Ντανιέλ Νούρκα: «Γεννήθηκα στην Αλβανία! Όταν ήμουν 5 χρονών...» - Η εξομολόγηση για την καταγωγή του

«Δεν μπορεί να συλλάβει το μυαλό μου τον ρατσισμό με την καταγωγή κάποιου»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ντανιέλ Νούρκα: «Γεννήθηκα στην Αλβανία! Όταν ήμουν 5 χρονών...» - Η εξομολόγηση για την καταγωγή του

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Δευτέρας 29/3 ο τηλεοπτικός Άλφρεντ από τη σειρά Συμπέθεροι από τα Τίρανα. Ο Ντάνιελ Νούρκα μίλησε για την αλβανική καταγωγή του, τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα, την οικογένειά του, το modeling και την υποκριτική.

Οι δηλώσεις του Ντανιέλ Νούρκα

«Γεννήθηκα στην Αλβανία, όταν ήμουν 5 χρονών ήρθαμε στην Ελλάδα με την οικογένεια μου και μείναμε στο Κιάτο μέχρι τα 18 μου. Δεν αντιμετωπίσαμε θέματα ρατσισμού όταν πήγαμε να ζήσουμε το Κιάτο. Στο δημοτικό με αγκάλιασαν όλα τα παιδιά και έμαθα γρήγορα τη γλώσσα. Υπάρχει και η άλλη πλευρά.

Ήμουν καλός μαθητής, συνεπής. Ήμουν το καλό παιδί, αλλά δεν είχα κλίση προς τα κάπου. Όταν ήμουν μικρός, έπαιζα ποδόσφαιρο ερασιτεχνικά και ήθελα να ασχοληθώ με αυτό επαγγελματικά. Στο λύκειο άρχισε να με ενδιαφέρει η υποκριτική. Το modelling προέκυψε τυχαία στη ζωή μου, δεν το επεδίωξα. Δεν το έκανα ποτέ full time.

Όταν γνώριζα την Τζένη δεν είχα στο μυαλό μου ότι είναι η εγγονή της Τζένης Καρέζη. Είναι η Τζένη. Ταιριάζουμε πολύ σαν παρέα, έχουμε χημεία. Ξέρω ότι όλοι την ρωτάνε για τη γιαγιά της, οπότε δεν θέλω να ρωτάω και εγώ και να κουράζω.

Δεν μπορεί να συλλάβει το μυαλό μου τον ρατσισμό με την καταγωγή κάποιου. Αν μου συνέβαινε αυτό που συνέβη στον Άλφρεντ στη σειρά, δεν θα το ανεχόμουν. Όταν είπα στους γονείς μου για τη σειρά χαρήκαν που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Είναι μοναδικό συναίσθημα να βλέπεις την περηφάνια στα μάτια των γονιών σου. Ο φόβος υπήρχε γιατί δεν έχουν τα ερεθίσματα στον στενό μας κύκλο», κατέληξε ο νεαρός ηθοποιός που "κολάζει" το instagram με τις ημίγυμνες φωτογραφίες του.

«Ο ρατσισμός είναι κάτι που δεν μπορώ να το χωνέψω»

Μέσα από την επιτυχημένη σειρά του MEGA «Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα» όπου σημειώνει ιδιαίτερα ποσοστά τηλεθέασης, γνωρίσαμε τον Ντάνιελ Νούρκα. Ο ίδιος από τα πρώτα κιόλας επεισόδια κατάφερε να "κλέψει" τις εντυπώσεις του κοινού υποδύοντας τον Αλφρεντ.

Έτσι λοιπόν, ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη στο «Secret» όπου μίλησε για όλους και για όλα. Από την άλλη, ο ίδιος παραμένει αρκετά ενεργός μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media όπου του αρέσει να δημοσιεύει διάφορες προσωπικές φωτογραφίες.

Ντάνιελ Νούρκα

Πρωταγωνιστείς σε μια σειρά του που έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Είναι η πρώτη σου τηλεοπτική δουλειά;

Ναι, η πρώτη - πρώτη και τυχερή, ελπίζω. Δεν γίνεται να μη νιώθεις τυχερός όταν συνεργάζεσαι με αυτούς τους ανθρώπους, από τους δημιουργούς μέχρι τους συναδέλφους, τους τεχνικούς, όλους. Δεν ένιωσα στιγμή μη ευπρόσδεκτος ή περίεργα.Εσύ υποδύεσαι τον Αλφρεντ, ο οποίος είναι ζευγάρι με την Τζένη.

Όλοι νομίζουν ότι είσαι Αγγλος, ενώ στην πορεία μαθαίνουν ότι η καταγωγή σου είναι από την Αλβανία, από όπου κατάγεσαι και στην πραγματικότητα.

Ναι, όμως μεγάλωσα στο Κιάτο και πήγα σχολείο εκεί. Είναι πολύ ωραία περιοχή. Είναι μεν μια κλειστή κοινωνία, κάτι που έχει και τα κακά του. Ηρθα 18 χρόνων στην Αθήνα και δεν ξέρω πώς είναι να μεγαλώνεις εδώ. Κάπου εκεί στην εφηβεία, στο Λύκειο, άρχισα να το σκέφτομαι να γίνω ηθοποιός. Μετά, όταν ήρθα στην Αθήνα, μου δόθηκε η ευκαιρία να πάω σε κάποιες παραστάσεις και να ασχοληθώ περισσότερο με αυτό.

Πώς βρέθηκες στη σειρά;

Έμαθα μέσω του μάνατζερ μου για τον συγκεκριμένο, ρόλο και ήρθαμε σε επαφή αρχικά τηλεφωνικώς, μετά μέσω Skype, και εντέλει βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να συζητάμε. τώρα μαζί. Έτυχε το ότι είμαι από την Αλβανία, το οποίο εμένα μου το έκανε λίγο πιο εύκολο, αλλά θα μπορούσε να το κάνει οποιοσδήποτε.

Μετά το γύρισμα σκεφτόσουν ότι ακόμη δεν το έχουμε ξεπεράσει, ότι υπάρχει ρατσισμός;

Δυστυχώς συμβαίνει ακόμη. Πιστεύω, όχι τόσο στις μεγαλουπόλεις όσο σε πιο μικρές κοινωνίες. Όταν πρωτοδιάβασα το σενάριο, υπήρχαν κάποιες στιγμές που έλεγα·: «Κοίτα να δεις, ακόμη συμβαίνει». Δηλαδή, μέσα από το γέλιο θίγει πολύ ωραία τον ρατσισμό και όλες αυτές τις διακρίσεις που γίνονται, αλλά δυστυχώς είναι πράγματα τα οποία ακόμη συμβαίνουν εν έτει 2022. Είναι τραγικό όμως το να διαχωρίζεις κάποιον από το χρώμα του και από την καταγωγή του, γιατί είναι κάτι τυχαίο. Ο ρατσισμός είναι κάτι που δεν μπορώ να το χωνέψω.

Εσύ έχεις βιώσει ρατσισμό;

Ως προς το πρόσωπο μου, δεν μπορώ να πω ότι έχω ζήσει τον ρατσισμό. Έχουν υπάρξει στιγμές βέβαια που ένιωθα ότι είμαι κάπως διαφορετικός από τα υπόλοιπα παιδιά -όλα ήταν από την Ελλάδα- ή λόγω της προφοράς μου στην αρχή, αλλά από εκεί και πέρα, όχι, δεν νιώθω ότι έχω ζήσει ρατσισμό.