Ο Βασίλης Παλαιολόγος έσωσε θεατή του από λιποθυμία την ώρα της παράστασης

Τι συνέβη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο Βασίλης Παλαιολόγος έσωσε θεατή του από λιποθυμία την ώρα της παράστασης

Ο Βασίλης Παλαιολόγος, ο οποίος βίωσε δύσκολες στιγμές το καλοκαίρι εξαιτίας της φωτιάς στην Ηλεία, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Μεσημέρι με την Μάριον την Τετάρτη 30/3 και αναφέρθηκε στα ακραία περιστατικά που έχει ζήσει στον χώρο του θεάτρου, αλλά και για τις υπερβολικές εκδηλώσεις θαυμασμού προς το πρόσωπό του.

Οι δηλώσεις του Βασίλη Παλαιολόγου

«Μου έχει τύχει σε παράσταση, λίγο μετά την έναρξη, περίπου στο δεκάλεπτο, συνάδελφος να ξεχάσει τελείως το κείμενο. Σταματήσαμε την παράσταση, έγινε ένα διάλειμμα και μετά την αρχίσαμε ξανά από την αρχή», δήλωσε αρχικά ο ηθοποιός.

Και συνέχισε με ένα πιο σοβαρό περιστατικό: «Όταν έπαιζα στην παράσταση "Το γάλα" συνέβη κάτι. Λιποθύμησε ένας άνθρωπος από τους θεατές. Σταματήσαμε την παράσταση και χρειάστηκε να κατέβω για να προσφέρω τις πρώτες βοήθειες».

Όσον αφορά τους θαυμαστές του, επισήμανε: «Έχω δεχθεί έντονο θαυμασμό και από ασθενή και από θεατή. Απλά στο νοσοκομείο υπάρχει λίγο τακτ παραπάνω γιατί δεν πρέπει να φύγει κάποιος από τη διαχωριστική γραμμή. Στο κοινό θεωρώ ότι είναι πιο ανώδυνο γιατί δεν εμπλέκονται θέματα υγείας που δεν πρέπει να σε κάνουν να φεύγουν από το στόχο σου. Μπορείς να το αντιμετωπίσεις είτε με χιούμορ είτε να το αποδεχτείς».

«Η βία στη δουλειά μας είναι ένα τέρας»

Στην κάμερα της εκπομπής Love It μίλησε το πρωί της Παρασκευής (3/12) ο Βασίλης Παλαιολόγος, με αφορμή την παράσταση Terror στο θέατρο Αθηνών. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μέσα σε όλα για το κίνημα metoo αλλά και στο θέμα του εμβολιασμού.

«Δεν νομίζω ότι είμαι αυτός που πρέπει να κρίνει πως πράττουν οι συνάδελφοι για τον εμβολιασμό. Το πιο εύκολο στη μέχρι τώρα στην καθημερινότητα μας είναι η κρίση. Κρίνει ο ένας τον άλλον συνέχεια. Εγώ ως υγειονομικός από την άλλη μου ιδιότητα, εννοείται, υποστηρίζω τον εμβολιασμό γιατί ξέρω το καλό που μπορεί να κάνει στη δημόσια υγεία.

Η απόφαση του Άρη Σερβετάλη είναι προσωπική. Έχει κάθε δικαίωμα. Αν ο ίδιος είναι καλυμμένος τόσο σε επίπεδο συναδελφικό όσο και σε επίπεδο ανθρώπινης ύπαρξης στη συμφωνία του με το κομμάτι της παραγωγής, από κει και ύστερα εμένα μου περισσεύει. Δεν βρίσκω τον λόγο να τον κρίνω θετικά ή αρνητικά.

Η βία στη δουλειά μας είναι ένα τέρας το οποίο είτε το σκοτώνεις εκείνη την ώρα είτε το αφήνεις να σε προσπεράσει. Σχετικά με το metoo προφανώς δεν μπόρεσαν να το διαχειριστούν κάποιοι άνθρωποι, τα κράτησαν μέσα τους και τώρα ήρθε η ώρα να τα βγάλουν. Δεν πρέπει όμως να περάσουμε στην αντίπερα όχθη. Όταν συμβεί κάτι μεταξύ μας, είμαστε οι δυο μας και μπορείς εσύ εξαιτίας αυτής της συνθήκης να βγεις και να υπερασπιστείς την δική μου «άρρωστη» θέση, κατά τα λεγόμενα μου, πρέπει να αντικρούσω εγώ με αυτό τον τρόπο», κατέληξε ο γνωστός ηθοποιός.