Πωλίνα Γκιωνάκη:«Πώς να απολογηθώ εγώ κι ο γιος μου για κάτι που έκανε ο πατέρας μου;»

«Ξέρεις πως έχω νιώσει τον τελευταίο καιρό που το ανασκαλίζουν;»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πωλίνα Γκιωνάκη:«Πώς να απολογηθώ εγώ κι ο γιος μου για κάτι που έκανε ο πατέρας μου;»

Η Πωλίνα Γκιωνάκη παραχώρησε συνέντευξη στην Σίσσυ Μενεγάτου για το On Time όπου μίλησε για όλου και για όλα. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε για τη δίκη από την οποία είχε περάσει ο πατέρας της, o γνωστός ηθοποιός Γιάννης Γκιωνάκης ενώ πριν λίγο καιρό μίλησε και για την υπόθεση του Γιώργου Κιμούλη.

Οι δηλώσεις της Πωλίνας Γκιωνάκη

Πώς είναι για μια κόρη που λατρεύει τον πατέρα της να βιώνει μα οικογενειακή τραγωδία, με τον πατέρα της να σηκώνει όπλο τυφλωμένος από ζήλια και να πυροβολεί την ερωμένη του;

Το αγγίζεις πολύ απαλά και μου δίνει την ευκαιρία να πω κάτι χωρίς να θίγω εσένα. Αυτό έγινε το 1984. Τώρα έχουμε 2022 κι ακόμα συζητείται. Και συζητείται και κάνουν ερωτήσεις οι δημοσιογράφοι -μιλάω γενικά- στο παιδί του, που είμαι εγώ, και στο εγγόνι του, που είναι ο γιος μου.

Για αυτό που έκανε ο πατέρας μου έγινε δίκη και σήμερα βγαίνουν και λένε «γιατί δικάστηκε τόσο λίγο, γιατί έγινε αλλιώς». Η δίκη έγινε, η Δικαιοσύνη μίλησε, αυτό αποφασίστηκε. Αν θέλουν να γίνει σήμερα ξανά η δίκη, λυπάμαι δεν γίνεται να τον κατεβάσουν από τον ουρανό.

Μιλάνε στην τηλεόραση όλοι για ενσυναίσθηση. Για ποια ενσυναίσθηση μιλάμε όταν αυτή η ερώτηση γίνεται στο ίδιο του το παιδί και στον εγγονό του; Σαφώς πονάω, σαφώς είναι μια πληγή μεγάλη για εμένα, είναι ο πατέρας μου, όμως ότι έγινε έγινε και το πλήρωσε.

Πώς να απολογηθώ εγώ κι ο γιος μου για κάτι που έκανε ο πατέρας μου; Ξέρεις πως έχω νιώσει τον τελευταίο καιρό που το ανασκαλίζουν; Σκέφτομαι ότι θα περάσουν λίγα χρόνια και θα πιάσουν την εγγονή μου, που τώρα είναι μωρό, και θα τη ρωτάνε πως νιώθει; Δεν ρωτάς τους απογόνους. Και τι περιμένεις να σου πουν; Είναι ένα δράμα που έζησε η οικογένειά μου. Η κάθε οικογένεια έχει τα δικά της δράματα κι όλοι έχουμε σταυρούς που σηκώνουμε.

"Χτύπησα το κεφάλι μου στο ξύλο και άνοιξε" - Συγκλονίζει με τον ξυλοδαρμό από πρώην της

Καλεσμένη στο Πρωινό βρέθηκε η Πωλίνα Γκιωνάκη, το πρωί της Δευτέρας (8/11). Η ίδια μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κακοποίηση που είχε υποστεί από πρώην σύντροφό της.

Ήταν χειριστικός άνθρωπος. Ξεκίνησε από τη λεκτική και την ψυχολογική βία. Προσπαθεί να σε κάνει να μη νιώθεις ασφάλεια μόνος, ότι εξαρτάσαι από εκείνον. Σε υποτιμά. Έτσι ξεκινάει. Μετά, όταν υπάρχει μια διαφωνία ξεκινά να σε σπρώχνει. Μετά μπορεί να είναι ένα χαστούκι. Εγώ στο πρώτο χαστούκι έφυγα.

Ξαναγύρισα γιατί με διεκδικούσε τόσο πολύ: «σ’ αγαπάω, δεν θα ξαναγίνει ποτέ». Θέλω να πω στις γυναίκες ότι δεν υπάρχει το «ποτέ». Είχε γονατίσει μπροστά μου στο Κολωνάκι, μπροστά σε κόσμο.

Ήθελε να παίξω σε ένα έργο που είχε γράψει. Δεν πίστευα εγώ ότι το έργο αυτό θα πάει καλά και αρνήθηκα. Καθόμασταν εγώ σε μία πολυθρόνα κι εκείνος σε μια πολυθρόνα απέναντί μου. Ήρθε και με έπιασε από τον ώμο τόσο δυνατά να με ταρακουνήσει και χτύπησα το κεφάλι μου στο ξύλο της πολυθρόνας και το κεφάλι μου άνοιξε. Μετά με έπιασε από τον λαιμό. Υπάρχει φωτογραφία που είναι ο λαιμός μου μελανιασμένος όλος. Άρχισα όπως καθόμουν στην καρέκλα να γλιστράω, του ξέφυγα και έπεσα κάτω.

Σηκώθηκα, φώναξα, άνοιξα την πόρτα και έφυγα και του είπα «επιστρέφω», όχι «φεύγω, χωρίζω». Εκεί θα ήταν το τέλος μου. Του είπα πηγαίνω στην κοινή μας φίλη που έμενε δίπλα και γυρίζω. Και δεν γύρισα ποτέ. Πήγα στο νοσοκομείο, στον ιατροδικαστή. Με φιλοξένησε η φίλη μου ένα δεκαπενθήμερο. Γιατί για να πάω σπίτι μου να συναντήσω τη μητέρα μου και το παιδί μου, θα έπρεπε να είμαι πάρα πολύ καλά για να τους πω τι μου έχει συμβεί. Όταν τους το είπα ήμουν πια καλά.

Τον έχω συναντήσει στον δρόμο τυχαία και με ενοχλεί με τηλέφωνα μέχρι και σήμερα. Πρέπει να σου πω ότι σε αυτόν τον άνθρωπο έχει κάνει γυναίκα μήνυση για κακοποίηση. Το είχε κάνει και στη νύφη του, τη γυναίκα του γιου του».