Πολλοί δεν την γνωρίζουν - Αυτή είναι η καταγωγή του Πασχάλη Τερζή

Πάει το μυαλό σας;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πολλοί δεν την γνωρίζουν - Αυτή είναι η καταγωγή του Πασχάλη Τερζή

Ο Πασχάλης Τερζής είναι από τους πιο σπουδαίους λαϊκούς τραγουδιστές στην Ελλάδα που απασχόλησε πολύ τα media και χάρισε μοναδικά τραγούδια στον κόσμο. Μπορεί πλέον να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας έχοντας ξεκινήσει νέα καθημερινότητα - δείτε το σπίτι του - όμως τα κομμάτια του παίζουν μέχρι και σήμερα.

Αυτή είναι η καταγωγή του Πασχάλη Τερζή

Ο Πασχάλης Τερζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης. Η ουσιαστική αρχή και επαφή με το χώρο του τραγουδιού έγινε στην Ρόδο το 1974 με το συνθέτη και μουσικό Γρηγόρη Τζιστούδη. Εκτός από τα λαϊκά τραγούδια ο Πασχάλης τραγουδούσε και δημοτικά και ενθουσίαζε το κοινό. Αν και είχε αρκετές προτάσεις για κυκλοφορία δίσκου από διάφορους, τελικά δεν κατάφερε να πραγματοποιηθεί μέχρι το 1980 (έχοντας ήδη αρκετά χρόνια στο τραγούδι).

Τότε τον άκουσε ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο οποίος και τον έβαλε στη δισκογραφία. Ακολούθησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τον τίτλο “Λέω” το 1982. Η επιτυχία αυτού του δίσκου έγινε η αφετηρία για μια στενότερη συνεργασία και φιλία με τον συνθέτη. Παράλληλα με τη δισκογραφική τους δουλειά, πραγματοποίησαν μαζί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και εμφανίσεις σε κέντρα της Θεσσαλονίκης.

Η σπάνια φωτογραφία του Τερζή

Το 1982, συμμετέχει φιλικά στο δίσκο “Παίξε Χρήστο επειγόντως” μαζί με την Ελένη Βιτάλη, τον Γιώργο Σαρρή και τον Δημήτρη Κοντογιάννη, σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους Μανώλη Ρασούλη.

Από τον δεύτερο επιτυχημένο του δίσκο το 1983 είδε τρελή επιτυχία μέχρι να πάρει την απoφασίει να αποσυρθεί οριστικά από το τραγούδι.

Γοητευτικός και με καταγάλανα μάτια - Αυτός είναι μεγάλος γιος του Πασχάλη Τερζή

Ο Πασχάλης Τερζής πάντοτε κρατούσε την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς επιθυμούσε μια πιο ήρεμη ζωή. Έχοντας πάρει λοιπόν την απόφαση να σταματήσει οριστικά από το τραγούδι, ο τραγουδιστής παραμένει μακριά από την showbiz.

Μπορεί λοιπόν η κόρη του Γιάννα να είναι ενεργή στα social media και να είχε πάρει πρόσφατα στην Eurovision, ωστόσο, ο γιος του Γιώργος δεν θέλει να απασχολεί τα media.

Σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του, τον είδαμε δει να διασκεδάζει με την αδερφή του σε νυχτερινό μαγαζί.

Ο γιος μεγάλος γιος του Πασχάλη Τερζή