Ο πραγματικός λόγος που η Έλενα Ακρίτα δεν έκανε ποτέ δικό της παιδί: «Όταν ήμουν στα 18 είχα...»

Τα τρυφερά λόγια για τον γιο που υιοθέτησε

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Ο πραγματικός λόγος που η Έλενα Ακρίτα δεν έκανε ποτέ δικό της παιδί: «Όταν ήμουν στα 18 είχα...»

Οι δηλώσεις της Έλενας Ακρίτα σχετικά με την υιοθεσία του γιου της ακούστηκαν μέσα από το Super Κατερίνα το πρωί της Πέμπτης 30/3 και φυσικά προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση. Τον τελευταίο καιρό έχουν ακουστεί κάποια κακόβουλα σχόλια για το πρόσωπο της τηλεκριτικού και του γιού της και σε αυτό αναφέρθηκε.

Η ίδια αμέσως προχώρησε σε μήνυση την οποία και έκανε δημοσίως γνωστή, κοινοποιώντας την στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Μάλιστα η υπόθεση δεν σταματά εκεί, αφού θέλησε με ένα podcast να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τα όσα συνέβησαν κατά την διαδικασία της υιοθεσίας αλλά και με όλο αυτό το ζήτημα.

Οι δηλώσεις της Έλενας Ακρίτα για την υιοθεσία του γιου της

«Όταν υιοθετήθηκε ο Παύλος είχαμε πει με τον Κώστα Αρζόγλου είπαμε ότι θα κάνουμε μία λιτή ανακοίνωση επειδή ήμασταν επώνυμοι και μετά θα ξαναμιλήσει για το θέμα αυτό ο ίδιος ο Παύλος όταν κλείσει τα 18 του και αν θέλει .

Όταν έγινε αυτό ο Παύλος δεν ήθελε. Έχει επιλέξει να μην το αναφέρει δημόσια, ξέρει την αλήθεια από τότε που ήταν 5 χρονών όπου με τη βοήθεια μίας καλής παιδοψυχολόγου του είπαμε αυτά που έπρεπε να του πούμε.

Όταν ήμουν πολύ νέα στα 18 είχα κάνει μία άμβλωση που μου προκάλεσε προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορώ να γίνω μητέρα.

Με τον Κώστα πήγαμε και κάναμε μία εξωσωματική γονιμοποίηση που τη βρήκα αφόρητη. Όταν δεν πέτυχε, τα βάλαμε κάτω και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην υιοθεσία, ίσως το πιο υπέροχο πράγμα που έγινε στην ζωή μου.

Όταν σήκωσα τον γιόκα μου στην αγκαλιά μου ήταν σαν να γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Μου είναι αδύνατο να περιγράψω το συναίσθημα αυτό, πώς φώτισε το σύμπαν. Αυτό το παιδί, αυτή την ιερότητα της υιοθεσίας, ήρθαν κάποια καθάρματα και προσπάθησαν να την τσακίσουν.

Δεν θα τους περάσει, θα το φτάσω μέχρι το τέλος αυτή τη φορά για να μάθουν μερικοί πως δεν είναι να παίζεις με τέτοια σπουδαία θέματα».

«Δεν θα απολογηθώ σε κανέναν επειδή υιοθέτησα ένα παιδί»

Το μεσημέρι της Κυριακής 27/3 η Έλενα Ακρίτα έκανε μια νέα δημοσίευση στην οποία έδωσε κάποιες διευκρινίσεις προς τους διαδικτυακούς της φίλους με σκοπό να μην πέσουν θύματα «συκοφαντών». Πιο συγκεκριμένα, η ίδια μαζί με τον γιο της, Παύλο Αρζόγλου θα απευθυνθούν στην δικαιοσύνη μετά από δημοσιεύματα που διαστρέβλωσαν σχετικά με προσωπικά δεδομένα της οικογένειάς τους.

Πιο συγκεκριμένα, έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο γιος μου Παύλος κι εγώ ζητούμε “συγγνώμη” που σάς απασχολούμε με τα οικογενειακά μας. Δεν το έχουμε κάνει ποτέ τριάντα χρόνια τώρα! Όμως, εν όψει της μάχης που θα δώσουμε στα ποινικά και αστικά δικαστήρια, κρίναμε πως ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει όλη την αλήθεια και να μην πιστεύει τους ψεύτες και τους συκοφάντες.

Η νόμιμη διαδικασία υιοθεσίας που ακολουθήθηκε ήταν η διακρατική υιοθεσία (Σύμβαση της Χάγης 29/5/1993), στην οποία συμμετείχε και η Πρεσβεία της χώρας γέννησης του παιδιού. Σε δεύτερο στάδιο, το κράτος διορίζει μια κοινωνική λειτουργό (το όνομα της είναι καταγεγραμμένο στα επίσημα πρακτικά) η οποία ύστερα από σειρά επισκέψεων στους υποψήφιους γονείς, εισηγείται την συνέχιση ή την διακοπή της υιοθεσίας.

Έπειτα ειδικό δικαστήριο επικυρώνει την υιοθεσία – μια ολιγόλεπτη διαδικασία με παρόντες τους δυο υποψήφιους γονείς. Το παιδί πλέον καταγράφεται στα αρχεία του κράτους με τόπο γέννησης την χώρα υιοθεσίας, δηλαδή την Ελλάδα.

Καμία άλλη δίκη δεν έγινε (και μάλιστα με μάρτυρες… ηθοποιούς) κι όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο θα κληθεί να το αποδείξει με ντοκουμέντα. Άλλωστε, τα δικαστικά αρχεία υπάρχουν και είναι στην διάθεση των πολιτών. Αυτή είναι η νόμιμη οδός, αυτή είναι και η πάσα αλήθεια.

Την βιολογική μητέρα του γιου μου την γνωρίζω μόνο κατ’ όνομα, δεν την έχω συναντήσει ποτέ κι όποιος ισχυριστεί το αντίθετο θα πρέπει και να το αποδείξει στις δικαστικές αίθουσες. Υ. Γ. Ζήτω συγγνώμη που απενεργοποιώ τη δυνατότητα σχολιασμού σε μη φίλους. Είμαι βέβαιη ότι κατανοείτε τους λόγους.

Ευχαριστώ για την ανοχή και την κατανόηση σας. Επί προσωπικού, δεν θα απολογηθώ σε κανέναν επειδή υιοθέτησα ένα παιδί!»