«Έχασε τα πάντα γιατί προσπαθούσε να...» - "Καταπέλτης" η Τένια Μακρή

«Ένα παιδί έχασε τα πάντα επειδή...»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Έχασε τα πάντα γιατί προσπαθούσε να...» -

Καλεσμένη στην παρέα και τον καναπέ της «Ελένης» το μεσημέρι της Τρίτης 5/4, ήταν η ψυχολόγος Τένια Μακρή. Η παρουσιάστρια δεν θα μπορούσε να μην της ζητήσει, με αφορμή την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου και την ιδιότητα της ίδιας, την γνώμη της για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τους πάντες.

Τότε η γνωστή ψυχολόγος σκιαγράφησε τη σχέση της κατηγορούμενης και του Μάνου Δασκαλάκη, και αναφέρθηκε στο τι είναι εκείνο που αναζητούν οι άνθρωποι στις σχέσεις, ώστε να οδηγηθούν σε γάμο.

Οι δηλώσεις της Τένιας Μακρή για την υπόθεση της Πάτρας

«Ο Μάνος δεν μπορεί να φανταστεί τη γυναίκα του να έχει κάνει κακό στα παιδιά όσο εκείνος ήταν μπροστά. Από την άλλη πλευρά λέει ότι η μητέρα έδινε τα πάντα, οπότε δεν μπορεί να πιστέψει ότι θα μπορούσε να είχε κάνει κακό», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Το ζευγάρι άρχισε να έχει κραδασμούς στη σχέση του. Είναι ένα ζευγάρι που απέκτησε νωρίς παιδιά. Όσο εκείνος έφευγε από το σπίτι, εκείνη ένιωθε την απόρριψή του και προσπαθούσε να τον φέρει κοντά της, ώστε να νιώσει ότι δεν την αφήνει, δεν την προδίδει από εκείνο που της είχε υποσχεθεί με τον γάμο. Ήταν και οι δύο φευγάτοι, ο καθένας στον δικό του κόσμο… Αυτός δεν φαίνεται να έχει την ίδια εξάρτηση όπως αυτή».

Επιπλέον, ανέφερε πως όταν ο γάμος βρίσκεται σε κρίση τότε το παιδί μπαίνει στη φαρέτρα των γονιών και γίνεται ακόντιο να πικράνει ο ένας τον άλλον.

«Αυτοί οι άνθρωποι έφεραν τρία παιδιά στον κόσμο. Εκείνο που με συνταράσσει δεν είναι τι θα απογίνει η γυναίκα, είναι ο τραγικός θάνατος που βρήκε η Τζωρτζίνα και κάθε φορά που επανερχόταν στη ζωή τι βίωνε… Ένα υγιέστατο κοριτσάκι κατέληξε τετραπληγικό. Ένα παιδί έχασε τα πάντα επειδή έπρεπε αυτή η μητέρα να φέρει αυτόν τον άντρα πίσω στη ζωή της. Δεν το χωράει το μυαλό μας».

«Μετανιώνω 50 φορές τώρα»

Ο Μάνος Δασκαλάκης έχει θρηνήσει και τα τρία του παιδιά και αυτή τη στιγμή παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με την φυλάκιση της γυναίκας του. Ο άτυχος πατέρας έδωσε μια εκτενή συνέντευξη στον Πέτρο Κουσουλό μιλώντας μεταξύ άλλων για την ουσία, που βρέθηκε στην 9χρονη.

Σοκαρισμένος και σε αρκετά σημεία με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε πως αρχίζει να πιστεύει τις κατηγορίες και το μόνο, που ζητά ως λύτρωση είναι να βγει όλη η αλήθεια στο φως, ώστε να γνωρίζει επιλογικά πως χάθηκαν τα παιδιά του.

Πάμε λίγο στην Τζωρτζίνα. Βρέθηκαν όλα τα φάρμακα που έπαιρνε. Βρέθηκε και κεταμίνη όμως…
Δυστυχώς… Δεν μπορώ να το διανοηθώ αυτό.

Βρέθηκε κεταμίνη σε τριπλάσια αναλογία από αυτήν που πεθαίνει ένας ενήλικος…
Δεν μπορώ… Δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω…

Δεν μπορείς να το συνειδητοποιήσεις;
Όχι να το συνειδητοποιήσω… Δεν μπορώ. Νομίζω ότι μιλάμε για άλλη γυναίκα. Ότι μιλάμε για άλλο πρόσωπο. Δεν μπορώ να διανοηθώ, να χωνέψω ότι εγώ για εννέα χρόνια… Όχι για να αποποιηθώ ευθύνες. Δεν είμαι μόνο εγώ, είναι τόσα άτομα…

Έλεγα σε κάθε θάνατο ότι μετανιώνω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους. Αν μετάνιωνα μία φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα! (και η φωνή του αρχίζει να σπάει και να βουρκώνει). Πάντα δούλευα όμως για να τους κάνω το καλύτερο! Ποτέ δεν περίμενα ότι θα φθάσει αυτή η στιγμή…

Μάνο, πώς θα κινηθείς από εδώ και πέρα;
Είναι ξεκάθαρη η θέση μου…

Σε κατηγόρησαν πολλοί ότι ενδεχομένως να εκβιάζεσαι από την κατηγορούμενη;
Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα! Ακόμη και τώρα θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη… Πώς την έδωσε… Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά…

Πιστεύεις ότι θα παραδεχτεί κάτι, έτσι όπως τη γνωρίζεις εσύ; Γιατί μέχρι τώρα δεν έχει μιλήσει…
Δεν ξέρω… Δεν ξέρω, δεν μπορώ να σου πω… Εμένα μέχρι και τώρα μου λέει «δεν έχω κάνει κάτι». Αλλά με βάση αυτά που βρέθηκαν, δεν μπορεί να τα αναιρέσει κανείς…Και θα σου πω και κάτι άλλο… Δεν υπήρχε κανείς μες το δωμάτιο, ο.κ. Γιατί να πιστέψει κάποιος την κατάθεση του γιατρού και να μην πιστέψει της Ρούλας;

Γιατί είναι πολλοί γιατροί….
Γιατί είναι πολλοί γιατροί. Δεκτό!

Και γιατί δεν υπήρχε η ουσία στο νοσοκομείο…
Δεν υπήρχε η ουσία στο νοσοκομείο όμως… Και είναι κάτι που το έμαθα εγώ σήμερα…Ότι αυτή η ουσία στο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν υπήρχε! Μακάρι να υπήρχε… Και δεν είναι τσεκαρισμένο μόνο από εμένα και από εσένα… Τσεκαρισμένο από οργανισμό φαρμάκων και από αυτούς που προμηθεύουν τα φάρμακα στο «Αγλαΐα». Και κανένας δεν μπήκε σε αυτό το δωμάτιο…Ήταν μόνη της! Και δεν θεωρώ ότι υπήρχε κάποια νοσηλεύτρια ή κάποιος γιατρός που θα μπορούσε να τη βάλει…

Θα έλεγα μέχρι και τώρα ότι αν υπήρχε σε αυτό το νοσοκομείο το φάρμακο αυτό, ότι έχει γίνει λάθος από τους γιατρούς. Ότι αντί να δώσουν κάτι άλλο έχουν δώσει αυτό. Και θα έλεγα… ακόμη ένα λάθος σε εμένα. Ακόμη ένα λάθος στην οικογένειά μου. Και θα κινούμουν και εκεί διαφορετικά γιατί μέχρι σήμερα που σου μιλάω… ΑΡΝΟΥΜΑΙ να το πιστέψω. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ. Όπως και κανείς από τους δικούς της δεν θα μπορεί να το πιστέψει.