Σήμερα είναι 85 ετών - Σπάνια εμφάνιση του Σταμάτη Κόκοτα στα μπουζούκια με αιθέριες υπάρξεις

Τα "έσπασε" μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σήμερα είναι 85 ετών - Σπάνια εμφάνιση του Σταμάτη Κόκοτα στα μπουζούκια με αιθέριες υπάρξεις

Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.α.

Κατά τη Στρατιωτική δικτατορία συμμετείχε στους χουντικούς εορτασμούς της επετείου της 21ης Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανάμεσα σε άλλους ηθοποιούς και τραγουδιστές. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι οι μακριές φαβορίτες του, τις οποίες έχει κρατήσει μέχρι και σήμερα.

Από το 2003 που έβγαλε και το τελευταίο του τραγοούδι, ο Σταμάτης Κόκοτας απέχει από το χώρο της showbiz και κρατάει ένα πιο χαμηλό προφίλ. Σπάνιες μάλιστα είναι οι δημόσιες εμφανίσεις του, μετά ειδικά την εξομολόγηση που είχε κάνει η Μπέσσυ Αργυράκη.

Η έξοδο του Σταμάτη Κόκοτα στο μαγαζί της Βίσση

Σε μια ωστόσο από αυτές τις σπάνιες εμφανίσεις, ο φωτογραφικός φακός του Youweekly.gr τον απαθανάτισε στο Hotel Ερμού να διασκεδάζει με την παρέα του.

Σήμερα στα 85 του ο σπουδαίος Σταμάτης Κόκοτας το διασκεδάσει όσο μπορεί, ενώ εμφανισιακά δεν έχει αλλάξει πολύ.

Σταμάτη Κόκοτα Hotel Ερμού

Σταμάτης Κόκοτας σήμερα

Η τελευταία συνέντευξη που είχε δώσει

Στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» στο Open παραχώρησε συνέντευξη ο Σταμάτης Κόκοτας ο οποίας μέσα σε όλα ξέσπασε έντονα όταν η δημοσιογράφος της εκπομπής του έκανε μια ερώτηση.

«Πώς σας φαίνεται το ότι πρωταγωνιστούν πολλές γυναίκες στο τραγούδι, έχουμε πολύ ωραίες λαϊκές φωνές… Για παράδειγμα, τα νέα πρότυπα θέλουν πάρα πολύ την κυρία Πάολα σαν τραγουδίστρια που είναι από πολύ νέα στο τραγούδι και την έχουν παρομοιάσει σαν από τις πιο μεγάλες λαϊκές φωνές που έχουμε αυτή τη στιγμή;», ρώτησε η Μαρία Αντωνά.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: Αυτά τα λέτε εσείς. Ούτε να τα ακούω θέλω, ούτε να τα ξέρω. Εκείνο που θέλω να σας πω είναι ότι όποιος όντως έχει ωραία φωνή δεν πρόκειται ποτέ ούτε να τη χάσει ούτε να του την κλέψουν. Θα έρθει η στιγμή του που θα πει κάτι και θα αναδειχθεί».