«Τον φοβόμουν αυτόν τον άνθρωπο γιατί...» - "Κόλαφος" οι δηλώσεις της Τζένη Μπότση

«Μετά φοβόμουν γιατί σκεφτόμουν τι άλλο μπορεί να κάνει, που μπορεί να φτάσει»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Τον φοβόμουν αυτόν τον άνθρωπο γιατί...» -

Το μεσημέρι του Σαββάτου 2/4, καλεσμένη στον καναπέ της Ναταλίας Γερμανού και στο Καλύτερα δε Γίνεται, ήταν η ταλαντούχα και πολύ αγαπητή ηθοποιός Tζένη Μπότση. Η ίδια με θάρρος και τόλμη μίλησε για το πως έχουν αλλάξει τα πράγματα μετά την απόφασή της να μιλήσει ανοιχτά για την παρενόχληση που δέχτηκε στο παρελθόν από συνάδελφό της αποκαλύπτοντας πως έχει γνωρίσει πολλές κοπέλες που έχουν βιώσει το ίδιο.

Πριν λίγο καιρό, η Τζένη Μπότση, αποκάλυψε και μίλησε ανοιχτά για το περιστατικό παρενόχλησης που βίωσε, βάζοντας και εκείνη τον δικό της λίθο ώστε όλο και περισσότερα άτομα να βγουν και να μιλήσουν για αυτό το θέμα.

Οι δηλώσεις της Τζένης Μπότση στη Ναταλία Γερμανού

«Τα πράγματα για μένα τώρα είναι καλύτερα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το έχουμε ξεπεράσει. Έρχονται κοπέλες στο θέατρο που τους έχει συμβεί το ίδιο πράγμα. Κοπέλες που δεν τις ήξερα και τις γνωρίζω τώρα. Βουρκώνω όταν σκέφτομαι ότι θα γνωρίσω μια κοπέλα που μας δένει κάτι τόσο πολύ και δεν την ξέρω. Αυτά τα κορίτσια είναι οι μόνοι άνθρωποι που αγκαλιάζω. Ήταν πολύ δύσκολες οι στιγμές, ήταν πολύ δυνατές.

Όλα αυτά τα κορίτσια τα έχω στην καρδιά μου, είναι η δύναμή μου και ξέρω ότι είμαι και εγώ για εκείνες. Κάναμε μια πολύ σπουδαία διαδρομή και αν δεν ήταν αυτές δε θα είχε συμβεί όλο αυτό» είπε.

Στη συνέχεια, η Ναταλία Γερμανού τη ρώτησε γιατί τόσα χρόνια ενώ την ήξερε και ήξερε πως με αυτόν τον άνθρωπο έκανε κατά καιρούς παρέα δεν της είχε πει τίποτα.

«Τι να πω; Ήταν πάντα πολύ περίεργη η θέση μου. Το ήξεραν μόνο κάποιοι πολύ δικοί μου. Ούτε οι γονείς μου το ήξεραν. Το έμαθαν από την τηλεόραση. Ανοίχτηκε ένας δρόμος και τώρα είναι πολύ πιο εύκολο και να μιλήσει κάποιος και να σταματήσει να γίνεται αυτό γιατί θα φοβούνται ότι θα μιλήσουμε» απάντησε η Τζένη Μπότση και συνέχισε,

«Εγώ για πολλά χρόνια δούλευα με φόβο. Συνέχεια φοβόμουν. Τον φοβόμουν γιατί αυτό που συνέβη δεν ήταν ένα αποτέλεσμα ενός φλερτ, δεν υπήρχε κάτι που να είχα δει στο βλέμμα του και να με έκανε ότι αρέσω σε αυτόν τον άνθρωπο. Ήταν τόσο επαγγελματικό όλο που σοκαρίστηκα. Μετά φοβόμουν γιατί σκεφτόμουν τι άλλο μπορεί να κάνει, που μπορεί να φτάσει.

Μεγαλώνοντας που άρχισα να μαθαίνω ότι το ίδιο έχει κάνει και σε άλλες κοπέλες κατάλαβα ότι δεν κυνηγάει εμένα αλλά θέλει να κάνει αυτό το πράγμα γιατί θέλει να βλέπει στα μάτια μας τον φόβο. Αυτό νομίζω είναι επίδειξη δύναμης. Είχαμε μιλήσει κατά καιρούς με κοπέλες και λέγαμε “μήπως να βγούμε να το πούμε;”».

Τέλος, η Τζένη Μπότση σημείωσε, «Το πιο σημαντικό είναι να σταματήσει ο φόβος γιατί πηγαίνουμε με φόβο στις δουλειές. Σε όλες τις δουλειές. Όχι μόνο στη δική μας. Έχω πολλή αγωνία για τις δίκες που είναι σε εξέλιξη. Είμαι δίπλα στα κορίτσια. Είναι φοβερό αυτό που περνάνε. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη».

«Έπρεπε να βγει η Σοφία Μπεκατώρου για να ξυπνήσω»

Καλεσμένη στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι βρέθηκε το πρωί της Κυριακής (12/12) η Τζένη Μπότση, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόφασή της να καταγγείλει γνωστό ηθοποιό. Μάλιστα όπως εξήγησε, χρειάστηκε να βγει η Σοφία Μπεκατώρου προκειμένου να την κάνει να «ξυπνήσει».

«Εγώ ησύχασα και δεν το περίμενα ότι θα ησυχάσω τόσο πολύ, ηρέμισα και βλέπω τη ζωή πιο θετικά. Έγινε μια μεγάλη αλλαγή γιατί είναι μια πολύ μεγάλη αλλαγή. Είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο και συνεχίζει ο κόσμος να μιλάει και αυτό είναι πολύ θετικό.

Ο καθένας θα μιλήσει όποτε μπορεί. Εμένα μου πήρε πολλά χρόνια γιατί έπρεπε να βγει μια Σοφία Μπεκατώρου για να ξυπνήσω. Ο καθένας θα βγει να μιλήσει όποτε μπορεί, δεν θα πιέσω κανέναν», είπε χαρακτηριστικά η αγαπημένη ηθοποιός.