«Πόσο αληθινές είναι οι καταγγελίες;» - Οι δηλώσεις του Σπύρου Παπαδόπουλου για το χώρο του θεάτρου

«Αν αύριο αθωωθούν αυτοί οι δυο άνθρωποι;»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Πόσο αληθινές είναι οι καταγγελίες;» - Οι δηλώσεις του Σπύρου Παπαδόπουλου για το χώρο του θεάτρου

Το μεσημέρι της Κυριακής 3/4 φιλοξενούμενος στον καναπέ και την εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, ήταν ο έμπειρος και ταλαντούχος ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος. Όπως ήταν αναμενόμενο η παρουσιάστρια θέλησε να μάθει την άποψή του για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τον χώρο του θεάτρου και αν εκείνος είχε αντιληφθεί κάτι από όλα αυτά που έχουν ακουστεί για τους ηθοποιούς που κατηγορούνται.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος τοποθετείται για τις καταγγελίες στο θέατρο

«Δεν πολύ είχα γνώση όλων αυτόν γιατί δεν ασχολούμαι. Όταν φεύγω από το θέατρο, βγαίνω με τους φίλους μου και δε μιλάμε καθόλου για θέατρο. Κάποια πράγματα τα είχαμε ακούσει αλλά πιστεύω ότι πολύ κακώς έχουν γίνει πολλά πράγματα γύρω από αυτή την ιστορία.

Πλέον, οι άνθρωποι δικάζονται πρωτοδίκως στα κανάλια και τα κοινωνικά δίκτυα και η δικαιοσύνη έρχεται επικουρικά. Το θεαωρώ απαράδεκτο αυτό το πράγμα. Έχουμε γίνει όλοι δικαστές. Δεν είναι λογικό. Αν ήταν ένας περιπτεράς για παράδειγμα, και μαθαίναμε ότι παρενοχλεί τα κοριτσάκια που πάνε να πάρουν εφημερίδες, το πολύ πολύ να λέγαμε καμιά κουβέντα στο καφενείο. Δε θα χάλαγε όλη η Ελλάδα» είπε ο Σπύρος Παπαδόπουλος και συνέχισε,

«Όλο αυτό έγινε, γιατί οι άνθρωποι αυτοί ήταν επώνυμοι. Εγώ δε μπορώ να τα ονομάσω εγκλήματα. Αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνει. Αν αύριο αθωωθούν αυτοί οι δυο άνθρωποι; Θα κλειστούν σε καμιά τρύπα αυτοί που βρίζανε τόσο καιρό; Όχι, θα λένε ότι εντάξει, κάναμε λάθος.

Διάβασα μια παρέμβαση του Κούγια για την κυρία από την Πάτρα που μου άρεσε πάρα πολύ, έλεγε ότι δε πρέπει να την δικάζουμε στα κανάλια… Έτυχε να είμαι σε ένα τραπέζι ένα βράδυ που ήταν και ένας Εφέτης Δικαστής και έλεγε ότι για τους συγκεκριμένους δυο του θεάτρου, ότι αν δεν υπήρχε το βάρος της κοινής γνώμης, δεν θα είχαν προφυλακιστεί… Ο ίδιος άνθρωπος έλεγε ότι είναι πολύ πιθανό να αθωωθούν και οι δυο…

Πόσο αληθινές είναι οι κατηγορίες που έχουν γίνει σε βάρος τους; Όλοι μιλάνε για αντιφάσεις στις οποίες πέφτουν οι μάρτυρες… Πως ξέρεις ο καθένας τι έχει στην ψυχή του και δε σε κατηγορεί για κάτι επειδή είναι θυμωμένος μαζί σου και θέλει να σε εκδικηθεί;».

Αυτό έκανε την Σίσσυ Χρηστίδου να αναρωτηθεί αν ο ίδιος βλέποντας όλες αυτές τις καταγγελίες φοβήθηκε μήπως ειπωθεί κάτι και για τον ίδιο. Τότε, ο Σπύρος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε μια ιστορία από το παρελθόν λέγοντας πως αν αυτή η ιστορία λάμβανε χώρα σήμερα, δεν ξέρει τι διαστάσεις θα είχε πάρει.

«Κάποτε, έκανα μια οντισιόν. Έψαχνα μια κοπέλα για έναν ρόλο. Θα έβλεπα καμιά δεκαριά κοπέλες. Επίτης, επειδή τα προσέχω αυτά, έκανα την οντισιόν στο σπίτι της μητέρας μου, της είπα να μη φύγει απλώς ήμουν σε άλλον χώρο. Είδα κάποιες κοπέλες και έμαθα μετά ότι μια από αυτές που δεν πήρα, πήγε και είπε ότι της την έπεσα και γι’ αυτό δεν δέχτηκε τον ρόλο.

Για να μην πει στους φίλους τους ότι δεν μου άρεσε σαν ηθοποιός… Αν ήμασταν στο σήμερα δε ξέρεις τι θα έκανε αυτή η κοπέλα… Δε ξέρω αν είναι μεγάλο το ψυχικό κόστος αυτών των κοριτσιών. Κάποιοι μπορεί να λένε, «Μια χαρά είναι αυτή η προβολή για μένα». Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν αδιανόητα πράγματα για να υπάρξουν» είπε ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Επιστρέφει στην ΕΡΤ ο Σπύρος Παπαδόπουλος

Με ρόλο - έκπληξη και με πολύ σύγχρονη θεματολογία επιστρέφει ο Σπύρος Παπαδόπουλος στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Real, η νέα αυτή συνεργασία θα αφορά μια σύγχρονη κοινωνική σειρά σε πρωτότυπο σενάριο του Γιάννη Σκαραγκά, η οποία θα θίγει θέματα που έχουν απασχολήσει εσχάτως την επικαιρότητα και την κοινωνία.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος -που πρόσφατα τα "έσπασε" με γνωστή παρέα στον Λευτέρη Πανταζή- θα υποδυθεί έναν καθηγητή λυκείου ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει μια σοβαρή υπόθεση «revenge porn» με δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών για λόγους εκδίκησης.

Ο ηθοποιός φέρεται ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με το νέο του εγχείρημα και μετέχει ενεργά στο στήσιμο της νέας σειράς. Το κάστιγνκ για τους υπόλοιπους ρόλους βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι επαφές με τη διοίκηση της ΕΡΤ μπήκαν στην τελική ευθεία και σε τροχιά οριστικής έγκρισης μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

 Επιστρέφει στην ΕΡΤ ο Σπύρος Παπαδόπουλος