Σωτήρης Χατζάκης: «Όταν ερωτεύομαι, είμαι χαζός»

Όταν ερωτεύομαι, υπηρετώ το «πίστευε και μη ερεύνα»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σωτήρης Χατζάκης: «Όταν ερωτεύομαι, είμαι χαζός»

Στην Real Life παραχώρησε συνέντευξη ο Σωτήρης Χατζάκης ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για το αν νιώθει πως έχει βιώσει εκμετάλλευση στην επαγγελματική του πορεία. Από την άλλη, δεν έχει διστάσει να αναφερθεί και για το κίνημα #metoo όπου απασχολεί όσο τίποτα άλλο.

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Χατζάκη

Υπήρξαν γυναίκες που σε εκμεταλλεύτηκαν λόγω θέσης;

Ασφαλώς. Το καταλάβαινα. Υπάρχει ένας στίχος του Άσιμου: «Πες μου ένα ψέμα να αποκοιμηθώ, μοναχά για εσένα κάνω τον χαζό». Λες να μην το καταλάβαινα; Ήθελα βέβαια το χρόνο μου γιατί είμαι χάπατο… Όταν ερωτεύομαι, υπηρετώ το «πίστευε και μη ερεύνα», γιατί αν ερευνούσαμε, ποιον θα ερωτευόμασταν; Κανέναν. Όταν ερωτεύομαι, είμαι χαζός.

Δεν με πειράζει γιατί έστω κι έτσι, μου έδωσαν τη ζωή τους, τη διαθεσιμότητά τους και ας το ζούσαν κάτω από αυτή τη συνθήκη. Μόλις όμως, το καταλάβαινα, έφευγα. Δεν μπαίνω σε σχέση αν δεν ερωτευτώ πολύ, αν δε δω το γρασίδι ανάποδα, αν δεν δω τον Χριστό φαντάρο! Δεν το κάνω, το άλλο είναι κρεοπωλείο. Όταν ερωτεύομαι, ενδύω τον άνθρωπό μου με το ρούχο που θέλω. Όταν τον βλέπω γυμνό και καταλαβαίνω τι είναι, δεν μου φταίει εκείνος.

Λίγα Λόγια για τον Σωτήρη Χαζτάκη

  • Ο Σωτήρης Χατζάκης γεννήθηκε το 1957 και σπούδασε θέατρο στην Αθήνα. Με την ιδιότητα του ηθοποιού και του σκηνοθέτη έχει υπογράψει 100 παραστάσεις σε κρατικά και ιδιωτικά θέατρα της Ελλάδας.
  • Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Καισαριανής, του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και του θεάτρου Πολιτεία, καθώς και αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου με διευθυντή τον Νίκο Κούρκουλο, τη διετία 2005-2006.
  • Εκτός συνόρων έχει παρουσιάσει δουλειές του σε Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Πολωνία, Αγγλία, Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία, Ρουμανία, Ν. Αφρική, Κούβα και Κίνα (Χονγκ Κονγκ, Πεκίνο). Δίδαξε σε προγράμματα των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, στο Κέντρο Δελφών, στην Πειραματική Σκηνή, στη Θερινή Ακαδημία και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πάτρας, στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ και στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ.