Ούτε ηθοποιός ούτε πολιτικός - Αυτή ήταν η πρώτη δουλειά της Άντζελας Γκερέκου

Λίγοι το γνωρίζουν

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ούτε ηθοποιός ούτε πολιτικός - Αυτή ήταν η πρώτη δουλειά της Άντζελας Γκερέκου

Η Άντζελα Γκερέκου είναι σήμερα μια καταξιωμένη καλλιτέχνιδα με πορεία και στην πολιτική, αν και αυτές δεν υπήρξαν οι μόνες ασχολίες στην έντονη, από κάθε άποψη, ζωή μια από τις πιο όμορφες Ελληνίδες.

Η ίδια, όμως είναι γνωστό, έχει διατελέσει βουλευτής Κέρκυρας με το ΠΑΣΟΚ, υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού (2014-15) στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, καθώς και υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού (2009-10) στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Παράλληλα και εντυπωσιάζοντας με την ηλικία της, έχει παίξει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, όπως και σειρές, ενώ φέτος τη βλέπουμε στη «Γη της Ελιάς». Έχει, επίσης, γράψει και στίχους για τραγούδια τα οποία ερμήνευσε ο Τόλης Βοσκόπουλος (δείτε εδώ μια τρυφερή ανάρτηση που έκανε πρόσφατα για εκείνον).

Η άγνωστη δουλειά της Άντζελας Γκερέκου και η πορεία στην υποκριτική

Η άγνωστη δουλειά της Άντζελας Γκερέκου και η πορεία στην υποκριτική

Αυτό που δεν ξέραμε, όμως, είναι πως σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Η Γκερέκου, μάλιστα, έχει εργαστεί ως αρχιτέκτονας στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. σε ειδικά προγράμματα για την ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας και έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονικών μελετών για την ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας, πολύ πριν γίνει γνωστή φυσικά.

Ως προς τα πρώτα «βήματά» της στον καλλιτεχνικό χώρο, σπούδασε υποκριτική στην Ακαδημία Θεατρικών Σπουδών του Λονδίνου, ενώ εντάχθηκε και μαθήτευσε στην ομάδα του Ιταλού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελλίνι. Έχει ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο και έχει συνεργαστεί με πολλούς και σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες. Πρωταγωνίστησε στην ελληνο-βρετανική παραγωγή «Το κορίτσι της Μάνης», η οποία παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών. To 1993 παρουσίασε την ελληνική εκδοχή της διεθνούς παραγωγής Παιχνίδια χωρίς σύνορα που προβλήθηκαν απο την ΕΤ1.

50αρης από τη Μάνη πολιορκεί την Γκερέκου μετά τον θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου

Η Άντζελα Γκερέκου βρίσκεται εδώ και έξι μήνες σε πένθος, θρηνώντας το θάνατο του αγαπημένου της Τόλη Βοσκόπουλου. Εκτός της κόρης της, Μαρίας Βοσκοπούλου, με την οποία μοιράζονται τον πόνο για τον χαμό του ανεπανάληπτου «Πρίγκιπα» του ελληνικού πενταγράμμου, η Γκερέκου ξεχνιέται λίγο με τις μετακινήσεις της στη Μάνη για τα γυρίσματα στη «Γη της Ελιάς».

Η ηθοποιός, άλλωστε, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και γοητεύει με τις ερμηνείες της ως «Αθηνά Νομικού», αλλά και με την εμφάνισή της τους κατοίκους της Μάνης. Άπαντες μένουν άναυδοι σε κάθε της παρουσία στην περιοχή, αλλά ένας τους έχει... τσιμπηθεί λίγο παραπάνω.

Σύμφωνα με το «Yes Magazine», πρόκειται για... διαβάστε την συνέχεια εδώ.