"Τσακίζει" κόκκαλα η εξομολόγηση της Βέφας Αλεξιάδου: «Τις κόρες μου δεν τις πήρε ο Θεός, έφυγαν μόνες τους»

Η αναφορά για τις απώλειες των κοριτσιών της

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor

Η Βέφα Αλεξιάδου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» όπου μίλησε για όλους και για όλα. Πιο συγκεκριμένα, η γνωστή αλλά και αγαπημένη τηλεοπτική μαγείρισσα "άνοιξε" την καρδιά της και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τους θανάτους των κοριτσιών της, της Αλεξίας και της Άντζυ. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξη της είχε ''αδειάσει'' την Ελένη Μενεγάκη για την συνεργασία τους

Η εξομολόγηση της Βέφας Αλεξιάδου

«Ο πόνος είναι μεγάλος έτσι κι αλλιώς. Αλλά εγώ έχω ακόμα πιο μεγάλο πόνο, γιατί τα κορίτσια μου θα μπορούσαν να ζουν. "Έφυγαν" γιατί δεν πήγαιναν στον γιατρό. Η Αλεξία είχε άσθμα, με το οποίο θα μπορούσε να ζήσει σε όλη της τη ζωή, όπως ζούνε όλοι οι ασθματικοί. Βέβαια για να ζήσεις με αυτή την πάθηση, δεν πρέπει να καπνίζεις, να πίνεις, ούτε να έχεις τον σκύλο αγκαλιά, όταν ξέρεις ότι επιβαρύνει την κατάστασή σου.

Εκείνη τα έκανε και τα τρία. Φώναζα εγώ, αλλά δεν με άκουγε ούτε αυτή, ούτε ο άντρας της. Έπαιρνε κορτιζόνη, την ημέρα που έφυγε ίσως πήρε λίγη παραπάνω και έπαθε ανακοπή. 44 ετών, πόνος αβάσταχτος! Το είχε από 3 ετών αλλά όσο ήταν κοντά μου την πρόσεχα. Μετά σταμάτησε να πηγαίνει στον γιατρό.

Και η μεγάλη μου κόρη είχε καρκίνο στη μήτρα, τον οποίο θα μπορούσε να είχε προλάβει, αλλά όταν πήγε στον γιατρό, ήταν πολύ αργά. Δεν είναι ότι έχασα απλά τα παιδιά μου. Τα έχασα χωρίς να πρέπει να τα χάσω. Δεν τις πήρε ο Θεός, έφυγαν μόνες τους»

Η ανάρτηση της Βέφας Αλεξιάδου για την εγγονή της

Μία εξαιρετικά συγκινητική ανάρτηση έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Βέφα Αλεξιάδου, η οποία θέλησε να ευχηθεί και δημόσια στην εγγονή της η οποία έγινε πριν λίγο καιρό 18 χρονών.

Η πασίγνωστη τηλεοπτική μαγείρισσα έχασε μέσα σε λίγο καιρό και τις δύο κόρες της, ωστόσο βρήκε το κουράγιο και στάθηκε «βράχος» στην οικογένειά της. Η μικρή Βέφα, είναι η κόρη της Αλεξίας Αλεξιάδου η οποία μάλιστα είχε συνεχίσει την πορεία της μαμάς της στη μαγειρική.

Η ίδια η Βέφα πρόσφατα είχε συγκινήσει για ακόμα μία φορά καθώς είχε εκφράσει τη θλίψη της που κανείς δε θυμήθηκε τη γιορτή της.

«ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΗΜΕΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ φίλες και φίλοι μου, να έχουμε τη χάρη των Ισαποστόλων Αγίων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ. Γιορτάζει το εκκλησάκι μου στη Μόλα Καλύβα, όμως εγώ, λόγω της βιογραφίας μου που θα κυκλοφορήσει ως το τέλος του μήνα, ελπίζω!, βρίσκομαι στην Αθήνα. Στη φωτό με την εγγονή μου τη Βέφα κάποιο καλοκαίρι στη Χαλκιδική.

Έκλεισε προχθές τους 18 ΜΑΙΟΥΣ της, τελείωσε το Λύκειο κι ετοιμάζεται για τις πανεπιστημιακές της σπουδές. ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ ΓΛΥΚΙΆ ΜΟΥ ΒΕΦΟΥΛΑ. Η μανούλα σε καμαρώνει από ψηλά και προσεύχεται για σένα. Εγώ πάντα κοντά σου, όσο υπάρχω», έγραψε χαρακτηριστικά η Βέφα Αλεξιάδου.

ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΗΜΕΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ φίλες και φίλοι μου, να έχουμε τη χάρη των Ισαποστόλων Αγίων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ...

Posted by Vefa Alexiadou on Friday, May 21, 2021