Πάτρα: Ο Αλέξης Κούγιας ''άδειασε'' κανονικά τον Λύτρα: «Απαγορεύεται να παραιτηθείς, απολαμβάνεις δημοσιότητα»

Σάλος με την άρνηση υπεράσπισης της Ρούλας

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Πάτρα: Ο Αλέξης Κούγιας ''άδειασε'' κανονικά τον Λύτρα: «Απαγορεύεται να παραιτηθείς, απολαμβάνεις δημοσιότητα»

Ο Αλέξης Κούγιας ''πιάστηκε'' από την κάμερα του Happy Day και έκανε δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και την υπεράσπιση της. Έχει δημιουργηθεί ένας σάλος σχετικά με το ποιος θα είναι ο δικηγόρος της μάνας μετά την παραίτηση του Λύτρα.

Ο Κούγιας από την πλευρά του Νομικού σχολίασε με αφορμή την δεύτερη παραίτηση του Ιωάννου, λέγοντας πως αν και πρόκειται σαφώς για μια δύσκολη υπόθεση, δεν προβλέπεται οι δικηγόροι να απομακρύνονται αφού είχαν διαβάσει την δικογραφία, αφήνοντας παράλληλα αιχμές εκμετάλλευσης για ζητήματα φήμης.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τον Απόστολο Λύτρα και την υπεράσπιση της Ρούλας

«Αν ήμουν ο πρώτος που θα μου ζητούσε να την υπερασπιστώ, όταν η υπόθεση ήταν τη διερεύνηση και μιλούσα μαζί της, είχα τη δυνατότητα να έχω πρόσβαση στη δικογραφία, αν έβλεπα ότι μπορώ να την υπερασπιστώ γιατί μην ξεχνάτε ότι έχουμε μία κατηγορουμένη που αρνείται την ενοχή της.

Όταν δέχεσαι να αναλαμβάνεις μία υπόθεση, όποιο κι αν είναι το βάρος, απαγορεύεται να παραιτηθείς. Δε μπορείς να αναλαμβάνεις μία υπόθεση, και να απολαμβάνεις μίας δημοσιότητας πρόσκαιρα και ακολούθως ουσιαστικά παραιτούμενος να εκθέτεις τον άνθρωπο που σε εμπιστεύτηκε. Θέλω να το ξεκαθαρίσω λοιπόν ότι δεν συμφωνώ με αυτές τις παραιτήσεις.

Εκτιμώ τον κ. Λύτρα, δε γνωρίζω τον κ. Ιωάννου αλλά σας λέω ευθέως ότι η δική μου άποψη για τη δικαιοσύνη είναι διαφορετική».

Δεν αναλαμβάνει την Πισπιρίγκου ούτε ο νέος δικηγόρος Νίκος Ιωάννου

Σήμερα το πρωί 31/3, μετά την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την δολοφονία εκ προθέσεως της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο δικηγόρος της, κ. Λύτρας παραιτήθηκε και ανέλαβε ο Νίκος Ιωάννου. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες και ο νέος δικηγόρος παραιτήθηκε από την υπόθεση.

Ο ποινικολόγος Νίκος Ιωάννου ανέλαβε την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα. Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η οικογένεια της 33χρονης μητέρας από την Πάτρα, η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας, τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του ζήτησε να αναλάβει την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ιωάννου είχε αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας της μικρής Άννυ, την οποία είχε σκοτώσει και τεμαχίσει ο πατέρας της, μία υπόθεση που επίσης είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.