Συντετριμμένη η Βίκυ Χατζηβασιλείου - «Είναι εξωφρενικό να φεύγουν αθώες ψυχούλες από το χέρι του γονιού»

Η ανάρτησή της για την Πάτρα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Συντετριμμένη η Βίκυ Χατζηβασιλείου - «Είναι εξωφρενικό να φεύγουν αθώες ψυχούλες από το χέρι του γονιού»

Στην υπόθεση της Πάτρας και την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου -που έχει φτάσει μέχρι και στα ξένα ΜΜΕ- θέλησε να τοποθετηθεί μέσα από τα social media η Βίκυ Χατζηβασιλείου, με την ίδια να είναι συγκλονισμένη με τις εξελίξεις.

Το απόγευμα της Πέμπτης 31/3, συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια θέλησε να μοιραστεί τις σκέψεις της με τους διαδικτυακούς της φίλους, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η ανάρτηση της Βίκυς Χατζηβασιλείου για την Ρούλα Πισπιρίγκου

«Η μέρα που η Μήδεια της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, αηδίασε με τη φρικαλεότητα της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας!…. Στο κάτω κάτω εκείνη υπηρέτησε έναν μύθο. Τη σημειολογία μιας πράξης από έρωτα και παραλογισμό, που ωστόσο δεν έλαβε χώρα ποτέ. (Μυθολογία γαρ…) Η σημερινή κατηγορούμενη τι ακριβώς…υπηρέτησε? Όχι, δεν σκοτώνεις από έρωτα. Και δη τα παιδιά σου! Που είναι η μεγαλύτερη αγάπη του κόσμου όλου! Σκοτώνεις από βαριά ψυχική διαταραχή. Η οποία σε υποδουλώνει με κάθε τρόπο και πέρα από κάθε μέτρο.

Σου δημιουργεί νοσηρές εμμονές και ψυχωτικές συμπεριφορές. Και αναρωτιέμαι: Μήπως είναι πια επιβεβλημένο να εισαχθεί ένα υποχρεωτικό ψυχολογικό τεστ σε όλους τους υποψήφιους γονείς? Ας βρει η πολιτεία τη μεθοδολογία για να το εφαρμόσει υποχρεωτικά! Είναι παράλογο, είναι αποτρόπαιο, είναι εξωφρενικό να φεύγουν αθώες ψυχούλες από το χέρι του γονιού! Η προβλεπόμενη ποινή από τον ελληνικό Ποινικό Κώδικα, είναι ανεπαρκής μπροστά στην πράξη! Όπου αν όντως καταδικαστεί η κατηγορούμενη, της αρμόζει το τρις εις θάνατον.

Η μέρα που ακόμα και η Μήδεια της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, αγκαλιάζει στοργικά τρεις ταλαιπωρημένες παιδικές ψυχούλες εκεί στο αλλού» έγραψε η Βίκυ Χατζηβασιλείου στην λεζάντα της ανάρτησης της.

Το βλέμμα της Ρούλας Πισπιρίγκου έξω από την ΓΑΔΑ - Τα είπε όλα

Σε κινηματογραφικό θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση της Πάτρας, ενώ η μητέρα των 3 κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου έχει μεταφερθεί στην ΓΑΔΑ, καθώς κατηγορείται για δολοφονία εκ προ θέσεως για την μεγαλύτερη κόρη της την 9χρονη Τζωρτζίνα. (Δείτε εδώ τις πρώτες δηλώσεις της Ρούλας πριν από τη σύλληψή της)

Έξω από την ΓΑΔΑ, κανάλια, φωτογράφοι και κόσμος ήταν παραταγμένοι για ένα πλάνο ή μια δήλωση της γυναίκας που εδώ και εβδομάδες απασχολεί το πανελλήνιο με την υπόθεση του θανάτου των 3 παιδιών της.

Η 33χρονη βρισκόταν μέσα σε μία ομάδα πάνοπλων αστυνομικών που την προστάτευαν και δεν άφηναν να φανεί τίποτα από την ίδια ενώ εκείνη φορούσε μαύρο μπουφάν με κουκούλα και μάσκα κατά του κορωνοϊού που έκρυβε τα χαρακτηριστικά της.

Η κάμερα όμως κατάφερε να αποτυπώσει το βλέμμα αυτής της γυναίκας που πραγματικά στοιχειώνει όπως προβλήθηκε στις «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Η ψυχολόγος Πολύβια Γεράκη που ήταν στην εκπομπή κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα «γιατί να σκοτώσει τα παιδιά της» και ανέφερε 5 διαφορετικά κίνητρα σύμφωνα με τη βιβλιογραφία.

  1. Για αλτρουϊστικούς λόγους (να τα απαλλάξουν από τον πόνο)
  2. Συζυγική εκδίκηση
  3. Αστάθεια στην προσωπικότητα
  4. Οξεία ψύχωση
  5. Επαναλαμβανόμενη κακοποίηση