«Αν δεν έρθεις μαζί μου...» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Ελένης Φιλίνη για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε

«Αυτοί που έκαναν παρενοχλήσεις ήταν από την κουλτούρα»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Αν δεν έρθεις μαζί μου...» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Ελένης Φιλίνη για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε

Η Ελένη Φιλίνη θα βρεθεί την Πέμπτη 7/4 στο πλατό της εκπομπής "Ανοιχτά" και θα μιλήσει με την Αννίτα Πάνια για θέματα που δεν έχει αγγίξει ξανά στο παρελθόν. Η εκπομπή "Ποιος είναι πρωινιάτικα" πρόβαλε ένα απόσπασμα από όσα θα δούμε και αυτό μόνο αρκεί για να μας καθηλώσει.

Η ηθοποιός θα αναφερθεί στα περιστατικά κακοποιητικής συμπεριφοράς που έχει βιώσει στην διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας, ενώ στο παρελθόν έχει μιλήσει και για όσα συνέβαιναν στη δραματική σχολή, συμπλρώνοντας της μακριά αλυσίδα του κινήματος Metoo, και δεν είναι λίγα. Το πιο τρομακτικό, όμως, συνέβη σε νεαρή ηλικία, σχεδόν μόλις είχε ενηλικιωθεί, το οποίο την στέρησε και έναν πολύ καλό ρόλο.

Η εξομολόγηση της Ελένης Φιλίνη για το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης

«Έχω χάσει αρκετά στα πρώτα μου βήματα και πόλεμο. Δεν είναι μόνο η σεξουαλική παρενόχληση, είναι πάρα πολλά. Δηλαδή μπορεί να σου πάρει ένας άλλος τη δουλειά γιατί έχει το μέσο ενώ την είχε κλείσει εσύ αλλά δεν είχες την πιο πάνω γνωριμία. Έχω ζήσει πάρα πολλά τέτοια.»

«Με είχε επιλέξει για αυτήν την ηρωίδα κι ήμουν 19 χρονών. Πάμε να δούμε τα μέρη όπου θα γίνονταν τα γυρίσματα και μου λέει ο διευθυντής παραγωγής που είχε την εξουσία εν ψυχρώ. Κοίτα να δεις αν δεν έρθεις μαζί μου, μη νομίζεις ότι θα κάνεις το ρόλο. Κόλλησα, δεν σκέφτηκα να πάω στον σκηνοθέτη και φυσικά έχασα το ρόλο. Αυτοί που μου έκαναν παρενοχλήσεις ήταν από την κουλτούρα»

Η αποκάλυψη της Ελένης Φιλίνη για την περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης που δέχτηκε από γυναίκα σκηνοθέτη

Καλεσμένη στην εκπομπή Πρωινό βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 10/2 η Ελένη Φιλίνη. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης που δέχτηκε από γυναίκα γνωστού σκηνοθέτη.

«Μου έχει τύχει με έναν πολύ σπουδαίο σκηνοθέτη με βραβεία στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να ήταν το 1983. Με καλούν στο σπίτι με τη γυναίκα του και καθόμαστε, όπως καθόμαστε εμείς και μιλάγαμε για τις δουλειές. Ξαφνικά αρχίζει και με πλησιάζει η γυναίκα του, με πλησιάζει… με πλησιάζει… και τί ωραίο κορίτσι είσαι εσύ, και με χαϊδεύει.

Κόλλησε δίπλα μου. Αυτός ήταν απέναντι και αυτή από την άκρη του καναπέ κόλλησε. Άρχισε να μου χαϊδεύει τα μαλλιά, τα πόδια…Λέω πέρασε η ώρα, θα μιλήσουμε. Με είχαν πάρει 5-6 φορές τηλέφωνο, δεν απάντησα ποτέ», κατέληξε η Ελένη Φιλίνη, η οποία πριν λίγο καιρό αναφέρθηκε ξανά σε παρόμοια περιστατικά σεξουαλικής κακοποιήσης στο θέατρο.