Δεν της φαίνεται καθόλου - Στο φως η πραγματική ηλικία της Κάτιας Δανδουλάκη

Κι όμως

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δεν της φαίνεται καθόλου - Στο φως η πραγματική ηλικία της Κάτιας Δανδουλάκη

Η Κάτια Δανδουλάκη είναι μια από τις πιο σπουδαίες Ελληνίδες ηθοποιούς όλων των εποχών, γράφοντας μοναδική ιστορία σε όλους τους τομείς, ήτοι το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Η ίδια είναι απόφοιτος του Pierce-The American College of Greece. Τελείωσε τη Σχολή Θεάτρου του Κάρολου Κουν και το London School of Dramatic Art, ενώ φοίτησε και στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.Κατά την παραμονή της στο Λονδίνο συνεργάστηκε με το BBC σε τηλεταινίες και ραδιοφωνικές παραγωγές. Από το 1996 ήταν παντρεμένη με τον Μάριο Πλωρίτη (ο οποίος απεβίωσε το 2006), ο οποίος έχει μεταφράσει και προσαρμόσει πολλά θεατρικά έργα στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει η ίδια.

Ξεκίνησε τη μεγάλη της πορεία λαμβάνοντας μέρος σε πολλές δημοφιλείς ταινίες, όπως Παπαφλέσσας το 1971 με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Η μεγάλη της επιτυχία όμως, ήρθε το 1977 στην τηλεοπτική σειρά Οι Πανθέοι, από το ομότιτλο μυθιστόρημα του Τάσου Αθανασιάδη, όπου ερμήνευσε το ρόλο της Μάρμως Πανθέου, μιας νεαρής συζύγου, με τη συνέχεια να είναι πάνω κάτω γνωστή -δείτε εδώ με ποιον ήταν σε σχέση και έφτασε ένα βήμα πριν τον γάμο- .

Στο φως η πραγματική ηλικία της Κάτιας Δανδουλάκη

Η ηλικία της Κάτιας Δανδουλάκη

Δε θα πιστεύετε, όμως, το ποια είναι η ηλικία της. Η Κάτια Δανδουλάκη γεννήθηκε στις 16 Μαΐου 1948, κάτι που σημαίνει πως σε ενάμιση μήνα περίπου θα κλείσει τα 74 της και... φυσικά δεν της φαίνεται καθόλου. Απεναντίας, μοιάζει ακόμη και για 15 χρόνια νεότερη.

Με αυτή τη δίαιτα η Κάτια Δανδουλάκη στα 73 της μοιάζει με μοντέλο

Η Κάτια Δανδουλάκη μπορεί να είναι 73 χρονών, ωστόσο, διατηρεί άψογο κορμί. Η ηθοποιός παρά το αυξημένο επαγγελματικό πρόγραμμα της, πάντα βρίσκει χρόνο για γυμναστική, ενώ κάνει σωστή διατροφή την οποία ακολουθεί πιστά, όπως κάνει και η Ελιάνα Χρυσικοπούλου.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό "7 Μέρες TV", είχε αναφέρει όλους τους κανόνες που έχει βάλει στη διατροφή της.

«Και αυτό το μυστικό έχει να κάνει με δουλειά και κανόνες. Δεν εγκατέλειψα ποτέ τον εαυτό μου. Τον πρόσεχα όσο μπορούσα. Ήθελα να κρατήσω αυτήν τη νεανική ζωντάνια. Βεβαίως, τα χρόνια περνάνε. Έχω απόλυτη επίγνωση της συνθήκης. Δεν μου επιτρέπω όμως να παραιτηθώ. Δεν υπάρχει καμία μέρα που δεν κάνω την εικοσάλεπτη γυμναστική μου. Προσέχω τη διατροφή μου. Υποχρεωτικά στερούμαι τα γλυκά. Τίποτα δεν αποκτάται εύκολα. Απαιτεί δουλειά. Θέλω να παίξω τους ρόλους που επιθυμώ, χωρίς τον περιορισμό της εξωτερικής εικόνας», είχε αποκαλύψει η Κάτια Δανδουλάκη, η οποία έχει περάσει πολύ άσχημα στη ζωή της.

Δίαιτα Κάτια Δανδουλάκη