιήσαμε ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Την ημέρα που διασωληνωνόταν η μητέρα μου ήρθα το ασθενοφόρο και πήρε και την αδερφή μου οπότε ζούσαμε έναν πανικό για το που θα οδηγήσει αυτή η ιστορία", ανέφερε ο ηθοποιός.