«Της χρωστούσα, της χρωστάω και...» - Η σπάνια εξομολόγηση του Ηλία Μαμαλάκη

Αναφέρθηκε και στην ασθένεια της συζύγου του

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Της χρωστούσα, της χρωστάω και...» - Η σπάνια εξομολόγηση του Ηλία Μαμαλάκη

Στην εκπομπή Στούντιο 4 ήταν καλεσμένος το μεσημέρι της Παρασκευής 1/4, ο ταλαντούχος και διακεκριμένος σεφ Ηλίας Μαμαλάκης. Προχώρησε σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης και αναφέρθηκε στις συντρόφους που έχουν σημαδέψει τη ζωή του ενώ έκανε και μία δήλωση για τις σχολές μαγειρικής στη χώρα.

Οι δηλώσεις του Ηλία Μαμαλάκη στον καναπέ του Στούντιο 4

«Της χρωστούσα, της χρωστάω και θα της χρωστάω» είπε για τη σύζυγό του που «έφυγε» από τη ζωή και τη στήριξη που του παρείχε όταν άλλαξε καριέρα. Ο σεφ αναφέρθηκε επίσης στην ασθένεια της συζύγου του λέγοντας: «Το μόνο που ξέρω να κάνω καλά όταν ένας άνθρωπος υποφέρει είναι να τον ταΐσω. Αυτό σε έναν άνθρωπο που είναι σε πολύ κακή κατάσταση δεν βοηθάει, εκεί αισθάνθηκα ανήμπορος».

«Όταν συνδέθηκα με την Ντορίτα προβληματίστηκα. Έχει φύγει η Στέλλα πριν από λίγο καιρό και εγώ ετοιμάζομαι να κάνω κάτι; Πήγα στην ψυχολόγο μου και μου είπε ότι είναι θείο δώρο από τη Στέλλα» είπε. Από την άλλη όμως εξήρε και την αξία της μοναξιάς κάτι που κατάλαβε καθώς μεγάλωνε.

Ο σεφ μίλησε με χιούμορ για τα υποκοριστικά που βάζει στα υλικά του αλλά όπως είπε δεν βάζει ποτέ πολλά σε μία πρόταση για να μην χάσουν την αξία τους.

«Εγώ ήμουν η αιτία την εποχή που έκανα το “Ντομάτα πιπεριά” που αυξήθηκαν οι σχολές μαγειρικής στην Ελλάδα. Από τα 100 παιδιά τα 50 που είναι αυτή τη στιγμή στις σχολές τα έχουν στείλει οι γονείς τους. Υπάρχει ένα ποσοστό που θέλουν την τηλεόραση και κάποιοι έχουν ταλέντο. Το είδα ξεκάθαρα στα Χανιά».

«Αναρωτιέμαι πού απευθύνεται η υψηλή κουζίνα» είπε με νόημα ο σεφ κλείνοντας.

Άστραψε και βρόντηξε ο Μαμαλάκης για το MasterChef 6

ο Ηλίας Μαμαλάκης έκανε μια ανάρτηση "καταπέλτη" στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram που αφορά το ριάλιτι μαγειρικής, μαζί με μια κριτική για τους παίκτες αλλά και το επεισόδιο που προβλήθηκε.

«Τι να πω; Σήμερα η κυρία Κοφινά προκάλεσε τους διαγωνιζόμενους του master chef να μαγειρευτούν πολιτική κουζίνα. Παντελής άγνοια. Ιδιαίτερα κακή εντύπωση μας έκανε ο Γρηγόρης που δεν περιοριστικέ να δήλωση την άγνοια του αλλά την απαξίωσε. Ξέρει σούσι αλλά δεν ξέρει παστουραδοπιτα χα χα. Νομίζουν ότι η κουζίνα είναι πεδίο σνομπισμού και όχι γνώσης και γεύσης

Οι σχολές μαγειρικής για να προσελκύσουν μαθητές μιλάνε για σφαιροποιηση Ράνερ αγάρ αγάρ θερμομόνωση και δεν διδάσκουν το κάπνισμα μιας μελιτζάνας. Και ιδού το αποτέλεσμα δεν ξέρουν να προφέρουν το Χίουνκιάρ. Ο θεός της μαγειρικής να βάλει το χέρι του. Επίσης οι κριτές έκριναν εμφάνιση και γεύση χωρίς να λάβουν υπ' όψιν την μικρασιατική γεύση και ταυτότητα που ήταν το ζητούμενο.», έγραψε στην ανάρτησή του ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Master chef Τι να πω; Σήμερα η κυρία Κοφινά προκάλεσε τους διαγωνιζόμενους του master chef να μαγειρευτούν πολιτική...

Posted by Ηλίας Μαμαλάκης on Monday, March 21, 2022