Κώστας Κόκλας: «Η σειρά αυτή παραλίγο να κοπεί» - Γιατί έχει δεχθεί bullying ο ηθοποιός;

Η συνέντευξη του ηθοποιού στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κώστας Κόκλας: «Η σειρά αυτή παραλίγο να κοπεί» - Γιατί έχει δεχθεί bullying ο ηθοποιός;

Στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Αυτός και ο άλλος» βρέθηκε ο Κώστας Κόκλας και μίλησε για όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στις πιο έντονες στιγμές της υποκριτικής του καριέρας, στη διαχρονικότητα των «Εγκλημάτων» αλλά και στο πρώτο γκέι φιλί στην ελληνική τηλεόραση.

Η συνέντευξη του Κώστα Κόκλα

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί για δεύτερη σεζόν στη σειρά της ΕΡΤ, «Η τούρτα της μαμάς». Η οικογενειακή κωμωδία με τον Κώστα Κόκλα στον ρόλο του πατέρα, δέχτηκε αντιδράσεις με την σκηνή όπου ο ομοφυλόφιλος γιος φιλά τον σύντροφό του στο οικογενειακό τραπέζι. (Δείτε εδώ τις πρώτες αντιδράσεις)

«Η σειρά αυτή έχει σπάσει κατεστημένα, δείχνει με μια άλλη ματιά στον κόσμο το πώς μπορεί να είναι μια οικογένεια, με ισότητα και αγάπη πάντα. Δεν είναι μόνο το φιλί, είναι ότι όλοι μας είμαστε διαφορετικοί και ίσοι μεταξύ μας.

Αυτό οφείλουμε να το θυμόμαστε και να το επισημαίνουμε και να το εφαρμόζουμε στη ζωή μας. Περνάμε δύσκολους καιρούς, είναι δύσκολο να λες στα παιδιά να μην κάνουν bullying και γύρω γύρω να γίνονται πόλεμοι και να την πέφτει ο δυνατός στον αδύνατο», απάντησε για την σκηνή ο Κώστας Κόκλας.

Και συμπλήρωσε: «Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει φυσικά και το σεβόμαστε».

Για τους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Κώστας Κόκλας ανέφερε: «Ήταν καθεστώς οι ηθοποιοί του θεάτρου να σνομπάρουν τους ηθοποιούς της τηλεόρασης. Η τηλεόραση ήταν κάτι πολύ δεύτερο, κάτι ευτελές και υπήρχε το ότι “μην κάνεις τηλεόραση γιατί θα καείς. Εγώ μεγάλωσα σε μία γενιά που δέχτηκε αρκετό bullying μέχρι να βρει τον δρόμο της, τι είναι καλό τι όχι, τι είναι πρότυπο τι όχι. Πολλοί δεν άντεξαν σε αυτή τη δουλειά, άντεξαν όσοι αγαπούσαν πολύ τη δουλειά και είχαν δυνατή προσωπικότητα», είπε ο Κώστας Κόκλας.

Για την μεγάλη επιτυχία της σειράς, Εγκλήματα, ο Κώστας Κόκλας ανέφερε: «Η κωμωδία τότε ήταν άσπρη και όχι μαύρη. Τα “Εγκλήματα” μπήκαν μέσα στην οικογένεια και έδειξαν τους διαφορετικούς χαρακτήρες που υπάρχουν σε ένα σπίτι, τις υποχωρήσεις που γίνονται και τις δυσκολίες. Εγώ πίστεψα την παρέα και αυτόν που τα έγραψε. Όμως, τότε η τηλεόραση ήταν άγρια γιατί υπήρχαν τα χαρτιά της τηλεόρασης.

Τα κανάλια δεν ρίσκαραν εύκολα, τα πρώτα 6 επεισόδια πήγαμε άπατα και ήταν να κοπεί και ξαφνικά έκανε 40άρια και μας μάζεψαν πίσω. Το είδε ο κόσμος πιο πολύ, το καστ δεν ήταν όλο γνωστό. Από την εμπειρία που έχω αν είναι μία καλή δουλειά αν δεν πάει τη χρονιά που παίζεται θα πάει μετά. Περνούσαμε όμορφα στα Εγκλήματα», είπε ο Κώστας Κόκλας.

«Σχέση δεν θα ήθελα να κάνω, αν δεν...»

Το απόγευμα της Πέμπτης 3/02 στον καναπέ της εκπομπής «Στούντιο 4» έκατσε ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Κόκλας ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην καλλιτεχνική του πορεία αλλά προχώρησε και σε πιο προσωπικές εξομολογήσεις σχετικά με το διαζύγιό του.

«Είναι πολύ δύσκολο για έναν ηθοποιό να κρατήσει οικογένεια. Η απουσία είναι μεγάλο κομμάτι, πρέπει και ο άλλος να μοιραστεί πράγματα μαζί σου. Το καλύτερο είναι να είσαι ξεκάθαρος. Υπερισχύει η αγάπη για το παιδί, για έναν άνθρωπο που τον είχες επιλέξει στη ζωή σου, να του εμπιστευτείς πράγματα.

Έχεις κάνει ένα παιδί μαζί του, δεν έχω πάψει να αποδεικνύω ότι κάθε μέρα είμαι εκεί. Για αυτό δεν έχω σχέση, έχω κάνει δύο γάμους, έχω το παιδί μου.

Σχέση δεν θα ήθελα να κάνω και να βάλω έναν άνθρωπο σε αυτή τη διαδικασία, μία δυο φορές που το έκανα ήταν λάθος, πρέπει να είσαι εσύ έτοιμος και μετά να βάλεις τον άλλον στη διαδικασία. Τελευταία φορά που ήμουν σε σχέση ήταν ο γάμος μου. Είχα φλερτ, μου αρέσουν τα κορίτσια. Τώρα πια όμως περνάω καλά μόνος μου».